AcasăSPORTActiune disciplinara. Inspectia Judiciara, anunt despre Onea si Negulescu

Actiune disciplinara. Inspectia Judiciara, anunt despre Onea si Negulescu

Inspectia Judiciara a transmis ca a exercitat o actiune disciplinara fata de doi actualul sef al DNA Ploiesti si fata de un fost procuror de la aceasta unitate de parchet, ale caror nume au aparut mentionate destul de des in spatiul public in ultima perioada, indeosebi dupa ce fostul deputat Vlad Cosma a dat unor televiziuni de stiri cateva inregistrari.

Ce au transmis reprezentantii IJ intr-un comunicat:

„Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de:

Onea Lucian Gabriel, procuror sef la Serviciului Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru exercitarea functiei cu rea credinta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004.

In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul a solicitat arestarea preventiva a unui inculpat in baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, inscrisuri pretins transmise de o persoana din afara tarii desi cunostea ca acestea au fost  depuse, conform unei intelegeri prealabile, de o alta persoana.

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, suspendat din functie, si Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter si exercitarea functiei cu grava neglijenta, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) si t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004.

S-a retinut ca procurorii, prin discutii purtate cu mai multe persoane, in afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgarii masurilor de protectie a martorilor amenintati si a continutului probatoriului.

Actiunea disciplinara va fi inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorilor in cauza.”

author avatar
Andrei Coman
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger