AcasăSPORTAlexandrina Barbosa, noua "achizitie" a Oltchimului

Alexandrina Barbosa, noua „achizitie” a Oltchimului

Handbalista portugheza Alexandrina Barbosa Cabral a semnat, sambata, un contract valabil pe un sezon cu echipa campioana a Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea.

Barbosa revine in Liga Nationala dupa ce intre 2008 si 2010 a evoluat la Rulmentul Brasov, de unde s-a transferat ulterior la Itxako Navarra. „Dupa primul an, daca sunt indeplinite conditiile necesare, se va discuta prelungirea contractului pentru inca un an sau doi. Iar, despre viitor, pot spune doar ca avem si alte tratative pentru viitorul sezon”, a declarat presedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

„Sunt foarte bucuroasa ca ma intorc in Romania. Cu atat mai mult, cu cat revenirea mea se face la un club ca Oltchim, important si foarte serios in Europa, unde preocuparea pentru sport si performanta, ca si pentru jucatoare, este foarte mare. Am avut mai multe oferte primite de la diferite cluburi de top – asta imediat dupa ce am decis sa parasesc Itxako, incercand o noua provocare – dar am ales Oltchim, pentru ca proiectul oferit si explicat de cei de acolo mi-a placut cel mai mult. Cunosc jucatoarele din Romania in marea lor majoritate, dar ca prietena apropiata pot spune ca imi este Oana Chirila. La Oltchim voi avea aceasi dorinta ca si clubul: sa castigam Liga Campionilor. In acelasi timp va trebui sa constientizam faptul ca fiecare dintre echipele participante in aceasta prestigioasa competitie isi doresc acelasi lucru. De aceea va fi foarte dificil, nu si imposibil. Cred ca prin munca, rabdare si mult efort, Oltchim isi va realiza dorinta, deoarece are potential si valorile necesare”, a spus si noua jucatoarea a Oltchimului, cu ocazia semnarii contractului.

Cu Itxako Navarra, Barbosa a jucat finala Ligii Campionilor in sezonul trecut, iar in cel actual a evoluat in grupele principale. Barbosa va implini 26 de ani in 5 mai, joaca la linia de 9 metri si are 1.75 metri inaltime.

author avatar
Ciprian Purice
468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger