AcasăSPORTA murit Florenta Mihai, prima noastra finalista la Roland Garros

A murit Florenta Mihai, prima noastra finalista la Roland Garros

Florenta Mihai a fost prima mare campioana din tenisul feminin romanesc

Florenta Mihai, prima jucatoare de tenis din Romania care a ajuns pana in finala de la Roland Garros, in 1977, atat la simplu, cat si la dublu mixt, a decedat, ieri dimineata, la varsta de 60 de ani.

Florenta Mihai a fost prima mare campioana din tenisul feminin romanesc

Medaliata cu bronz la Roland Garros in 1976 si clasata in primele 8 la US Open-ul din 1979, Florenta Mihai a facut parte din echipa de Cupa Federatiei a Romaniei timp de 6 editii (dublu alaturi de Virginia Ruzici). Multipla campioana nationala la probele de simplu, dublu si dublu mixt (1971-1983), Florenta Mihai s-a impus si in multe turnee internationale, printre altele castigand proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) si medalia de bronz, la simplu, in 1978. Ca antrenor, Florenta Mihai a fost capitan-nejucator al echipei de Cupa Federatiei aproape 14 ani, dar s-a ocupat si de multe jucatoare de top, printre care Irina Spirlea (locul 7 WTA) si Ruxandra Dragomir (locul 15 WTA).
Ilie Nastase s-a declarat socat de disparitia fostei sale colege de generatie: „Cum a murit? Florenta? Nu se poate, nu pot sa cred… Este un soc, iertati-ma… dar chiar nu pot sa cred asa ceva, saptamanile trecute ne-am vazut… Nu pot sa comentez, e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenta de cand era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucatoare. Sincer, nu imi gasesc cuvintele”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.062 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger