AcasăSPORTAlex Ferguson se retrage! L-a ascultat pe Meme Priceputu'

Alex Ferguson se retrage! L-a ascultat pe Meme Priceputu’

Alex Ferguson este cel mai titrat antrenor in activitate

Nu negam, insa, posibilitatea ca reputatul tehnician scotian sa nu fi aflat nimic despre criticile pe care i le-a adus managerul Stelei. Si, totusi, Alex Ferguson si-a anuntat, miercuri, retragerea de la Manchester United, parasind gruparea „diavolilor” dupa 27 de ani.

Alex Ferguson este cel mai titrat antrenor in activitate

Castigator cu United a tuturor competitiilor posibile, innobilat de regina Elisabeta a Marii Britanii (in 1999 a primit titlul de Comandor al Imperiului) si pe drept considerat o legenda vie, Alex Ferguson spune „adio” clubului fanion al orasului Manchester. La 71 de ani, cu sentimentul datoriei implinite, scotianul a facut anuntul istoric, multumind familiei, sotiei Cathy, fanilor, dar si lui Bobby Charlton, care i-a oferit increderea si timpul necesar pentru „a construi un club de fotbal, nu doar o echipa de fotbal”.

Povestea lui „Sir Alex” este cu atat mai frumoasa cu cat situatia „diavolilor” era departe de a fi imbucuratoare, la 6 noiembrie 1986, cand i-a luat locul lui Roy Atkinson. Fara niciun titlu in palmares de aproape 20 de ani, Man.United era pe locul 19 intr-un clasament alcatuit din 22 de formatii. A fost nevoie de timp pentru reconstructie, dar sefii de pe „Old Trafford” au stiut sa aiba rabdare pana la victoria din Cupa (1990), urmata de alte trei succese: Cupa Cupelor in 1991, Cupa Ligii in 1992 si campionatul Angliei in 1993.

Rugat sa explice impresionantele rezultate, Alex Ferguson afirma in 2011: „Cand ma gandesc la toti acesti jucatori, Bryan Robson, Norman Whiteside si apoi Brian McClair, Mark Hughes, Paul Ince, Roy Keane, Eric Cantona, imi spun «Este incredibil! Ce noroc am avut!»”.

Statuie pentru 38 de trofee

In 27 de ani, scotianul Ferguson a cucerit 38 de trofee cu Manchester United, intre care la loc de cinste stau cele 13 titluri interne si cele doua Ligi ale Campionilor. In noiembrie 2012, la implinirea a 26 de ani la conducerea clubului, o statuie a antrenorului Alex Ferguson a fost dezvelita in fata arenei „Old Trafford”. Mai multe foste glorii au venit special in Anglia pentru a asista la ceremonie, printre care ii reamintim doar pe francezul Eric Cantona si pe olandezul Ruud Van Nistelrooy. De asemenea, Tribuna Nord a stadionului a primit numele legendarului manager.

„Sfatuit” de MM Stoica sa iasa la pensie

Eliminarea lui Manchester United din Liga Campionilor dupa o dubla mansa cu Real Madrid l-a convins pe Mihai Stoica, priceputul manager din Ghencea, ca Alex Ferguson „este depasit” de fenomenul fotbalistic. Luna aceasta, dupa ultimul meci pe banca „diavolilor”, Ferguson se va retrage avand 1500 de partide disputate in calitate de manager al celui mai iubit club de fotbal din lume!

David Moyes, favorit sa vina pe "Old Trafford"

David Moyes, favorit. Mourinho ar vrea si el

Presa din Anglia speculeaza pe marginea numelui celui care-i va urma scotianului. Se pare ca favorit este David Moyes, actualul antrenor al lui Everton, insa sanse destul de mari are si portughezul Jose Mourinho, care la finalul sezonului va parasi Real Madrid. Totusi, nu este exclusa nici o surpriza, Alex Ferguson afirmand in dese randuri ca Ryan Giggs are capacitatea sa duca mai departe munca inceputa de el in 1987.

Jose Mourinho si-ar dori sa antreneze si Manchester United
author avatar
Laurentiu Teodorescu
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger