Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » “Fenomenul” Pistorius a ratat finala mondiala

“Fenomenul” Pistorius a ratat finala mondiala

Autor:

Oscar Pistorius, atletul cu ampele picioare amputate, a ratat calificarea in finala de 400 de metri plat de la Campionatul Mondial de atletism de la Daegu.

 

Oscar Pistorious 5 300x226 “Fenomenul” Pistorius a ratat finala mondialaLa mai bine de trei ani de cand si-a castigat, in instanta, dreptul de a concura in competitiile internationale, atletul sud-african Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate de la varsta de 11 luni, a ratat ocazia de a-si trece in palmares prima participare intr-o finala de Campionat Mondial.

Alergatorul de 25 de ani, din Johannesburg, a inregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din semifinalele probei de 400 de metri la Daegu. Pistorius a fost interzis de Federatia Internationala de Atletism pana in mai 2008, pe motiv ca protezele de carbon ii ofera un avantaj fata de ceilalti alergatori, dar a primit unda verde din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Se considera ca sud-africanul poate face pasii mai mari, precum un cangur, dar este dezavantajat la start. Pistorius a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, pentru 70 de sutimi de secunda, dar spera ca experienta acumulata in ultimii ani sa-l ajute sa-si indeplineasca visul, finala olimpica de la Londra, de anul viitor.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!