AcasăSPORTAndrei Pavel, academie de tenis de succes in America

Andrei Pavel, academie de tenis de succes in America

Andrei Pavel (cu tricou rosu) alaturi de o parte dintre elevii sai

Retras din activitate in 2009, fostul tenisman Andrei Pavel si-a dat seama ca nu poate sta departe de teren. Astfel, el a infiintat, peste Ocean, Academia „Pavel&Blackwood Tennis”, alaturi de Nick Blackwood, unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din lume.

Andrei Pavel (cu tricou rosu) alaturi de o parte dintre elevii sai

Cei doi colaboratori au pus mana de la mana si au deschis primul centru de pregatire inca de acum trei ani in Gilbert (Arizona), un oras cu circa 200.000 de locuitori.

Pustii promoveaza Academia lui Pavel pe site-urile de socializare

Treptat, Andrei Pavel si Nick Blackwood au transformat clubul intr-o locatie de cinci stele, unde se pregatesc intens sute de juniori din 13 tari, inclusiv Romania, dar au deschis si alte centre de pregatire in Phoenix sau Miami. Cand nu isi insoteste eleva, pe austriaca Tamira Paszek, la vreun turneu international, Pavel petrece foarte mult timp cu elevii sai de la Academie, ii antreneaza, joaca demonstrative cu invitati speciali sau chiar mananca alaturi de micii tenismani.

Jelena Jankovic s-a antrenat si ea in SUA, alaturi de Pavel si Nick Blackwood

Obiectivul celor doi tehnicieni este de a lansa pe orbita tenisului cat mai multi campioni, iar perspectivele sunt dintre cele mai bune, presa locala vorbind, deja, despre „Pavel&Blackwood Tennis Academy” ca despre o „mica fabrica de descoperit talente”.

Romanul a jucat un demonstrativ impotriva fostului tenisman Glenn Weiner, in fata elevilor sai

Tinerii tenismani au la dispozitie o intreaga armata de antrenori, preparatori fizici, indrumatori si asistenti, de sanatatea lor ocupandu-se nimeni altul decat legendarul Jan Velthuis, fostul fizioterapeut al echipei de Cupa Davis a Olandei. Fost loc 13 mondial in octombrie 2004, Pavel sustine ca „trebuia sa dau o mica parte inapoi tenisului din tot ceea ce mi-a oferit el ca sport si fac acest lucru prin intermediul academiei cu ajutorul careia initiez cat mai multi copii in tainele tenisului”. Andrei stie despre proiectul initiat de Gheorghe Hagi la Viitorul Constanta si spune ca cele doua sunt asemanatoare.

Diana Cucalan, pariul lui Pavel

Diana Cucalan si Andrei Pavel

Una dintre elevele in care Andrei Pavel isi pune cele mai mari sperante este Diana Cucalan. Originara din Timisoara, Diana (14 ani), fosta componenta a CSM Timisoara, a facut deja pasul catre turneele pentru jucatoare de 16 ani, competitii in care a inregistrat si cateva victorii de rasunet, desi adversarele sale sunt, in medie, cu doi ani mai in varsta decat ea. Diana a castigat sase din cele 17 meciuri disputate impotriva unor adversare mai mari, trecandu-si in cont, anul acesta, un sfert de finala la Neotel Open, Skopje (Macedonia) si doua tururi trei la Dyadora Cup, Giroc (Romania) si TC AS Open, Skopje (Macedonia).

author avatar
Cristi Ionita
1.171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger