AcasăSPORTAm bagat frica in francezi!

Am bagat frica in francezi!

Adi Popa a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren

A fost de ajuns sa nu pierdem cu Spania pentru ca adversarele de la Euro sa vorbeasca in cu totul alti termeni despre echipa Romaniei.

Adi Popa a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren

Primii au reactionat francezii. Impresionati de siguranta aratata de „tricolori” in „amicalul” de la Cluj, jurnalistii cotidianului „L’Equipe” il avertizeaza pe selectionerul „cocosilor”, Didier Deschamps: „Atentie, aceasta Romanie este greu de clintit!”.
Principalul pericol din echipa Romaniei este vazut stelistul Nicusor Stanciu, cel mai bun om al partidei cu Spania. Iata ce caracterizare i-a facut „L’Equipe”: „In fata Lituaniei, evolutia sa i-a sedus pe romani, dar si pe selectioner, astfel ca a fost titularizat impotriva dublei campioane europene si a confirmat. Mijlocasul ofensiv al Stelei a fost foarte prezent in ofensiva, obligandu-l pe Iker Casillas la doua parade si cautand mereu spatii;, a trimis chiar si un lob de la 45 de metri, intr-o situatie de 3-2, in minutul 76. A fost singura lui decizie gresita in meciul de la Cluj”.

Remarcat s-a facut si Adi Popa

Daca in ultima vreme s-a remarcat doar intr-un mod negativ, de data aceasta Adi Popa a starnit aplauze prin evolutia din partida cu Spania. „France Football” l-a laudat pentru tupeul aratat impotriva campioanei Europei: „Popa, chiar daca nu a jucat prea mult in preliminarii, a lasat o impresie foarte buna cat timp a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocasul echipei Steaua a condus cele mai bune atacuri ale nationalei Romaniei. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, romanul nu a ezitat sa aiba initiativa si sa dribleze in careul Spaniei”.
Franta-Romania este meciul de deschidere al Campionatului European si se va disputa pe 10 iunie, la Partis, de la ora 22.00.

Del Bosque: „Daca joaca la fel, Romania trece de grupe la Euro”

Selectionerul Spaniei, Vicente del Bosque (foto), si-a inceput conferinta de presa cu urmatorul discurs: „Trebuie sa tragem o singura concluzie si anume ca Romania nu ne-a lasat sa jucam! Ei au avut profunzime, ceea ce noua ne-a lipsit, dar au aratat si cateva probleme la finalizare. Noi nu am avut profunzime in atac si nici pe benzi. Cu toate acestea, Spania a jucat bine, atat defensiv, cat si ofensiv”. Concluzia lui Del Bosque: „Daca Romania va juca la fel , cu daruire si cu presiune, va trece fara probleme de grupe la Euro”.
Si Koke, coordonatorul de joc al lui Atletico, a vorbit despre Romania in termeni laudativi: „Am incercat sa avem posesia, sa atacam, dar romanii au venit cu un raspuns bun. Porneau foarte rapid pe contraatac dupa ce recuperau mingea. Ieseau imediat din propria jumatate si de aceea noua ne-a fost extrem de greu sa ne organizam”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger