AcasăSPORTAntrenorul lui Ajax, incognito in Romania!

Antrenorul lui Ajax, incognito in Romania!

Frank de Boer antreneaza Ajax din 2010

Vestea ca gruparea „lancierilor” a pus ochii pe „diamantele” sale de la Constanta l-a uimit inclusiv pe Gica Hagi, fostul mare fotbalist roman neavand habar despre actiunea tip „James Bond” declansata de olandezi.

Frank de Boer antreneaza Ajax din 2010

In luna februarie a.c., pustii Under18 de la Academia lui Gheorghe Hagi impresionau in Olanda, obtinand trei rezultate considerate „surprinzatoare” de specialistii din „Tara Lalelelor”: 1-0 cu AZ Alkmaar, 1-1 cu PSV Eindhoven si 2-1 cu FC Volendam. Atacantul Gabriel Iancu (17 ani) marca trei goluri, uimindu-i cu executiile sale pe scouterii olandezi prezenti la fata locului.

Bogdan Taru si Gabriel Iancu, in cantonamentul Ajaxului

Primii care s-au miscat, si au facut-o intr-un mod discret, au fost cei de la Ajax Amsterdam, prin Gery Vink, antrenorul formatiei secunde, care i-a intocmit un dosar extrem de favorabil marii sperante a Academiei „Gheorghe Hagi”. Intr-atat a fost de placut surprins de jocul romanului, incat l-a convins pe insusi Frank de Boer sa-l urmareasca.

Putini stiu ca tehnicianul Ajaxului s-a deplasat personal in Romania de doua ori („board-ul” lui Ajax i-a pus la dispozitie un charter special pentru aceasta misiune) pentru a-l superviza pe Gabriel Iancu la cateva sedinte de pregatire. Nici macar Gheorghe Hagi nu a stiut de demersul celor de la Ajax, „Regele” fiind informat abia la inceputul lunii martie ca de Boer cere doi juniori de la academia sa pentru a fi trimisi o saptamana „in cantonament” la Amsterdam. Celalalt remarcat al „lancierilor” a fost Bogdan Taru (17 ani), un aparator central de mare viitor.

Cei doi au petrecut 7 zile la centrul de pregatire al Ajax-ului, acolo unde s-au antrenat alaturi de jucatorii formatiei secunde a clubului olandez. Saptamana trecuta, oficialii Academiei „Gheorghe Hagi” si cei ai gruparii batave au semnat un parteneriat bazat atat pe schimb de experienta, cat si pe transferuri de fotbalisti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger