AcasăRecomandariA plecat DNA, s-a intors Duru!

A plecat DNA, s-a intors Duru!

Lasati in pace, macar pentru moment, de procurorii anticoruptie, patronii cluburilor de fotbal dau peste o alta belea. Viorel Duru este bau-bau pentru mai bine de jumatate din Liga 1, amenintata cu depunctarea si amenzi uriase.

Cu legea-n mana, Viorel Duru vrea sa falimenteze Liga 1!

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF este hotarat sa taie in carne vie, chiar daca asta va echivala, in mod cert, cu un nou campionat decis la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Peste mai putin de o luna (in 15 noiembrie), Viorel Duru va propune Comisiei de Disciplina depunctarea tuturor cluburilor care au incalcat regula fair-play-ului financiar, aplicata pentru prima data in Romania din acest sezon! In vizorul durului Viorel sunt 9 grupari din 14 (peste 60% din prima divizie). Toate aceste cluburi au raportat, la data de 30 iunie, datorii catre angajati si terti; desi s-a dat termen 30 septembrie pentru stingerea datoriilor, situatia a ramas neschimbata. „Propunerile de sanctionare vor fi transmise la data de 15 noiembrie, iar sanctiunile dictate vor fi cunoscute la incheierea procedurilor disciplinare”, este positia intransigentului sef al Administratiei de Licentiere.
Si mai grav pentru finantatorii din Liga 1 este ca insusi presedintele FRF il sustine pe Viorel Duru in demersul sau. „Este ingrijorator faptul ca multe cluburi nu au inteles ca trebuie sa isi plateasca toate datoriile. Stiau ca va veni o astfel de zi. E o problema, dar avem un sistem de licentiere care trebuie protejat. Nu poti sa ramai in bataia vantului cu salarii neplatite. Sistemul trebuie protejat si continuat cu orice pret”, ramane ferm pe pozitii Razvan Burleanu. Neoficial, pe lista neagra s-ar afla Astra Giurgiu, Dinamo, FC Viitorul, CSMS Iasi, Pandurii Tg.Jiu sau ASA Tg.Mures.

Prunea: „CSMS Iasi nu e in pericol de depunctare”

Presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea, a declarat, ieri, ca pericolul de depunctare a formatiei pregatite de Nicolo Napoli este inexistent, deoarece clubul si-a achitat toate datoriile pana la 30 septembrie. „CSMS Iasi a raportat datorii financiare neachitate la data de 30 iunie, insa acestea au fost achitate integral inainte de 30 septembrie, conform cerintelor Regulamentului privind procedurile de monitorizare financiara a cluburilor de Liga 1. In acest sens, toate documentele doveditoare au fost transmise in termen regulamentar catre Administratia de monitorizare financiara din cadrul FRF, pericolul de depunctare a clubului fiind inexistent”, se arata in comunicatul semnat de Florin Prunea, care incheie: „Astfel, dorim sa ne exprimam dezaprobarea fata de declaratiile publice facute, fara o documentare temeinica prealabila, de persoane abilitate din cadrul FRF si de insusi presedintele FRF, declaratii ce pot duce la destabilizarea atmosferei in sanul echipei si pot crea neliniste in randul suporterilor”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger