AcasăSPORT“Fenomenul” Pistorius a ratat finala mondiala

“Fenomenul” Pistorius a ratat finala mondiala

Oscar Pistorius, atletul cu ampele picioare amputate, a ratat calificarea in finala de 400 de metri plat de la Campionatul Mondial de atletism de la Daegu.

La mai bine de trei ani de cand si-a castigat, in instanta, dreptul de a concura in competitiile internationale, atletul sud-african Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate de la varsta de 11 luni, a ratat ocazia de a-si trece in palmares prima participare intr-o finala de Campionat Mondial.

Alergatorul de 25 de ani, din Johannesburg, a inregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din semifinalele probei de 400 de metri la Daegu. Pistorius a fost interzis de Federatia Internationala de Atletism pana in mai 2008, pe motiv ca protezele de carbon ii ofera un avantaj fata de ceilalti alergatori, dar a primit unda verde din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Se considera ca sud-africanul poate face pasii mai mari, precum un cangur, dar este dezavantajat la start. Pistorius a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, pentru 70 de sutimi de secunda, dar spera ca experienta acumulata in ultimii ani sa-l ajute sa-si indeplineasca visul, finala olimpica de la Londra, de anul viitor.

author avatar
Cristi Ionita
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger