AcasăSPORT10 statistici interesante despre Steaua - Chelsea

10 statistici interesante despre Steaua – Chelsea

Steaua Bucuresti, campioana Romaniei la fotbal, joaca marti seara, de la ora 21.45, meciul cu Chelsea Londra de pe teren propriu din etapa a doua a grupelor UEFA Champions League.

1. Steaua si Chelsea s-au mai intalnit de doua ori in cupele europene, in primavara acestui an. Englezii au avut castig de cauza, dupa 0-1 la Bucuresti si 3-1 pe teren propriu.

2. Steaua a jucat 16 meciuri impotriva unor cluburi engleze, iar palmaresul arata astfel: 5 victorii, 4 egaluri, 7 infrangeri, golaveraj 15-21.

3. Chelsea a jucat 4 meciuri impotriva unor cluburi romanesti, iar palmaresul arata astfel: 2 victorii, un egal, o infrangere, golaveraj 5-3.

4. Steaua a pierdut un singur meci dintre cele opt jucate impotriva unor echipe englezesti, pe teren propriu. S-a intamplat pe 2 octombrie 2007, in grupele UEFA Champions League, 0-1 cu Arsenal.

5. Steaua are sase jucatori straini in lot, de trei ori mai putini decat Chelsea (17).

6. Jose Mourinho il domina total pe Laurentiu Reghecampf la experienta europeana. Portughezul are 117 meciuri ca antrenor in cupele europene, tehnicianul Stelei doar 21.

7. Spaniolul Carlos Velasco Carballo, arbitrul partidei, este unul cu noroc pentru englezi. Reprezentantele Angliei in UCL au pierdut doar doua dintre cele 10 meciuri jucate cu Carballo la centru. Spaniolul a arbitrat-o pe Chelsea de trei ori: 2-0 la Spartak Moscova, 1-3 la Napoli si 3-2 cu Sahtior Donetk.

8. Steaua a inceput bine sezonul. Campioana Romaniei are 9 victorii, 4 egaluri, o infrangere, golaveraj 30-13. Cele 30 de goluri ale Stelei au fost marcate de 16 jucatori. Desi a ajuns mai tarziu la echipa, italianul Federico Piovaccari este golgeter cu 7 reusite. Urmeaza Adi Popa – 3 goluri, Cristi Tanase, Gabi Iancu, Latovlevici, Filip, Stanciu si Kapetanos – toti cu cate doua goluri, Pintilii, Georgievski, Bourceanu, Prepelita, Adrian Cristea si Szukala – toti cu cate un gol. Pavlovic si Fai au marcat cate un autogol in favoarea Stelei.

9. Chelsea are un inceput modest de sezon. Londonezii au 4 victorii, 3 egaluri si doua infrangeri, golaveraj 12-6. Brazilianul Oscar este golgeterul echipei, cu 3 reusite. Fernando Torres a marcat doua goluri, Lampard, Ivanovic, Hazard, Obi Mikel, Ramires si Terry au marcat cate un gol, iar Luna si-a inscris in propria poarta.

10. Fata de meciul de acum sapte luni, cand Steaua invingea cu 1-0 pe Chelsea, in prima mansa din optimile de finala ale Europa League, campioana Romaniei nu-i poate folosi pe Rapa (scos de pe lista de UCL), Chiriches (transferat la Tottenham), Rusescu (transferat la Sevilla) si Chipciu (accidentat). De la Chelsea lipsesc doar Yossi Benayoun, liber de contract, si antrenorul Rafa Benitez, care a plecat la Napoli.

sursa foto: thesun.co.uk

author avatar
Cristi Ionita
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger