AcasăRecomandariAmerica, la picioarele Simonei Halep

America, la picioarele Simonei Halep

Debut perfect pentru Simona Halep la Cincinnati, puternicul turneu din seria Masters, care pregateste jucatorii pentru US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Simona Halep vrea sa castige un titlu WTA in SUA

Impotriva Kristinei Flipkens, din Belgia, romanca n-a avut parte de nicio rezistenta notabila, doar vantul creandu-i mici probleme la serviciu. „Intr-adevar, vantul ne-a deranjat destul de mult, dovada ca in primul set am devenit putin agitata la scorul de 5-2. Flipkens reusise sa revina destul de bine (5-4), serviciile ei m-au incurcat putin, dar sunt fericita ca am castigat, chiar daca nu am jucat cel mai bun tenis (…) Intotdeauna este grozav sa te intorci aici, la Cincinnati, unde in 2013 am evoluat foarte bine. De fapt, pot spune ca abia in Statele Unite am inceput sa joc bine pe hard”, a declarat Halep la finalul partidei incheiate in doar doua seturi (6-4, 6-2). Meciul din „optimi” ii aduce o confruntare cel mai probabil cu Lucie Safarova (numarul 17 WTA), care in turul 1 a trecut de Venus Williams, iar aseara urma sa joace in turul secund cu Zarina Diyas.
Ajunsa numarul 2 mondial, Simona Halep este atent analizata de presa americana, care o considera viitorul star al tenisului feminin. „Sports Illustrated” i-a dedicat un amplu material, plin de laude: „Halep si-a imbunatatit limba engleza, dar acelasi lucru e valabil si cand vine vorba de tenis. Simona a muncit enorm pentru a ajunge unde este in doar 17 luni. Anul trecut, in aprilie, se afla pe locul 65 WTA si avea un nume care nu spunea prea multe. Intre timp, a castigat opt titluri WTA si a bifat o finala de Grand Slam. Iar daca reuseste sa o bata si pe Maria Sarapova, atunci va fi numarul 1 in clasamentul Race to Singapore, cel care asigura participarea la Turneul Campioanelor. Modesta, romanca spune ca nu se simte ca fiind a doua jucatoare de tenis a lumii, dar, dupa tot ce a facut in ultimele 12 luni, poate bate pe oricine. Halep practica un tenis estetic si are o geometrie foarte buna in teren. Inca invata cum sa-si balanseze jocul inteligent cu unele momente de creativitate si spontaneitate”. In incheiere, jurnalistii de la „Sports Illustrated” pun o intrebare care starneste frisoane in randul americanilor: „O poate bate Simona pe Serena Williams? Romanca nu a reusit niciodata sa castige in fata actualului numar 1 mondial, dar sa nu uitam ca n-a mai jucat impotriva Serenei in 2014”.

Vedete intrate la apa

In drumul spre finala, Simona Halep nu mai trebuie sa tina cont de cateva jucatoare de top, eliminate deja din turneul de la Cincinnati. In afara fostului lider Venus Williams, au mai parasit competitia Victoria Azarenka (retragere din cauza unei accidentari la genunchiul drept), Daniela Hantuchova, Garbine Muguruza, Roberta Vinci si Andrea Petkovic.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger