AcasăSPORTAntrenorul care tricoteaza pe pista olimpica

Antrenorul care tricoteaza pe pista olimpica

Chloe Kim a devenit cea mai tanara campioana olimpica in proba de Half-Pipe

Finlandezul Antti Kostiken a fost surpins impletind de zor cu andrele pe pista de snowboard de la PyeonChang, inainte ca elevul sau, Roope Tonteri, sa intre in concurs. Antrenorul a marturisit ca are acest obicei pentru a scapa de stres.

Cu andrelele la concursul de snowboard

Pana la urma ce va iesi din munca pasionatului de tricotat? Ei bine, prieteni din anturajul lui Antti Kostiken au dezvaluit ca antrenorul va face o paturica pentru bebelusul abia nascut in familia prezidentiala finlandeza.  La inceputul acestei luni presedintele Sauli Niinisto a devenit din nou tata la varsta de 69 de ani, fiind primul detinator al functiei supreme din statul finlandez care a devenit parinte in timpul mandatului prezidential.

Finlandezul Antii Kostiken obisnuieste sa impleteasca pentru a scapa de stres si va face o paturica pentru bebelusul abia nascut in familia prezidentiala

Baietelul nou-nascut este al treilea copil al sau, Sauli Niinisto mai are doi fii din prima casatorie. Cea de-a doua sotie a presedintelui, Jenni Haukio, are varsta de 40 de ani.

Medalie de aur la 17 ani

La doar 17 ani americanca Chloe Kim a devenit cea mai tanara campioana olimpica in proba de Half-Pipe. Kim a castigat medalia de aur, surclasand-o pe chinezoaica Jiayu Liu, medaliata cu argint, si pe o alta reprezentanta a Statelor Unite, Arielle Gold, care a obtinut bronzul.

Chloe Kim a devenit cea mai tanara campioana olimpica in proba de Half Pipe

Chloe Kim, deja considerata unul dintre cei mai buni snowboarderi din istoria SUA, este si o favorita a publicului de la PyeongChang, parintii ei au emigrat in 1982 din Coreea de Sud in SUA, iar proba ei a avut o audienta record la Phoenix Snow Park. „A fost multa presiune, dar ma bucur ca am reusit aici, pentru fani si pentru familia mea”, a declarat Kim, care este la prima participare la Jocurile Olimpice. Kim s-a calificat si la editia 2014 din Rusia,  la Soci, insa nu a putut intra in concurs pentru ca avea numai 13 ani, regula competitiei interzicea participarea sportivilor sub 15 ani. Un an mai tarziu, Chloe castigat medalia de aur la concursul de snowboard superpipe din cadrul X Games, competitie care s-a desfasurat in Colorado.

Primul sportiv dopat

Patinatorul de viteză japonez Kei Saito, specialist în short-track, este primul caz oficial de dopaj la PyeongChang, și totodată primul japonez depistat pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

Patinatorul de viteză japonez Kei Sato în prim plan a fost suspendat provizoriu și a părăsit satul olimpic

„Kei Saito a fost depistat pozitiv la acetalozamidă, un produs diuretic considerat drept mascant, cu ocazia unui control în afara competiţiei”, a anunțat Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS). Sportivul în vârstă de 21 de ani a fost suspendat provizoriu și a părăsit satul olimpic. Kei Saito urma să fie rezervă în ștefeta masculină de 5000 m. „Sunt extrem de surprins. Nu am luat niciodată produse dopante şi deci nu am de ce să ascund asta. Vreau să mă bat pentru a-mi dovedi nevinovăţia”, a precizat patinatorul nipon. În timpul Jocurilor Olimpice, controlul dopajului este responsabilitatea Autorității Anti-Doping Independente (ITA), o  structură nou înființată condusă de fostul ministru francez de sport Valérie Fourneyron, dar cazurile pozitive intră sub jurisdicția TAS și sunt transmise direct acesteia. Sediul TAS se află la Lausanne, în Elveția, însă a fost mutat special la PyeongChang cu ocazia JO 2018. Este pentru a doua oară în istorie când instanţa sportivă este relocată astfel, după Olimpiada de vară de la Rio, din anul 2016.

Modelul de la curling

Curlingul este un sport ciudat, mai ales pentru ca Jocurile Olimpice de iarna se tin in Coreea de Sud unde aceasta disciplina este aproape necunoscuta. O rusoaica a reusit, insa,  sa atraga toate privirile.

Fotografiile<br >frumoasei<br >Anastasia<br >au făcut<br >înconjurul<br >lumii pe<br >internet

Anastasia Bryzgalova, de numai 25 de ani, a impresionat la PyeonChang nu doar pe gheata, ci si prin frumusetea ei care a provocat un incredibil val de reactii, mai cu seama pe internet. Rusoaica a fost comparata de internauti cu cele mai frumoase femei din lume, printre care Megan Fox , Angelie Jolie sau Irina Shayk.  Jucatoarea de curling a inceput acest sport in 2008, dupa ce a vazut un anunt facut de un club de curling din Rusia care avea nevoie de noi sportive. Bryzgalova, pe langa frumusetea ei, are si studii superioare precum o diploma de masterat la facultatea de Educatie Fizica, Sport si Sanatate din Lesgaft. Sportiva din Rusia si sotul ei Alexander Krushelnitskiy, jucator de curling si el, au reusit sa obtina medalia de aur la Campionatul Mondial de Curling disputat in 2016 in Suedia, la Karlstad, in proba de dublu de mixt. Desi este casatorita, Bryzgalova nu ezita sa posteze pe internet fotografii provocatoare pentru fani.

author avatar
Bogdan Borcea
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger