AcasăSPORTA rasunat Marseieza pe Champs-Elysees

A rasunat Marseieza pe Champs-Elysees

Nebunie la Paris dupa ce Franta s-a calificat in finala CM

Parizienii au sarbatorit pe strazi calificarea „Les Bleus”  in finala Cupei Mondiale pentru a treia oara in ultimii 20 de ani.

Nebunie la Paris dupa ce Franta s a calificat in finala CM

Peste 20.000 de suporteri au urmarit meciul cu Belgia pe un ecran gigant amplasat  in fata Primariei si au cantat Marseieza dupa fluierul final. „Suntem in finala, suntem cei mai buni” a scandat multimea, inundand strazile capitalei. In concert de claxoane si petarde, cu drapele ale Frantei, spectacolul s-a mutat apoi pe Champs-Elysees, desi au fost amplasati 1200 de politisti si jandarmi, traficul a fost blocat. Nebunia fanilor francezi a continuat si in celelalte cartiere ale Parisului, dar la  Nisa treizeci de persoane care au urmarit meciul pe terase au fost ranite usor dupa ce la finalul partidei s-au aruncat petarde, provocandu-se panica si busculada. Presa franceza este la picioarele nationalei antrenate de Didier Deschamps, „Irezistibilii” si “Magic”, titreaza L’Equipe, „Invingatori contra ‘Dracilor Rosii’, francezii joaca finala duminica, la Moscova”( Le Figaro), in timp ce France Fotball scrie despre „Un vis din ce in ce mai putin nebunesc”.

Umtiti a dus Franta in finala

a

Samuel Umtiti a marcat unicul gol in disputa cu Belgia, cu o lovitura de cap la un corner, si a fost considerat eroul francezilor. „Eu am 1,83 m, fata de 1,94 m cat are Marouane Fellaini, dar determinarea, dorinta de a marca, de a trece in fata adversarului au facut diferenta si mi-au permis sa inscriu acest gol si nu inaltimea a contat. Am anticipat bine, dar si cornerul a fost executat foarte bine, ceea ce mi-a facilitat misiunea in fata unui jucator foarte important cum este Marouane Fellaini. Nu am castigat finala Campionatului European si de aceea imi doream mult sa ajung in finala Cupei Mondiale. Sper ca de data asta sa aducem trofeul in Franta, a spus fundasul Barcelonei.

Deschamps: imi scot palaria in fata lor

Dupa ce mijlocasul Paul Pogba a anuntat ca dedica victoria Frantei in fata Belgiei tinerilor fotbalisti salvati din pestera inundata in Thailanda, a venit randul selectionerului sa-si laude elevii. Desi a fost o victorie la limita,  Deschamps a considerat calificarea in finala drept o performanta “exceptionala”. “Sunt cu adevarat foarte fericit pentru jucatorii mei. Sunt tineri, insa au avut ambitie, caracter si mentalitate de invingatori. Imi scot palaria in fata lor si a intregului meu staff. Meciul apartine jucatorilor si suntem in finala Cupei Mondiale gratie celor care au fost pe teren”, a declarat Deschamps dupa joc. Daca Franta se va impune in finala programata duminica la Moscova, Deschamps ar egala performanta  germanului Franz Beckenbauer si a brazilianului Mario Zagallo, care au castigat Cupa Mondiala, atat ca jucatori cat si ca antrenori. In postura de capitan al nationalei, Deschamps a adus Frantei singurul titlu mondial din istoria sa (CM din 1998), iar ca antrenor isi conduce din nou echipa la a treia finala, dupa cea din 2006, pierduta impotriva Italiei.

author avatar
Bogdan Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger