AcasăSPORTA murit Corioni, cel mai bun prieten al lui Mircea Lucescu!

A murit Corioni, cel mai bun prieten al lui Mircea Lucescu!

Gino Corioni si Mircea Lucescu au avut mai mult decat o relatie profesionala

Fost presedinte al clubului Brescia si unul dintre cei mai apropiati prieteni ai familiei Lucescu, magnatul italian Gino Corioni a decedat ieri dimineata, la varsta de 78 de ani.

Gino Corioni si Mircea Lucescu au avut mai mult decat o relatie profesionala

Gino Corioni a fost presedintele Bresciei din 1992 pana la finalul anului 2004, iar stadionul „randunelelor” ar urma sa-i poarte numele. Imediat dupa revolutia din 1989, Corioni a insistat sa-l aduca pe Mircea Lucescu la Bologna, insa antrenorul roman l-a refuzat, preferand sa mearga la Pisa. Nu a mai facut-o si in 1991, cand a acceptat oferta lui Corioni de a antrena Brescia. „Brescia va ramane o pata de emotie in sufletul meu, care nu se va sterge niciodata”, a afirmat Lucescu in dese randuri.
In perioada in care a condus clubul, Gino Corioni a transferat nume importante ale fotbalului european, precum Roberto Baggio, Pep Guardiola, Luca Toni, Andrea Pirlo, Maurizio Ganz, Dario Hubner sau Marek Hamsik. La Brescia au evoluat si cinci fotbalisti romani: Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabau, Florin Raducioiu, Danut Lupu si Dorin Mateut.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger