AcasăSPORTAfara cu politrucii din fotbal!

Afara cu politrucii din fotbal!

Reactia lui Hagi e doar strigatul disperat al unei glorii ce-si vede munca batjocorita de toti neavenitii din FRF

Cand cel mai mare jucator din istorie urla impotriva amatorismului si a bataii de joc care domnesc peste FRF, ca natiune iti pierzi legitimitatea in fata lumii fotbalistice. Conferinta lui Gica Hagi nu este un atac la adresa lui Cosmin Contra, parasutat din eprubeta antrenoratului direct in fotoliul de selectioner, ci o lupta continua dusa cu smecheria cuibarita in birourile federale. Spagi, comisioane, pile si relatii, interese, nepricepere, rautate si ipocrizie, asta condamna Hagi, nu neaparat neconvocarea lui Ianis.

Reactia lui Hagi e doar strigatul disperat al unei glorii ce si vede munca batjocorita de toti neavenitii din FRF

De ani buni, nationala este tot intr-un proces de intinerire, de mai avem putin  si generatia lui Ianis Hagi ajunge sa se retraga din activitate pana debuteaza la echipa mare. Cand cel mai bun jucator Under-21 din Liga 1 nu este convocat, dar tu, ca selectioner, livrezi gogosi despre sansa oferita tinerilor, se numeste ipocrizie. Cand cel mai bun fotbalist din play-off (patru goluri si doua pase decisive) e ignorat cu consecventa, se cheama smecherie, nepricepere si rautate, domnule Contra! Iar noi ne-am cam saturat de experimente si combinatii facute pe carca nationalei.

Intr-o tara in care nimic nu pare sa mai functioneze, iar existenta devine mai degraba subzistenta, talentele native sunt unica sansa pentru evolutia noastra. Nu si pentru gasca de la Bucuresti, care s-a inconjurat de non-valori, fomisti si golani, transformand Romania lui Hagi in propria lor afacere. Corbilor, jos ghearele de pe tricoul galben! Nu-l meritati!

„Convocari prin spate”

Evolutia lui Ianis Hagi in partida cu Iasi (1-0, gol dintr-o executie de clasa) a fost o noua palma data selectionerului. Satul sa mai fie luat la misto de Cosmin Contra, cel mai mare fotbalist roman din istorie a rabufnit: „Este dreptul lui Contra, el face convocarile, el raspunde, dar nu inseamna ca o face bine. Pana aici, am inghitit, am tacut din gura, dar mi s-a ridicat tensiunea. Soc! Ianis e cel mai decisiv in 2018, cel mai bun jucator sub 21 de ani, o spune statistica, si nu este convocat, iar Contra zice ca vrea sa intinereasca echipa. Dar de ce se intampla asta? Ca este baiatul lui Hagi. De ce nu ii dai sansa, cum mi-a dat-o mie Lucescu la 17 ani? Tiru e capitanul echipelor nationale la toate categoriile de varsta, a iesit campion cu Viitorul, da-i o sansa! Am vazut jucator convocat care a avut doua iesiri periculoase, cu bautura. Se imbata de doua ori, dar trebuie sa fie la lot. Sa ma scuze Nedelcearu, dar asta este realitatea. Ce trebuie sa faca Tiru, sa se imbete si el? Cosmine, vii din Spania! Ce faci? Cosmine, baga un semn de intrebare mare. Mare! Nu se poate asa ceva. Cine comanda lucrurile? Toate indiciile mele duc spre acest lucru, ca se fac convocarile prin spate. Este 100% cineva in spate care-ti spune ce sa faci. Te superi, Cosmine, asta e, sa fii sanatos, sa dea Dumnezeu sa faci bine, sa ne duci la campionate europene si mondiale, dar eu nu cred. In conditiile astea, nu cred”.

„Gurita” a facut botic

Lezat in onoarea lui de mare antrenor, Cosmin Contra a facut botic dupa reprosurile pe care i le-a adus Gica Hagi. „Am vazut ce a spus Hagi, e treaba lui (…) Budescu si Stanciu sunt peste Ianis Hagi, la fel si Nedelcearu, in acest moment e peste Tiru. Daca mi se accidenteaza Budescu sau Stanciu, este foarte posibil sa il chem pe Ianis. Sa stea linistit Hagi, am analizat toti jucatorii, dar fiecare antrenor are filozofia lui (…) Eu nu am orgolii, dar mi se parea mult mai corect sa incerce sa vorbeasca cu mine, sa ma sune, sa discutam, nu sa ma atace asa, furibund, intr-o conferinta de presa”, a balmajit Contra.

author avatar
Cristina Elvira
371 afisari

4 COMENTARII

  1. Cosmin e de apreciat ca face din kakat bici ma si pocneste, nu stiu cum… Regele vede de pe Luna fotbalul romanesc amintind de Il Luce ca l-a promovat alt cosmonaut. As fi vrut sa am un rege sau un cosmonaut sa ma promoveze dar nu am avut. Nu trebuie tatal sa si ajute fiul il poate umili.

  2. Ca sa scoti politicul trebuie sa va folositi altitudinea la Fifa si Uefa. De ex – alegerile la Frf sa fie facute de marii internationali de marile cluburi de onoare cat si atentie de restul de cluburi si afiliati ce pot acorda apriori cel mult 2 voturi ca minoritari. e, nu e finut. La fel cum va imaginati ca in era tehnollgiei nici acum nu avem arbitru de camera ca la ruibi hochei atletism iar deciziile mari se iau la plezneala? La fel incurajarea controalelor fiscale la cerinta Fifa si Uefa pot diminua la 0,Rege,infkuenta nefasta a politicului in futbal. In rest sa ne pregatim seminte de Rusia …

  3. In primul rand Hagi nu este „regale fotbalului” si nicidecum nu este cel mai mare foptbalist din istorie fotbalului romanesc. Prostii gazetaresti ca si in cazul Simonei Halep. C-a antrenor n-a stralucit si este exagerat ceea ce face in legatura cu impunerea fiului sau in echipa nationala.

  4. Invidia mare ? trebuie luptat cu invidia.La fel s-a mintit ca Regele a fugit cu aur si tablouri. A plecat cu bijuteriile de pe ei si cateva bagaje…restu la Pauker
    Ia vezi golul regal cu Columbia, Baltazare si cracii ce i-a dat lui Maradona⚽ cat si loc 5 Fifa, peste cate decenii redivivus?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger