AcasăSPORTA vrut sa arunce in aer MP de la Abu Dhabi

A vrut sa arunce in aer MP de la Abu Dhabi

Circuitul de la Abu Dhabi a devenit tinta teroristilor ISIS

Un cetatean din Emiratele Arabe Unite, a carui sotie a fost executata pentru uciderea unei americance, a fost acuzat oficial de legaturi cu organizatia Statul Islamic si de planificarea unui atentat impotriva circuitului de Formula 1 de la Abu Dhabi.

Circuitul de la Abu Dhabi a devenit tinta teroristilor ISIS

Presa internationala nu a avut voie sa asiste la audierile de la Tribunalul de Siguranta a Statului, unde inculpatul, identificat doar prin initialele M.A.H., a raspuns acuzatiilor care i s-au adus. In total, barbatul este vizat de sapte capete de acuzare, intre care si intentia de a plasa bombe pe circuitul de Formula 1 de la Abu Dhabi, dar si intr-un magazin Ikea de pe insula Yas si in autocarele turistilor straini.
Potrivit Gulf News, M.A.H. a incercat sa se alature jihadistilor Statului Islamic in Iran, insa nu a reusit acest lucru si a ales sa lucreze in Emirate pentru sustinerea ISIS. Barbatul a respins toate acuzatiile care i s-au adus si s-a plans de faptul ca a fost plasat in izolare timp de sase luni, dupa ce a fost arestat pe 21 noiembrie 2014. Sotia acestuia, Alaa al-Hashemi (30 ani) a fost executata prin impuscare, pe 13 iulie, dupa ce a fost condamnata la moarte pentru uciderea unei profesoare americane, pe 1 decembrie 2014, cu un cutit de bucatarie, in toaleta unui centru comercial din Abu Dhabi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger