AcasăSPORTAlesul e Mangia!

Alesul e Mangia!

Finantatorul FCSB este, deja, cu gandul la sezonul urmator. Viseaza la o echipa care sa joace spectaculos, dar urmareste si sa-i dea o lovitura decisiva „prietenului” Mihai Rotaru.

Latifundiarul din Pipera pune la cale tot felul de manevre pentru ca la Steaua să fie cum vrea el Și el îl vrea pe Devis Mangia

A doua zi de Paste aduce poate cel mai asteptat meci al primaverii in fotbalul romanesc. CSU Craiova vine la Bucuresti, pe Arena Nationala, pentru derby-ul cu FCSB, intalnire ce poate scoate din lupta pentru titlu gruparea olteana. „Nu stiu decat ca vom castiga aceasta partida”, afirma de cateva zile incoace Becali, mai degraba o autosugestie, dar si aia exprimata cu jumatate de gura. La cum a aratat echipa lui in runda precedenta (1-0 chinuit cu Poli Iasi), Gigi stie ca un egal impotriva Craiovei poate fi luat drept o victorie.

Tocmai stilul ofensiv, spectaculos imprimat formatiei din Banie de tehnicianul Devis Mangia l-a determinat pe Gigi Becali sa tatoneze mai cu atentie pista italiana. Un fost fotbalist mediocru devenit avocat a transformat banala trupa a CraiOlgutei intr-o pretendenta la titlul de campioana. Si asta fara investitii de ordinal milioanelor de euro, asa cum cu narav i-a invatat Becali pe toti „specialistii” angajati in ultimii ani.

Dica, concediat indiferent de rezultat!

Informatii din piata dau ca sigura inlaturarea lui Nicolae Dica la finalul sezonului. Toate declaratiile de sustinere facute de latifundiar in ultima perioada au rolul de a calma apele pe acest final de campionat, Gigi dorindu-si ca jucatorii si staff-ul tehnic sa se concentreze in liniste pe meciurile ramase de disputant din play-off. In realitate, creditul acordat pitesteanului a expirat inca din timpul sezonului regulat, cand rezultatele, dar mai ales jocul practicat de echipa nu l-au multumit deloc pe finantator. Pe de alta parte, se zvoneste ca nici Dica nu-si mai doreste sa continue, indiferent daca va castiga sau nu titlul la vara!

Italianul, un meserias pe bani putini

Culmea, desi a facut din Craiova poate cea mai spectaculoasa trupa a Ligii 1, Devis Mangia nu este un antrenor atat de scump. Castiga doar 10.000 de euro pe luna, insa in contractul sau exista o clauza conform careia CSU trebuie sa-i faca o propunere de prelungire daca duce echuipa in play-off. Au existat zvonuri legate de semnarea unui nou angajament, pe un salariu de 15.000 de euro, insa niciun anunt oficial nu a fost facut in acest sens.

Rivalitatea cu Mihai Rotaru

Dintre toti patronii cluburilor de Liga 1, Mihai Rotaru este singurul cu care Gigi Becali nu are o relatie buna. Din contra, am putea spune ca intre cei doi latifundiari exista chiar o rivalitate care n-are nicidecum a face cu fotbalul! De-a lungul timpului, Gigi n-a scapat niciun prilej sa-l faca praf pe finantatorul oltenilor, folosind apelative ca „gaina” si „jigodie”: „Rotaru, prost nu este, dar nu stie sa iasa in viata publica. Nu e prost, doar ca e jigodie. Daca esti martoaga, poti sa te compari vreodata cu armasarul? Are caracterul murdar. Orice ar face, tot dobitoc e. Oamenii astia, doar asa stiu sa iasa in fata. Nu sunt barbati, sunt gaini”.

„Devis e un antrenor de valoare”

Declaratia din intertitlu ii apartine lui Mihai Stoica, managerul vicecampioanei declarandu-se incantat de stilul pe care l-a imprimat Devis Mangia la CSU Craiova. „Mie imi place foarte mult cum joaca Craiova, cred ca Mangia e un antrenor de valoare. De fapt, nu cred, sunt convins! Daca ajungi sa antrenezi a doua nationala a Italiei, esti un antrenor de calibru”, l-a caracterizat MM pe Mangia cu numai o luna. Vorbe care, cu siguranta, i-au fost rostite si lui Gigi Becali.

author avatar
Andrei Coman
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger