AcasăSOCIALUE va interzice reparațiile la mașinile mai vechi de 15 ani

UE va interzice reparațiile la mașinile mai vechi de 15 ani

UE va interzice reparațiile la mașinile mai vechi de 15 aniUE va interzice reparațiile la mașinile mai vechi de 15 ani/ Sursa FOTO: imeche.org

Uniunea Europeană a stabilit un obiectiv foarte îndrăzneț în cursa reducerii emisiilor de carbon, prin intermediul Programului „Green Deal”. În cadrul pachetului „Fit for 55”, se include și o măsură ce vizează scoaterea din circulație a mașinilor cu motoare cu ardere internă, considerate cele mai poluante.

UE ne obligă la o nouă cheltuială. Mașinile mai vechi de 15 ani ar urma să primească interzis la reparații. Bogații Uniunii se bucură, dar în țări precum România, unde o mașină veche este de multe ori un moft pentru multe familii, legea celor 15 ani va fi ca nuca în perete.

Ce înseamnă „vehicul rezidual”

Acest viitor regulament, aflat în așteptarea aprobării Parlamentului European și a Consiliului, introduce conceptul de „vehicul rezidual”. În prezent, se discută că aceste vehicule reziduale ar urma să fie cele mai vechi de 15 ani.

Vehiculele reziduale care prezintă defecțiuni la componente majore, cum ar fi motorul, transmisia, frânele sau direcția, și care sunt considerate vechi (potențial în jur de 15 ani), vor fi incluse în această categorie.

Odată ce sunt etichetate ca fiind reziduale, aceste vehicule nu vor putea fi supuse unor reparații semnificative și probabil vor fi casate.

Ce este „Fit for 55”

Programul ambițios al UE „Fit for 55” își propune să elimine emisiile directe din transporturi până în 2050, cu obiective intermediare care includ o reducere de 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990.

Un pas important în această direcție este interzicerea, în 2035, a mașinilor noi cu motoare cu ardere internă, cu excepția vehiculelor care funcționează cu potențiali combustibili sintetici.

Cu toate acestea, realitatea prezintă provocări, deoarece adoptarea vehiculelor cu emisii reduse sau zero în UE rămâne în urma așteptărilor, variind semnificativ de la un stat membru la altul.

author avatar
Mihail Ioan
5.380 afisari

19 COMENTARII

  1. În curând Uniunea Europeană va introduce și conceptul de „oameni reziduali” care vor avea interdicție de reparație. Probabil toți oamenii peste 50 de ani.
    Green deal will kill (you)!

  2. imposibil asa ceva sa fie clar
    oare ce mai scornesc cei de la Bruxelles?
    englezi-s fericiti ca au scapat de ”BRUXELLES” probabil

  3. 1.nu apuca vine razboiul si Rusia! 2.masinile alea sunt doar mecanica iar piese vor fi la negru din China, deci oricine va putea sa isi repare masina la negru cu ajutorul unui „cunoscut” sau a unei rude de profesie mecanic(varianta 2 doar asa teoretica).

  4. Este greu de realizat, dar la asti__a, orice este posibil, fiindcă tot ciumete ajunge europarlamentar

  5. Daca masina are ITP VALABIL, inseamna ca indeplineste toate conditiile tehnice si de mediu pentru a circula.

  6. Bătutul câmpilor, fără grație, la români. E vorba despre o intenție, nu se știe a cui, nu se știu ce, când și cum. Un prost aruncă piatra în apă și o sumedenie de neghiobi sar după ea, cu surle și trâmbițe. Mai potoliți-vă frate că nu e nicio decizie. Deocamdată e doar un drob de sare…

  7. Sunt tampiti … Madam’ Ursula nu e in toate mintile… nu se gandesc la cate locuri de munca vor disparea ? Cati oameni din Ro care nu au asa venituri ca cei din vest vor ramane „de caruta”, mai ales cei in varsta care isi ingrijesc masinile si nu isi mai pot permite o masina noua.. Sa le fie rusine daca fac asta ! Mari rahati sunt in Bruxelles…Ma intreb daca vreun parlamentar roman va ridica problema…NU cred, sunt cam lingai si yes men!

  8. La ce mare hazna a ajuns uniunea europeană nu ne mai mira nimic. Felicitări Marii Britanii ca au părăsit aceasta cocina. Din păcate, ceea ce ar fi trebuit sa fie cel mai bun model de conviețuire social economica a ajuns un lac de dejecții neomarxiste, sau poate cel mai potrivit termen NEUROMARXISM, pt ca ajuns ceva mai rău ca la balamuc. Din păcate noi romanii avem niște nulități de politicieni, care accepta orice li se propune. Nu avem nici măcar un lider care sa aibă tupeul lui Victor Orban. Dobitocii noștri accepta orice rahat li se pune pune în farfurie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger