AcasăSPORT„Stejari” de 2 milioane de euro

„Stejari” de 2 milioane de euro

Rugbistii romani au parasit C.M. cu fruntea sus

Evolutie onorabila a rugbistilor romani la Cupa Mondiala, competitie gazduita de Anglia si la care au inregistrat o victorie si trei infrangeri, toate in compania unor forte ale sportului cu balonul oval.

Rugbistii romani au parasit C.M. cu fruntea sus

Pentru jocul aratat la C.M., „Stejarii” au sansa de a fi primiti in Turneul celor 6 Natiuni. O decizie finala va fi luata la congresul de la finalul acestei luni, care se va tine in capitala Angliei. Cert este ca romanii au primit promisiunea unor meciuri amicale tari pentru 2016, cand formatii ca Franta, Irlanda, Scotia si Anglia si-au dat acordul sa joace in compania „Stejarilor”!
„E prematur sa vorbim despre Turneul celor 6 Natiuni. Sa vedem ce se va intampla la congresul de Londra, din 25-26 octombrie, dar o sa facem tot posibilul sa fim primiti. Important e ca baietii nostri au aratat ca isi merita locul acolo, au jucat de la egal la egal cu marile natiuni. Rugbiul romanesc se afla intre primele 16 natiuni ale lumii, sa nu uitam asta! Nu ne culcam pe lauri, lucram la o strategie nationala pe termen lung”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele FRR. Altfel, forul pe care il prezideaza Dumitras a primit de la International Rugby Board suma de 2 milioane de euro euro pentru participarea „Stejarilor” la Cupa Mondiala. Prin comparatie, Federatia Romana de Fotbal va incasa de la UEFA in jur de 8 milioane de euro ca urmare a calificarii „tricolorilor” la Euro 2016.

Doi romani in echipa ideala de la C.M.

Doi rugbisti romani, capitanul Mihai Macovei si pilierul Mihai Lazar, au fost alesi in echipa ideala a saptamanii trecute la Cupa Mondiala. Macovei si-a tras practic echipa dupa el si a marcat doua eseuri in meciul cu Canada, in timp ce Lazar este laudat pentru forta si tehnica lui in gramezi. In acest weekend, pe 17 si 18 octombrie au loc sferturile de finala: Argentina – Irlanda, Franta – Noua Zeelanda, Africa de Sud – Tara Galilor si Australia – Scotia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger