AcasăSPORTAccidentarea lui Plusenko, norocul lui Kelemen: "A fost felul lui Dumnezeu de...

Accidentarea lui Plusenko, norocul lui Kelemen: „A fost felul lui Dumnezeu de a-mi spune: Gata, Evgheni, ajunge!”

Rusul Evgheni Plusenko, unul dintre cei mai mari patinatori ai tuturor timpurilor, a decis sa puna capat carierei de sportiv profesionist la 31 de ani.

Plusenko ar fi vrut sa dea lovitura si sa-si treaca in cont o noua medalie in proba masculina de la Jocurile Olimpice de la Soci, dar un triplu-axel efectuat gresit la antrenamentele de joi l-au adus in situatia de a pune capat carierei.

Rusul s-a accidentat la spate, precizand ca „am simtit ca si cum mi-ar fi intrat un cutit in spate. N-am mai fost bun de nimic”. In ciuda acestei ratari, Plusenko nu este trimis, rusul sustinand ca „a fost felul lui Dumnezeu de a-mi spune: Gata, Evgheni, ajunge!”.

Plusenko are un palmares incredibil fiind de sapte ori campion european, triplu campion mondial si campion olimpic. In plus, Plusenko este singurul patinator cu medalii obtinute la patru editii ale Jocurilor Olimpice de iarna, el trecandu-si in cont, la Soci, medalia de aur obtinuta in proba pe echipe.

Interesant este ca de accidentarea lui Plusenko a profitat Zoltan Kelemen, reprezentantul Romaniei. Acesta a prins in extremis finala de 24 care va avea loc vineri seara. Zoltan a incheiat cu 60,41 de puncte programul scurt si s-a calificat al 24-lea in finala. Este pentru prima data in cariera cand Zoltan reuseste o asemenea performanta. Romanul nostru nu a reusit sa se califice la Vancouver, in 2010, pentru programul liber.

Mare favorit al finalei masculine de patinaj artistic este japonezul Yuzuru Hanyu, cel care si-a zdrobit rivalii la programul scurt. Hanyu a obtinut 101,45 puncte, cu aproape patru puncte mai mult decat canadianul Patrick Chan si cu aproape 14,5 puncte mai mult decat spaniolul Javier Fernandez.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger