AcasăSPORTAndre Ward recunoaste in premiera: "Ma bat cu Bute anul acesta!"

Andre Ward recunoaste in premiera: „Ma bat cu Bute anul acesta!”

Ward revine in ring pe 2 iunie, dar gandul ii este la un posibil meci cu Bute in toamna

Planul americanilor de la Showtime, de a transmite un meci de unificare a centurilor, este tot mai aproape de realizare. Andre Ward, campionul WBA si WBC de la supermijlocie, si-a manifestat public intentia de a boxa cu Lucian Bute, campionul IBF.

Ward revine in ring pe 2 iunie, dar gandul ii este la un posibil meci cu Bute in toamna

Andre Ward este considerat cel mai bun boxer al momentului la categoria supermijlocie, dupa ce a castigat, in decembrie anul trecut, finala SuperSix cu britanicul Carl Froch. De la meciul disputat la New Jersey incoace s-a tot vorbit despre un meci Ward – Bute, insa pugilistul nostru a batut palma, in cele din urma, pentru a disputa cel putin un meci cu finalistul.

Lucian Bute

Intr-un interviu acordat revistei americane “Sports Illustrated”, Ward a precizat ca-l va provoca pe Lucian la un meci care sa se dispute anul acesta, cel mai probabil la Las Vegas. Disputa ar putea avea loc in septembrie sau octombrie, daca Lucian il bate clar pe Froch la Nottingham si revansa nu se mai disputa, sau la inceputul lui decembrie, daca Bute trebuie sa dispute si al doilea meci cu britanicul. Pana atunci, Ward va sustine un meci pe 2 iunie, in Oakland, locul in care se antreneaza de obicei, impotriva unui adversar ce urmeaza a fi stabilit. La numai 28 de ani, americanul va deveni cat de curand tata pentru a patra oara. Sotia lui, Tiffiney, va da nastere unui baiat. Cei doi mai au impreuna trei copii: Andre jr., 11 ani, Malachi, 9 ani, si Amira 3 ani.

Scenariu infirmat de Larouche

Andre Ward a precizat ca, dupa ce a castigat finala SuperSix, oamenii sai au negociat cu staff-ul lui Bute organizarea unei duble gale, dar campionul roman ar fi refuzat. Planul era ca cei doi sa aiba meciuri diferite la Oakland, in mai sau iunie, iar apoi sa-si masoare fortele in meci direct la Las Vegas, in toamna. Afirmatia lui Ward a fost infirmata de Stephan Larouche, antrenorul lui Bute, pe contul sau de twitter. Acesta spune ca “este ciudat cum Andre se da disponibil si ne cauta numai cand avem alte contracte semnate. Noi am negociat cu Froch de la inceput”.

SuperSix i-a adus centurile lui Ward

Turneul de box SuperSix, organizat de postul american de televiziune Showtime, a fost o adevarata mana cereasca pentru Andre Ward. Acesta a preluat centura de campion WBA dupa ce l-a batut, in prima etapa, pe danezul Mikkel Kessler, si centura de campion WBC dupa ce l-a batut, in finala, pe Carl Froch. Initial, in concurs au fost inscrisi sase boxeri de categorie supermijlocie (Ward, Froch, Kessler, Jermain Taylor, Arthur Abraham si Andre Dirrell), insa componenta s-a schimbat pe parcursul turneului. In afara de victoriile cu Kessler si Froch, Ward i-a mai batut pe Allan Green si Arthur Abraham. Obiectivul organizatorilor era acela de a stabili cine este cel mai bun boxer de categorie supermijlocie, iar invingatorul sa-l provoace pe Lucian Bute la un meci de unificare a centurilor.

Lucian are trei nume pe lista

Desi s-a tot spus ca Bute va cauta sa urce in categorie, Lucian a precizat, inca o data, ca mai are conturi de incheiat inainte sa ajunga la semi-grea. Pugilistul roman spune ca mai are adversari de invins la supermijlocie si ca va face pasul catre categoria urmatoarea abia dupa ce isi trece in cont victorii impotriva unor nume precum Froch, Ward si Mikkel Kessler. Stephan Larouche, antrenorul sau, este de acord cu opinia lui Lucian si afirma ca, in conditiile in care romanul are deja 32 de ani, Bute nu va mai putea sa revina la supermijlocie, asa ca nu trebuie sa se grabeasca cu urcatul in categorie.

author avatar
Cristi Ionita
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger