AcasăRecomandariAbramovici vinde Chelsea. A refuzat deja o oferta de doua miliarde de...

Abramovici vinde Chelsea. A refuzat deja o oferta de doua miliarde de euro

Abramovici vinde Chelsea. A refuzat deja o oferta de doua miliarde de euro

Roman Abramovici vrea sa vanda clubul londonez  si e posibil sa asistam la una dintre cele mai mari tranzactii din istoria fotbalului, de vreme ce magnatul rus a refuzat deja o oferta de 2 miliarde de euro.

Magnatul rus ar vrea o avere in schimbul gruparii londoneze

Dupa 15 sezoane de finantator la Chelsea, Abramovici are de gand sa-si lichideze afacerile din Regat, presa britanica scrie ca miliardarul de 51 de ani i-ar fi angajat pe cei de la New York bank Raine Group pentru a gasi un cumparator pentru clubul de pe Stamford Bridge, evaluat de americani la 2 miliarde de lire. Suma i-a fost oferita de Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, insa Abramovici a refuzat-o. Miscarile lui Abramovici sunt puse pe seama ultimelor sale aventuri din UK. Tensiunile dintre Marea Britanie si Rusia au crescut in acest an dupa ce Londra a acuzat Moscova ca l-a otravit pe fostul agent dublu Sergei Skripal in Marea Britanie, in luna martie. Rusia a dezmintit orice implicare dar cu toate acestea miliardarii rusi au fost afectati de inrautatirea relatiilor dintre cele doua tari. De exemplu, Roman Abramovici a avut probleme in a-si reinnoi viza pentru Marea Britanie, ceea ce l-a impiedicat sa asiste la finala cupei din luna mai, castigata de Chelsea. La scurt timp dupa acea, Chelsea a anuntat ca lucrarile la noul sau stadion din Londra vor fi suspendate pe o perioada nedeterminata, clubul citand climatul nefavorabil pentru investitii. La finele lunii mai Roman Abramovici a obtinut nationalitate israeliana. Locul de resedinta al lui Abramovici, proprietarul clubului Chelsea din 2003, este oficial la Jersey, in insulele Anglo-Normande, situate in Canalul Manecii, intre Anglia si Franta, iar averea sa este estimata la 9,3 miliarde lire sterline (aproximativ 10,6 miliarde euro).

Deocamdata nu se stie daca Abramovici cauta un nou patron sau vrea doar sa vanda o parte din club. In 2015, grupul pe care l-a angajat Abramovici a fost implicat in tranzactionarea de 13 la suta din Manchester City catre China Media Capital, contra sumei de 265 de milioane de lire sterline. In 2003, rusul a cumparat clubul londonez pentru 140 de milioane de lire sterline. Au urmat cinci titluri de campioana, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, o Liga a Campionilor si un trofeu Europa League. Detinator a unei averi de 10 miliarde de euro, Abramovici a renuntat la proiectul modernizarii stadionului Stamford Bridge, un proiect care ar fi costat 550 de milioane euro. Miliardarul a platit pana acum 71 de milioane de euro doar pentru a scapa de tehnicieni precum Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti sau Luiz Felipe Scolari. (A.C.)

18 trofee a cucerit Chelsea in era Abramovici: 5 titluri, 5 Cupe, 3 Cupe ale Ligii si 3 Supercupe ale Angliei, o Liga a Campionilor plus o Europa League

7 este locul pe care revista Forbes a plasat-o, in 2018, pe Chelsea in topul celor mai valoroase cluburi din lume, cu o cota de 1,7 miliarde de euro

author avatar
Bogdan Borcea
883 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger