AcasăSPORTAntena 1 faulteaza Pro Tv-ul cu 3 zile inainte de Euro 2016!

Antena 1 faulteaza Pro Tv-ul cu 3 zile inainte de Euro 2016!

Razboi pe fata intre cei doi colosi de pe piata tv din Romania. Antena 1 nu se impaca deloc cu ideea ca Pro-ul va transmite C.E. din Franta, asa ca, pe ultima suta de metri, incearca sa scoata din joc concurenta.

Mai sunt 3 zile pana la startul Euro 2016, iar Antena s-a decis sa conteste dreptul Pro Tv de a transmite competitia fotbalistica a verii. Televiziunea condusa de Aleksandras Cesnavicius a achizitionat optiunea free to air (transmitere la liber) de la Dolce Sport (proprietarii drepturilor tv ale C.E., pe Romania) pentru suma de 2 milioane de euro.

Antena 1 sustine ca Pro Tv nu putea beneficia de optiunea free to air intrucat nu mai este canal inclus in lista must carry (must carry = posturi de televiziune care trebuie sa faca parte obligatoriu din grila companiilor de cablu). Iar caietul de sarcini intocmit de UEFA pentru drepturile tv ale Euro 2016 specifica in clar: optiunea free to air va fi cedata unei televiziuni „la liber”, din lista must carry!

Printr-o adresa trimisa Consiliului National al Audiovizualului, A1 cere ca UEFA sa fie informata „asupra starii de fapt si de drept create, precum si asupra dezechilibrului creat datorita adjudecarii de catre un radiodifuzor pay tv a drepturilor free-to-air”.

La fel ca Pro Tv-ul, si televiziunea familiei Voiculescu a incercat sa cumpere optiunea free to air, insa negocierile cu Dolce Sport s-au sistat definitiv dupa prima runda de discutii. Pe de alta parte, o plangere similara cu cea depusa de Antena 1 la CNA a formulat si TVR. Nicio reactie din partea CNA, semn clar ca se doreste intrarea in „prelungiri”. O data debutat turneul final al C.E. (vineri, 10 iunie, cu meciul Franta – Romania), va fi aproape imposibil ca Pro Tv-ului sa-i mai fie oprita transmisia de la Euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
700 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger