AcasăSPORTAlergare verticala pe Jepii Mici

Alergare verticala pe Jepii Mici

Primarul Emanoil Savin l-a felicitat pe salvamontistul Florin Treaba pentru rezultatul obtinut

Aproape 150 de sportivi amatori s-au luptat in cea mai spectaculoasa competitie de alergare montana din Romania, unde au avut de parcurs un traseu cu o lungime de 5 kilometri si o diferenta de altitudine de 1.300 de metri!

Primarul Emanoil Savin l-a felicitat pe salvamontistul Florin Treaba pentru rezultatul obtinut

Concursul s-a desfasurat sambata, 9 august, pe traseul Jepii Mici, cu start de la telecabina din Busteni si sosire la Babele si a fost organizat de Asociatia Sport la Orice Varsta, in parteneriat cu Primaria Busteni. Concurentii, atent supravegheati de catre organizatori, au avut de-a face cu un traseu care strabate zone stancoase si abrupte, cu multe prapastii, dar si portiuni mai line, extrem de spectaculoase. Castigatoarea concursului la sectiunea feminin a fost Iulia Gainariu, care a parcurs traseul in numai o ora si 16 minute.

Concurentii de la Vertical Trail Race Busteni, bucurosi ca au putut participa la o asemenea cursa

Un timp foarte bun a scos si Florin Treaba, membru Salvamont Busteni, obisnuit de altfel cu traseul din care a salvat sute de turisti. Incurajat de edilul-sef al statiunii Busteni, Emanoil Savin, salvamontistul a trecut linia de sosire dupa numai o ora si 13 minute. A doua editie a “Vertical Trail Race Busteni” a fost castigata insa de Silviu Balan, care a parcurs traseul intr-o ora si un minut, nereusind insa sa doboare recordul inregistrat in editia trecuta, de numai 52 de minute.
Primii trei sportivi clasati la categoriile Open Feminin si Masculin au fost rasplatiti cu premii ce au constat in echipament sportiv. Competitia de „alergare verticala” organizata in Bucegi este unica in Romania, fiind recomandata atat sportivilor experimentati, cat si celor care doresc sa-si imbunatateasca performantele in domeniu, cu conditia sa fie buni cunoscatori ai drumetiilor montane.

 

author avatar
National
899 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger