AcasăSPORTAducerea lui Sergio Conceicao l-a costat pe Arpad Paszkany un milion de...

Aducerea lui Sergio Conceicao l-a costat pe Arpad Paszkany un milion de euro

Paszkany a nominalizat cel de al 13-lea tehnician de la CFR

Pentru moftul de a obtine semnatura fostei vedete de la FC Porto, Inter Milano sau Lazio Roma, campioana Romaniei va cheltui o suma impresionanta. Sergio Conceicao va sosi azi in Romania si va semna un contract pana la finalul stagiunii 2012-2013.

Paszkany a nominalizat cel de al 13-lea tehnician de la CFR

Portughezii din lotul lui CFR Cluj au avut din nou castig de cauza. Sergio Conceicao (37 de ani), cu o cariera de tehnician de numai 7 meciuri (toate in Liga Sagres, o victorie, trei egaluri si trei infrangeri) se va prezenta la Cluj cel mai tarziu astazi, pentru a prelua gruparea din „Gruia”.

Conceicao a inceput activitatea de antrenor in vara acestui an

Conceicao se numara printre numele de fosti mari jucatori care au venit in Liga 1 sa-si faca o carte de vizita si ca antrenori, o lista care ii mai cuprinde pe Oleg Protasov, Walter Zenga, Cristiano Bergodi, Andrea Mandorlini, Giuseppe Giannini sau chiar Dario Bonetti. Meciul de sambata seara, cu Moreirense (scor 2-2), a fost ultimul pe banca echipei din Olhao pentru Sergio Conceicao, un fost mare fotbalist lusitan, care a imbracat in cariera sa tricourilor unor cluburi celebre, precum FC Porto, Lazio, Parma, Inter, Standard Liege sau PAOK Salonic. Vestile despre performantele noului tehnician de la CFR Cluj – care are ca obiectiv calificarea in primavara europeana, Cupa Romaniei, dar si unul dintre primele doua locuri in Liga 1 – nu sunt foarte bune, el lasandu-si echipa pe locul 13 (din 16). Totusi, Conceicao ghida la Olhanense al patrulea atac din prima liga portugheza (12 goluri in 7 meciuri), dupa Benfica, Porto si Braga. Pentru decizia de schimba antrenorul in plin sezon, Arpad Paszkany va cheltui aproximativ 1 milion de euro: 250.000 euro clauza de reziliere a contractului lui Sergio Conceicao cu Olhanense, 400.000 de euro salariul portughezului pana la finalul campionatului si 350.000 de euro, incetarea reporturilor cu Ioan Andone. CFR Cluj este al doilea club din Europa care il cere pe Sergio Conceicao in decurs de trei saptamani, dupa AEK Atena, grecii fiind refuzati.

author avatar
Sebastian Stan
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger