AcasăSPORTAlte doua eliminari neasteptate la Australian Open: Radwanska si Djokovic

Alte doua eliminari neasteptate la Australian Open: Radwanska si Djokovic

A treia favorita la castigarea trofeului, dar si ocupantul locului secind in ierarhia mondiala au fost trimisi acasa inca din turul 2 al turneului de la Melbourne.

Respectand cronologia, primul dintre cei doi sportivi de top care a pierdut sansa de a evolua in turul urmator al competitiei a fost fostul lider mondial Novak Djokovic. Sarbul a pierdut surprinzator in fata unui sportiv uzbec al carui nume nu e tocmai cunoscut. Chiar si asa, Denis Istomin, ocupantul locului 117, a scris istorie la actuala editie a Grand Slam-ului, eliminandu-l, din turul secund, pe castigatorul a sase trofee la aceasta prestigioasa competitie.

A fost un meci-maraton, care a durat aproape cinci ore, rastimp in care s-au jucat tot atatea seturi, doua decise la tie-break, la finele carora Istomin s-a bucurat ca un copil de victoria obtinuta cu scorul de 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4. Dand dovada de fair-play, Djokovic si-a felicitat adversarul, despre care a spus ca „a meritat sa castige”, subliniind ca Istomin a jucat agresiv in momentele in care a fost cazul, dar si ca a servit bine.

Si la fete ziua de joi a adus – cel putin pana la momentul de fata- un rezultat surprinzator. De aceasta data, poloneza Radwanska a fost scoasa din joc in dupa doar doua meciuri disputate la Australian Open de croata Mirjana Lucic-Baroni. A treia favorita la castigarea turneului a fost depasita lejer, in doua seturi, 6-3, 6-2, de sportiva aflata pe locul 79 WTA. Va amintim ca din randul romancelor intrate in competitie in cadrul primului Grand Slam al anului singura ramasa in joc este Sorana Cirstea, care va juca vineri in turul 3.

sursa foto: Facebook – Agnieszka Radwanska/Novak Djokovic

author avatar
Cristina Stefan
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger