AcasăSPORT„Epidemie” de cazuri pozitive la meldonium in randul luptatorilor rusi

„Epidemie” de cazuri pozitive la meldonium in randul luptatorilor rusi

Sportivii rusi sunt mari consumatori de meldonium

Zeci de luptatori rusi au fost depistati pozitiv la meldonium, medicamentul cardiovascular care a fost inclus pe lista substantelor dopante incepand cu 1 ianuarie 2016.

Sportivii rusi sunt mari consumatori de meldonium

„Este o epidemie de proportii catastrofale. Din 1952 nu s-a inregistrat nici macar un singur caz, iar intr-o singura zi sunt cateva zeci. Aceasta situatie ne-a patat reputatia impecabila”, a declarat Mihail Mamiasvili, presedintele Federatiei Ruse de Lupte. Acesta a asigurat ca va face tot posibilul pentru a demonstra inocenta sportivilor sai, insa a admis ca Rusia risca „sa nu aiba pe cine sa trimita la Jocurile Olimpice de la Rio”.
Pe de alta parte, Federatia Rusa de Atletism, suspendata deja din toate competitiile internationale din cauza problemelor legate de dopaj, a anuntat, luni, ca patru atleti au fost depistati pozitiv la meldonium cu ocazia campionatelor nationale desfasurate in luna februarie.  Presa rusa a dezvaluit ca 40 de sportivi ar fi fost depistati pozitiv la meldonium de la inceputul anului, la peste 10 discipline.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger