AcasăSPORT10 informatii interesante despre US Open

10 informatii interesante despre US Open

Luni seara incepe US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, iar iubitorii tenisului vor fi cu ochii pe evolutiile celor mai buni jucatori din lume.

Turneul feminin propune anul acesta cateva pariuri extrem de interesante.

1. Lupta pentru Turneul Campioanelor se incinge. Cele mai bune opt jucatoare din 2014 se vor infrunta, la sfarsitul sezonului, la Singapore, iar cum la US Open sunt puse in joc mii de puncte WTA, mai multe jucatoare isi pot asigura prezenta la Turneul Campioanelor inca de pe acum.

2. Simona Halep si Petra Kvitova pot urca pe locul 1 WTA. Ierarhia mondiala este dominata de americanca Serena Williams, insa aceasta are de aparat 2.000 de puncte WTA la US Open, astfel ca este in pericol sa piarda locul 1 mondial, mai ales daca paraseste competitia inainte de faza sferturilor de finala. In cazul in care Serena nu urca intre cele mai bune opt jucatoare de la New York, Simona Halep si Petra Kvitova vor urca pe locul 1 WTA, in cazul in care se impun la US Open.

3. Serena Williams vrea sa sparga bariera „celor cinci trofee”. Americanca a castigat 17 turnee de Grand Slam pana acum, fiind pe locul patru in clasamentul All Time, dupa Steffi Graf (22 de trofee), Chrit Evert (18 trofee) si Martina Navratilova (18 trofee). Insa americanca are parte de un adevarat blestem cand vine vorba de cifra cinci. Serena Williams a castigat de cate cinci ori Australian Open, Wimbledon si US Open si vrea ca in acest an sa sparga bariera respectiva si sa-si treaca in cont al saselea US Open.

4. Se pune la bataie cel mai mare premiu din istoria tenisului. Serena Williams poate castiga 4 milioane de dolari, daca se impune la US Open. Anul trecut a castigat doar 3,6 milioane de dolari.

5. Agnieszka Radwanska are de trecut si ea peste un adevarat blestem cand vine vorba de US Open. Radwanska a ajuns de 10 ori pana acum in sferturile de finala ale unui Grand Slam, dar niciodata la US Open. A ajuns de patru ori in optimi la US Open si de fiecare data a fost eliminata. De aceasta data campioana de la Montreal spera sa depaseasca blestemul si sa ajunga macar intre cele mai bune opt jucatoare de la New York.

6. Maria Sarapova nu mai are puncte de aparat anul acesta, in conditiile in care a ratat finalul sezonului trecut din cauza unei accidentari. Astfel ca rusoaica este mare favorita sa incheie 2014 pe locul 1 WTA.

7. Surorile Williams, favorite la dublu. Turneul de dublu feminin de la US Open se afla sub dominarea italiencelor Sara Errani si Roberta Vinci, campioane la Australian Open si Wimbledon, si a chinezoaicelor Su Wei Hsieh si Shuai Peng, campioane la Roland Garros. Totusi, specialistii le dau ca mari favorite pe surorile Serena si Venus Williams, desi acestea nu au fost cotate drept capi de serie. Surorile Williams au 13 turnee de Grand Slam la activ, deci un plus de experienta. Totul depinde de modul in care se vor descurca la meciul de debut, cand le vor infrunta pe Timea Babos si Kristina Mladenovic, favorite sapte si finaliste la Wimbledon.

8. Revelatiile sezonului, Simona Halep si Eugenie Bouchard, au castigat cele mai multe meciuri de Grand Slam in 2014. Canadianca are un mic avantaj moral, impunandu-se in 16 partide de Grand Slam, in timp ce Simona a obtinut 15 astfel de victorii. In plus, canadianca s-a remarcat si gratie faptului ca a ajuns in semifinale la toate cele trei turnee de Grand Slam care au avut loc in 2014.

9. Na Li pierde, dar nu capituleaza. Chinezoaica Na Li, locul 3 mondial, este marea absenta de la US Open-ul feminin din acest an. Na Li s-a oprit in semifinale la New York anul trecut astfel ca va pierde multe puncte si este foarte posibil sa retrogradeze pana undeva spre locul 10 WTA. Totusi, chinezoaica nu dezarmeaza si anunta ca va reveni cat de curand in circuit, mai puternica decat oricand.

10. Francesca Schiavone joaca pentru a 57-a oara la rand la un turneu de Grand Slam. Italianca nu a ratat niciun turneu de Grand Slam de la prima aparitie la US Open in 2000. In era moderna a tenisului o singura jucatoare a avut mai multe prezente consecutive la turnee de Grand Slam. Japoneza Ai Sugiyama a participat la 62 de Grand Slam-uri consecutive, ajungand in sferturi de finala la Australian Open (2000) si Wimbledon (2004).

sursa: wtatennis.com

author avatar
Cristi Ionita
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger