AcasăSPORTA murit cunoscutul jucator de handbal Gheorghe Gruia

A murit cunoscutul jucator de handbal Gheorghe Gruia

Sportul romanesc, si handbalul in special, e mai sarac, odata cu disparitia dintre cei vii a lui Gheorghe Gruia. Fostul jucator a pierit la varsta de 75 de ani.

Desi nu mai este printre cei dragi si nici printre cei care iubesc sportul caruia i-a dedicat ani din viata sa, obtinand rezultate spectaculoase, numele lui Gheorghe Gruia va ramane vesnic in istoria handbalului. De altfel, in semn de respect, Federatia de profil a anuntat deja ca va retrage tricoul cu numarul 10 din nationala Romaniei. Demersul simbolic va avea loc, din cate anunta FRH, in prima luna a anului viitor, chiar la meciul de la Baia Mare, unde tricolorii vir intalni Finlanda.

Talentul si daruirea lui Gheorghe Gruia pe terenul de handbal au fost cunoscute si recunoscute nu doar in tara, ci si la nivel international. Numele lui Gruia va ramane in istorie si gratie faptului ca, in urma cu 23 de ani, a primit o distinctie onoranta din partea Federatiei Internationale de Handbal, care i-a acordat titlul de „cel mai bun jucător al tuturor timpurilor”.

Printre cei care si-au exprimat regretul fata de vestea disparitiei lui Gheorghe Gruia s-a numarat si actualul presedinte al federatiei autohtone de Handbal, Alexandru Dedu, la randul sau un fost celebru practicant al acestui sport. „Cu povestile despre Gheorghe Gruia am crescut. (…) Mai tarziu cand l-am cunoscut, povestile au palit. Rar mi-a fost dat sa vad om mai viu, mai ager si spiritual. A plecat dintre noi de doua ori. Prima oara cand a ales Mexicul si a lasat un gol in Familia Handbalului Romanesc. Dar legenda a crescut! A doua oara, astazi, a plecat dintre noi de tot! Dumnezeu sa-l ierte! Ramai vesnic in memoria noastra, Nea Gurita!”, suna msajul transmis de Dedu.

sursa foto: facebook/FRH

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger