AcasăSPORTAdversarul lui Bute are trei copii cu trei femei

Adversarul lui Bute are trei copii cu trei femei

Johnson se pregateste pentru lupta cu Bute

Jamaicanul pe care Bute il va infrunta, pe 5 noiembrie, la Montreal, s-a apucat de box la varsta de 20 de ani. In viata personala, Glen Johnson este tata a trei copii, facuti cu trei femei.

Johnson se pregateste pentru lupta cu Bute

Refuzat de Kelly Pavlik, campionul Lucian Bute isi va pune centura in joc, pe 5 noiembrie, la Montreal, intr-o lupta cu Glen Johnson. Cotat al 7-lea la „supermijlocie”, americanul originar din Jamaica are 68 de meciuri la profesionisti, din care a castigat 51 (35 prin KO), pierzand 15 si remizand de doua ori. Nu faptul ca boxeaza si la varsta de 42 de ani il face special pe „Lord”, ci povestea vietii sale. La varsta de 15 ani, Glen a aruncat un tricou si-o geaca intr-o geanta sport imprumutata de la un prieten si a luat drumul Americii. Din Clarendon (Jamaica) s-a oprit in Miami, „Casablanca Americii”, oras luxos si vestit pentru serialul politist „Miami Vice”, in care rolul principal l-a jucat idolul copilariei sale, Don Johnson.

Zilier pe un santier de constructii

Inaintea duelului cu Froch, de la SuperSix

Ramas fara niciun ban din economiile cu care a aterizat in State, Glen Johnson s-a angajat pe un santier pentru a-si castiga existenta. Muncea cu ziua in constructii, plata fiind facuta la finalul saptamanii. „Pentru mine, ziua incepea, de fapt, noaptea, cand toti ceilalti oameni dormeau. Ma trezeam pentru a fi primul la rand, ca atunci cand venea angajatorul sa fiu printre cei alesi. Terminam treaba doar dupa lasarea intunericului”, isi reaminteste Johnson.

Box cu politisti

L-a facut KO in repriza a 8-a pe Allen Green

Calit in strada, Glen Johnson a fost dus de un prieten, intr-o zi, sa se antreneze intr-o sala de forta apartinand Politiei din Miami. Sparring-partner pentru „curcani”, asta era rolul lui la inceput. L-a interpretat cu succes, iar ulterior a urcat in ring pentru cateva lupte la amatori. Vreo 40, din care-a castigat 35. In tot acest timp, n-a lipsit de pe santier, acolo unde castiga bani mai multi decat din box.

Si-a pierdut dreptul de a-si vedea copilul

Implicat in trei relatii, din toate a rezultat cate un copil. Povestea primului este una tipic americana: Glen Johnson n-a avut bani sa achite pensia alimentara, iar fosta iubita nu i-a permis sa-l mai viziteze. „Stiti cum sunt femeile. Cand nu ai bani sa platesti pensia alimentara, nu te lasa sa vii la copil. Devii un fel de dusman. Imi amintesc asta foarte bine, pentru ca si eu mi-am facut cativa dusmani, neavand posibilitatea sa-i asigur copilului meu traiul pe care si-l dorea. Acum, toata lumea e fericita, am bani destui, nu mai sunt probleme”, povesteste viitorul adversar al lui Bute despre tineretea sa.

Astazi, „bunicul” Johnson se bucura de prezenta celor trei copii si locuieste impreuna cu Jillian, sotia sa, intr-o casa „moderna, dintr-un cartier dragut al Miami-ului, dar depinde din ce unghi privesti”.

Cum arata o zi de antrenament pentru Glen Johnson

Chiar fostul campion IBF dezvaluie pregatirea pe care o face: „Ajung la sala in jur de ora 10 si ma antrenez timp de doua ceasuri. La 12 plec la dus si la 12.30 parasesc sala. Merg acasa si ma relaxez. Dupa-amiaza bag 7 kilometri de alergatura sub soarele dogorator. La ora aia, sunt in jur de 40-45 de grade Celsius, cam asta e vremea pe care o avem noi la Miami. Imi place sa alerg in canicula pentru ca transpir foarte mult si ma dezhidratez, pregatindu-ma mental, astfel, pentru ce ma asteapta in ring. Ii permite creierului meu sa se adapteze la orice fel de conditii, lucru esential pentru un boxeur”.

Semifinalist la „SuperSix”

Johnson a fost invitat de „Showtime” sa-l inlocuiasca pe Mikkel Kessler (accidentat) in turneul „SuperSix”. Pe 6 noiembrie 2010, la Las Vegas, acesta l-a invins prin KO in repriza a 8-a pe Allen Green. S-a calificat in semifinale, acolo unde a fost pus la colt de judecatori: victorie la puncte pentru britanicul Carl Froch, finalist la „SuperSix” alaturi de Andre Ward.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger