AcasăSPORT10 informatii interesante despre Steaua - Ludogoret

10 informatii interesante despre Steaua – Ludogoret

Steaua Bucuresti, campioana Romaniei la fotbal, se bate, in dubla cu mansa, cu Ludogoret Razgrad, cea mai buna echipa a Bulgariei, pentru calificarea in grupele UEFA Champions League.

Prima batalie a mult asteptatei duble manse are loc marti, 19 august, pe National Arena, din Bucuresti. Desi Steaua este favorita la victorie, pe teren propriu, bulgarii sunt cotati cu prima sansa la calificare de catre casele de pariuri, astfel ca se anunta doua meciuri extrem de echilibrate.

1. Steaua a jucat de opt ori impotriva unor echipe din Bulgaria, in cupele europene, si a pierdut o singura data, insa a facut-o la un scor neverosimil, 1-5 cu Botev Plovdiv, in deplasare, in 1962. A fost singura data cand Steaua a pierdut calificarea intr-o dubla mansa disputata impotriva unei echipe din Bulgaria. Ludogoret nu a mai jucat pana acum impotriva unei echipe din Romania.

2. Cele doua formatii s-au intalnit intr-un meci amical la inceputul lunii iulie, cand Ludogoret s-a impus cu 4-2, la capatul unei confruntari dominate clar de gruparea bulgara.

3. Distanta dintre Bucuresti si Razgrad este de circa 138 de kilometri, aceasta fiind dubla din play-off-ul UEFA Champions League in care sunt implicate cele mai apropiate orase.

4. Daca Steaua are numai patru jucatori straini in lot, Ludogoret este o multinationala. Bulgarii au in lot nu mai putin de 15 straini, Ludogoret bazandu-se pe fotbalisti din Finlanda, Columbia, Brazilia, Romania, Portugalia, Madagascar, Tunisia, Spania, Slovenia si Olanda.

5. Germanul Felix Brych, arbitrul partidei, revine pe National Arena, dupa aproape trei ani. Pe 18 octombrie 2011, Brych a arbitrat Otelul Galati – Manchester United 0-2. Neamtul a mai arbitrat si Luxemburg – Romania 0-2 (octombrie 2007) si Armenia – Bulgaria 2-1 (octombrie 2011).

6. Steaua este neinvinsa in actualul sau. Campioana Romaniei are sapte victorii si un egal la activ, trupa din Ghencea reusind sa inscrie 20 de goluri (2,5 goluri pe meci) si sa primeasca doar cinci (0,62 goluri pe meci).

7. Ludogoret are patru victorii, patru egaluri si o infrangere. Bulgarii au marcat 16 goluri (1,77 goluri pe meci) si au incasat cinci (0,55 goluri pe meci).

8. Golgeterul Stelei din actualul sezon este Claudiu Keseru, gratie evolutiei senzationale din meciul cu Pandurii Targu Jiu, confruntare in care atacantul a marcat toate cele sase goluri ale echipei sale. In total, Keseru a inscris opt goluri in actualul sezon, celelalte reusite ale Stelei fiind semnate de Stanciu, Adi Popa si Chipciu, toti cate doua, si de Iancu, Rapa, Prepelita, Sanmartean, Varela si Cristi Tanase cate unul. 10 fotbalisti ai Stelei si-au trecut numele pe lista marcatorilor in actualul sezon.

9. Golgeterii lui Ludogoret sunt Misidjan si Juninho Quixada, ambii cu cate trei reusite. Celelalte 10 goluri ale bulgarilor au fost marcate de jucatori: Bezjak si Marcelinho cate doua, Dani Abalo, Anicet, Fabio Espinho, Wanderson si Hamza cate unul si Lahchev autogol. Noua fotbalisti de la Ludogoret si-au trecut numele pe lista marcatorilor in actualul sezon.

10. Constantin Galca (42 de ani) si Georgi Dermendjiev (59 de ani) sunt doi antrenori mai putin experimentati, ei avand impreuna doar cinci meciuri pregatite in cupele europene.

author avatar
Cristi Ionita
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger