AcasăSPORTAlonso, la un pas de moarte in MP al Australiei

Alonso, la un pas de moarte in MP al Australiei

Fernando Alonso iese pe picioarele lui dintr-o masina facuta praf

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, s-a declarat „fericit si recunoscator” ca a scapat cu viata din terifiantul accident produs ieri pe circuitul Albert Park, din Melbourne, cu ocazia Marelui Premiu al Australiei, prima cursa a sezonului 2016.

Fernando Alonso iese pe picioarele lui dintr-o masina facuta praf

Monopostul McLaren pilotat de Alonso a intrat in acrosaj cu cel al mexicanului Esteban Gutierrez, de la echipa Haas, bolidul spaniolului fiind distrus in totalitate dupa ce s-a rostogolit de mai multe ori si s-a izbit apoi cu violenta de barierele de protectie de pe marginea pistei. „Sunt in viata datorita securitatii din Formula 1, a echipei, a Federatiei Internationale de Automobilism si regulilor foarte stricte in materie de securitate”, a declarat Alonso. „A fost un accident infricosator. Am fost constient de ceea ce se intampla, insa nu am putut face nimic. In asemenea situatii trebuie sa se bazezi pe sansa si pe masina. Eu am fost norocos, iar acum sunt fericit si recunoscator. Am pierdut masina din cauza daunelor suferite, insa sunt bucuros ca pot sta de vorba cu dumneavoastra. Sincer, nu cred ca Gutierrez este vinovat. E greu de judecat. Eu am incercat sa-l depasesc cat mai rapid posibil si ma aflam chiar in spatele eleronului sau. A fost un concurs de imprejurari”, le-a mai spus pilotul iberic ziaristilor prezenti la cursa australiana.
Marele Premiu al Australiei s-a incheiat cu victoria germanului Nico Rosberg, care a fost urmat in clasament de coechipierul sau de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger