AcasăSOCIALUcraina exportă masiv produse agroalimentare, dar cere hrană gratis din România

Ucraina exportă masiv produse agroalimentare, dar cere hrană gratis din România

Slava! România întoarce și celălalt obraz

La solicitarea Kievului, Guvernul României a decis să trimită în Ucraina hrană în valoarea de peste 600.000 de lei, sumă la care se vor adăuga și cheltuielile cu transportul. Solicitarea este în contrast cu exporturile masive de produse agroalimentare ale Ucrainei, din care foarte multe au ajuns în țara noastră, destabilizând total piața internă și provocând pierderi uriașe fermierilor români.

Miliardele de euro acordate, teoretic, cu împrumut Ucrainei de către Uniunea Europeană, împrumuturi garantate inclusiv de România, și permisiunea de a exporta fără taxe nu au fost de ajuns. Kievul a cerut României să livreze, gratuit, și produse alimentare, astfel că Guvernul s-a conformat și a anunțat trimiterea de hrană în valoare de peste 600.000 de lei în Ucraina, angajându-se să suporte și costurile de transport, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Solicitarea Ucrainei nu este o premieră, Executivul arătând că, din 24 februarie 2022 până în prezent, prin cererile formulate, Ucraina a solicitat autorităților statului român acordarea unor ajutoare umanitare ”destinate limitării consecințelor determinate de dezastrul cauzat de agresiunea militară desfășurată pe teritoriul ei”.

”Pentru a veni în ajutorul populației ucrainene puternic afectate de agresiunea militară rusă, a fost dispusă scoaterea din rezervele de stat și acordarea imediată de către România a unui ajutor umanitar extern de urgență pentru Ucraina. Ajutorul în produse alimentare are o valoare de 562.521,60 lei, fără TVA, la care se adaugă transportul, și constă în conserve carne porc, conserve de legume, conserve din carne cu legume (ciorbă)”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului adoptat de Guvern. Pentru că exporturile Ucrainei includ tot felul de produse alimentare, ceea ce înseamnă un surplus evident, cel mai probabil conservele sunt destinate soldaților ucraineni.

Se golește rezerva de stat

Potrivit Hotărârii de Guvern, predarea produselor alimentare se va realiza la punctul de trecere a frontierei Siret, România – Porubne, Ucraina, pe bază de proces-verbal de predare-preluare, de către reprezentanţii desemnați ai Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, către reprezentanții autorităţilor abilitate de Guvernul Ucrainean. Transportul produselor se va asigura cu mijloace de transport ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale sau ale operatorilor economici depozitari. Cheltuielile aferente participării la acţiune pentru personalul din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Aparat Propriu, respectiv din cadrul unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cheltuielile de transport pe parcurs intern şi orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acţiunii, realizată cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acţiunii de acordare a ajutorului umanitar se vor suporta din bugetul activităţii finanţate integral din venituri proprii al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Ciorbă și tocană

Ucraina va primi, din partea României, 2.332 de kg de conserve carne de porc, în valoare de circa 60.000 de lei, 12.600 de kilograme conserve de legume (tocană), în valoare de 274.680 lei, și 12.960 kilograme de conserve din carne cu legume (ciorbă), în valoare de 282.528 lei. Fondurile necesare reîntregirii stocului rezervă de stat diminuat cu aceste cantităţi se vor asigura din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, arată Guvernul.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
13.116 afisari

46 COMENTARII

      • Când vor veni, ne vom bate pe rezerva aia de stat epuizată la ucrainieni. Noi avem excedent de produse agroalimentare? La noi a fost secetă, am vândut energie ieftin, cumpărăm granele lor și ne ascundem capetele în nisip😥

      • esti prost rau de tot razboiul in ukraina este pe 3 orase restu ca suprafata de 2 ori ca romania pace si prietenie dar ei nu au stat acolo la eu acada prefera sa stea gratis la noi

    • Problemele mari și temerea noastră, trebuie sa fie legata de ucrainieni ,ăștia sunt periculoși pt noi români ,nu rușii

    • As este
      Niste mizerii de oameni

      Iohannis pupa.in cur.Ucraina că pe românii tai ii tii cu dinții la.gard

    • Să avem pardon,pensionarii nu mor de foame,ei au și pensii și salariu,sunt mulți care muncesc,de aia vor guvernanții Să ducă varsta de pensionare la 70 de ai,ca voi beșinoșii ieșiți la pensie și încă munciți

  1. SFINTII PROROOCI PARAZITII
    Parazitii – Tot ce e bun tre sa dispara
    Tot ce e bun tre’ sa dispara din aceasta tara
    De unde numa’ prostii ca noi. nu se mai cara
    Cu siguranta si respectul mor de foame, bai nene
    Bagane’am pu la in liniste, in lege si ordine
    Tot ce e bun tre’ sa dispara din aceasta tara
    De unde numa’ prostii ca noi. nu se mai cara
    Cu siguranta si respectul mor de foame, bai nene
    Bagane’am pu la in liniste, in lege si ordine
    Dar stii si tu ca tara asta exporta doar griji si probleme
    Am sa plec de aici ba, dati. va.n mortii vostri
    Ca aici toti meltenii traiesc bine pe banii nostri
    Tinem de sase, ca mainile sunt hoate
    Cu foamea’n mate zdreanta face boroboate
    https://www.youtube.com/watch?v=toUD_aQO-To

  2. Nu ucrainieni sunt de vină ci ăia și mai ales ăla pe care l-ați votat ca proștii tâmpiți

  3. ROMANII DE RAND IN MARE PROPORTIE …IN SPECIAL BATRANII MOR DE FOAME LA PROPRIU DATORITA PENSIILOR MIZERABILE IAR TICALOSII DIN CIUMA ROSIE PSD SI LEPRA GALBENA PNL HRANESC GRATIS UKROPII NAZISTI CARE BATJOCORESC ROMANII DIN TERITORIILE ROMANESTI FURATE DE UKROPIA FASCISTA VIA URSS…POATE CA MERITAM BATJOCURA DACA NE PLACE POZITIA CAPRA CA POPOR???

  4. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare sint niste cirpe cu care se sterg raketii astia la c*r

  5. Vor alimente? Trimiteti grâul împuțit inapoi! Si tot ce- i made în ucraina… INCLUSIV ciocCACAlata și naPULItana ROSHEN . Să și-o mănânce corva Poroshenko! Aha, nu știați că asta-i patroana roshen?

    Tot ce vine din ucraina PUTE !
    Nimeni nu mai are tupeu să le controleze mărfurile exportate, așa că se profită de okazie să-si vândă tot kakatul…

    • Dacă România ar fi atacată și distrusă de ruși, așa cum este Ucraina acum și am auzi expresia , spusă de vecini, ” tot ce vine din Romania PUTE”, crezi că ne-ar place? Trebuie să fim conștienți că, deocamdată, ucrainenii sunt un fel de scut între ruși și noi iar țara lor este încet, încet distrusă! Dacă ei ar fi fost aliații rușilor și rușii ne-ar fi pus gând rău, în trei ore ar fi terminat cu Republica Moldova și ar fi fost pe granița noastră!

  6. Nu Ucraina exportă ci fermierii ucraineni care suportă cheltuielile cu producția, transportul și o mică taxă pentru guvernul ucrainean la fel ca și la noi, adică un fel de nimic din moment ce fermierii primesc ajutor de la stat. Doar statul socialist a exportat.

    • Mai are colonia vecină fermieri ucranieni? Are, ca ca și la noi…! MAFIA CEREALELOR ! Nu a reușit nimeni s-o clintească…

  7. Noi avem un proverb: nu e prost cine cere, este prost cine da, in cazul de fata colonia. M-am plictisit de cat de proasta si sluga slugilor a ajuns biata tara.

  8. ‘ Avantajul ‘ războiului și a dragostei nețărmurite manifestată de ‘ unchiul Sam ‘ pentra a cea zonă

  9. Varul meu primar, adica baiatul sorei mamei mele este cu doi ani mai mare si obisnuiam sa ne uitam la filmulete porno de care ne amuzam si atat! Nimic altceva, mai ales ca asta o faceam noaptea pe furis in camera unde si dormeam! Radeam pe infundate ca sa nu afle.familia. Ei bine, de data asta, fiind singuri, ne-am repezit amandoi sa vedem filmulete cu sex, cu pozitii si scule de barbat, stiti si voi! Dupa un timp, nebunica asta de varu meu, ma intreaba razand
    Ia zi, tu te-ai epilat?
    Am balbait ca sa ma dau mare, un da, bineinteles!
    Imi arati?, continua el. Uite la mine deja arata ca o padure! Pur si simplu si-a dat jos pantalonii si mi-a aratat scrotul si flocii numerosi de care era tare mandru.
    Tremurand, am dat si eu pantalonii jos ca sa ii arat.
    Uau, dar tu o ai mai mare decat a mea si vad ca nu este sculata! Cat este de mare cand se scoala?
    Nu am stiut ce sa zic si el mi-a zis
    Vrei sa vedem cat se face de mare, ma lasi? In clipa urmatoare era cu mana pe ea si o freca usor! Ma masturbasem de multe ori, dar acum era o alta mana pe a mea si a inceput sa imi placa, asa ca repejor s-a facut beton! Il vedeam cat de tare se bucura sa mi-o frece si asta imi placea din ce in ce mai tare.
    Ooooo, ce mare si buna este, ce minunatie ai, deja nu mai ma pot abtine si vreau sa ti-o iau in gura, ma lasi?
    Nu am apucat sa-i raspund ca deja o inghitise aproape toata! Era o senzatie noua pt mine, ceva grozav care ma excita foarte mult si instinctual i-am pus palmele pe cap si am inceput sa il ii rup gura din ce in ce mai adanc.

  10. La Radio România Actualitati, bouleanul tradator vanzator si vandut Joianis tocmai reîntārea sprijinul neconditionat pentru ucraina. Sprijinā-i tu si ” mamaia fārā nepoti ” (R. I. Boanchis) adicā nevastā-ta. Dacā voi nu aveti copii nu fiti darnici luând si furând de la copiii români.

    • Guvernul nostru este plin de oameni Farah judecata.Ucraina este ajitata un doi si saracu romani fac foamea,nu-i ajuta numai le scot ochii cu ajutoare de r…t.Sa le fie rusine la toti in frunte cu presedintele.RUSINE!

  11. De ce nu se cenzureaza acest limbaj scabros, abject, de ultima speta? E dezgustator ca toti analfabetii sa se produca aici…

  12. Ai mei s-au despartit cand eram destul de mic. Tata aducea femei acasa cu care se culca si cred ca avea un soi de depresie caci pana la 16 ani ai mei, nu consumase alcool, dar dupa despartire se imbata foarte rau. Intr-o seara pe la 22:00 a venit cel mai beat de pana atunci. Abia se tinea pe picoare. A vrut sa faca dus si m-a pus sa-l ajut. Se dezbraca, eu il sustineam, l-am ajutat la pantaloni si chiloti (e super senzatie sa dai jos chilotii de pe tatal tau). Nu avea cariciul sculat dar capul era belit, avea putin par si in rest foarte putin pe corp. Se pune in cada, da drmul la dus, pune gel de dus pe burete si de la apa calda adoarme. Vazand asta, am zis ca e cazul sa profit putin, am luat buretele si am inceput sa il spal. Ii puneam usor degetul pe carici cand il spalam, el nu dadea semne ca se trezeste, asa ca am inceput sa il spal cu mana fara burete.
    M-am plimbat cu mana pe carici, gaura, boase. Nu i se sculase dar eu eram f f horny. L-am clatit usor, el sforaia incet. M-am aplecar si l-am supt usor, lins la boase, gaura cat imi permitea pozitia etc. Nu s-a trezit, am facut asta cam 10 minute, mi-am scos apoi puta si m-am frecat pana am terminat iar in acest timp i-am tinut cariciul in gura.
    L-am mutat in pat, timp in care s-a trezit putin. L-am mutat dezbracat si l-am culcat pe o parte.

  13. Cerealele Ucrainei prin lege în România sunt scutite de controlul sanitar sunt pline de pesticide și de calitate inferioară, daca vreți să țineți cu Slava cumpărați zahar BOD și faină de la Lidl, spor!

  14. Sunteți un site de rahat, faceți propaganda Rusiei și mințiți cu nerușinare, jegurilor! Îl pupați in kooor pe criminalul de Putin

  15. Oare nu s-a gândit nimeni ca poate fi și o strategie la un nivel înalt ca în caz de război sa ne prindă ca de fiecare data descoperiți?Ca din punct de vedere dotare cu armament sunte zero,dece sa nu fim și flamanzi ca asa vom muri mai ușor?

  16. De ce naiba ne mirăm cand „panaramele” care ne conduc și vând, noi le-am votat !!!. De ce naiba ne mai mirăm cand, l-am avut pe Brâncuș care ne-a lamurit cum subtem, „când am plecat v-am lăsat săraci și proști, acum când m-am întors, v-am gasit și mai săraci si mai proști”, ce am învățat din celebra expresie a lui Brâncuș, NIMIC. Ne-am votat cele mai urate si destrăbălate scursuri ale societății românești, muncinoase, corupte si vânzătoare de țară. Comentăm nemulțumiți dar când mergem la vot, alegem aceiași trepăduși ai străinilor care ne-au vândut tot ce am avut in țară. Acum, CCR pe care ii plătim cu salarii, pensii si privilegii de LUX, i-au declarat pe cei mai mari infractori ai românilor drept „prescriși”, adică „basma curată”, cum naiba vreti să arate Romania și voi cu asemenea conducatori ?.

  17. Te doare mintea de articol contează 600.000 lei? Sunt anumite produse alimentare specifice pt front. Conserve. Ei exporta i special produse brute ca nu prea mai au cu ce și cu cine prelucra.
    Dar dacă citești unele comentarii îți vine să urli de durere.

  18. Ei trimit cereale TOXICE si cer mancare comestibila.

    Asa cum am scris de multe ori si nu ati postat, acum chiar Deep State poate confirma ca sangele vaccinatilor este MOARTEA lichida. Cenzurarea adevarului va condamna la SPANZURATOARE si IAD !
    ,,Deep State stocheaza sânge nevaccinat. Departamentul de Stat „Deep” stochează sânge necontaminat sau fără vaccin într-un buncăr frigorific undeva în centrul Pensilvaniei, aparent pentru a fi folosit în cazul unei urgențe naționale, a declarat o sursă a Comandamentului cibernetic al armatei americane. ARCYBER a interceptat e-mailuri în care Dr. Richard Otto, director medical al Biroului de Servicii Medicale, i-a scris lui Antony Blinken că „Fântâna” este în siguranță și deținea 50.000 de litri de sânge „necontaminat” de la donatori nevaccinați. E-mailul spunea că sângele existent ar trebui să fie distrus și înlocuit la fiecare 35 de zile – sugerând că, din motive necunoscute, este păstrat întreg și refrigerat în loc de congelat. O altă corespondență interceptată făcea aluzie la locația fântânii. Pe 15 februarie, dr. Cary Fowler, trimis special pentru securitatea alimentară globală, l-a întrebat pe Otto
    într-un e-mail dacă 50.000 de halbe sunt „suficiente pentru noi toți” și dacă a cercetat locuri dincolo de „ceea ce avem în Pennsylvania”. Interesul Deep State de a obține sânge nevaccinat a stârnit curiozitatea armatei, deoarece regimul ilegitim Biden a insistat ferm că sângele vaccinat și nevaccinat sunt la fel. FDA a spus: „Ei spun minciuni publicului, dar stocheaza doar sânge de la donatori nevaccinați – pentru că Deep State, cel puțin cea mai mare parte, este nevaccinată. Știm că Anthony Fauci, Deborah Birx și Francis Collins au fost nevaxați, conform testelor când au fost arestați.””

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger