AcasăSPORT10 lucruri interesante despre Steaua - Legia Varsovia

10 lucruri interesante despre Steaua – Legia Varsovia

Steaua Bucuresti si Legia Varsovia se intalnesc miercuri seara, de la ora 21.45, pe National Arena, din Bucuresti, in prima mansa din play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal.

1. Steaua a mai jucat patru meciuri impotriva unor echipe din Polonia, iar palmaresul este unul pozitiv: trei victorii, o infrangere, golaveraj 4-3.

2. Legia a jucat sase meciuri impotriva unor echipe din Romania. Palmaresul este de cinci victorii si o infrangere, golaveraj 16-6. Legia este, de obicei, necrutatoare impotriva echipelor romanesti, mai ales daca ne amintim celebrul 8-0 cu UTA Arad din 1969.

3. Steaua are cinci stranieri in lot (21,73%), iar Legia Varsovia are opt stranieri in lot (29,62%).

4. Desi este cu 13 ani mai in varsta decat omologul sau de la Steaua, Jan Urban, antrenorul Legiei, are o experienta similara cu cea a lui Reghecampf la nivel european. Urban are 20 de meciuri ca antrenor in cupele europene, iar Reghecampf 18.

5. Italianul Nicola Rizzoli, arbitrul partidei, a condus 56 de meciuri jucate in cupele europene, printre care si celebrul Gloria Bistrita – Atletico Madrid 2-1 din 2007, din Cupa UEFA Intertoto.

6. Steaua este neinvinsa in actualul sezon. Are sase victorii, un egal si golaveraj 15-4. Interesant este ca cele 15 goluri au fost marcate de noua jucatori. Cristi Tanase, Adi Popa, Piovaccari, Gabi Iancu si Latovlevici au cate doua goluri la activ. Steaua a beneficiat si de doua autogoluri.

7. Legia Varsovia are sase victorii, doua egaluri si o infrangere in actualul sezon, golaveraj 21-5. Cele 21 de goluri au fost marcate de 10 jucatori, golgeteri fiind Saganowski si Dvalishvili, ambii cu cate 4 reusite la activ.

8. Steaua are 48 de trofee in palmares (24 de titluri, 21 de Cupe ale Romaniei, Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei). Legia Varsovia, echipa armatei ca si Steaua, are numai 25 de trofee in palmares, desi clubul a fost infiintat in 1916. Legia a fost de noua ori campioana nationala si a castigat 16 cupe ale Poloniei.

9. Steaua are in palmaresul european un 6-0 cu Young Boys Berna (cea mai categorica victorie), dar si un 0-5 cu Maccabi Haifa (cea mai categorica infrangere). In schimb, Legia Varsovia se lauda cu un 9-0 contra lui Vikingur, dar are in palmares si un 1-6 cu Valencia.

10. Daca Steaua se poate lauda, in ultimul deceniu, cu o semifinala de Cupa UEFA (2006), Legia a trecut rar de preliminarii, calificandu-se o singura data in primavara europeana (16-imi in Europa League, 2012).

sursa foto: sport.hotnews.ro

author avatar
Cristi Ionita
783 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger