AcasăSOCIALSpitalele morții. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Spitalele morții. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Rodica Topală a vrut cu disperare să fugă din spitalul morții

Dramele din spitalele Covid nu se mai opresc. Iar rețeta dezastrului este aceeași: supramedicație și nicio noimă în tratamentele aplicate. O femeie în vârstă de 60 de ani a primit 36 de medicamente, iar unele dintre acestea nu au făcut decât să-i agraveze starea. Tratamentele și diagnosticele sunt strict secrete cât timp pacientul este încă în viață, pentru că rudele nu primesc nicio informație concretă.

Deși a avut toată viața valori scăzute ale tensiunii, pacientei Rodica Topală, în vârstă de 60 de ani, din Arad, i s-au administrat nu unul, ci trei medicamente care aveau ca indicație terapeutică scăderea tensiunii. Mai mult, medicii de acolo le-au spus rudelor femeii că îi țin medicamentele la dozaj maxim, pentru că tensiunea este mică. Deși Rodica Topală a fost internată pentru scăderea saturației de oxigen și confirmată cu Covid, tratamentele aplicate, prin cele 36 de medicamente, au fost date pentru insuficiență renală, comă hepatică și scăderea abruptă a tensiunii arteriale. Totodată, pacientei i s-au administrat trei tipuri de antibiotice, steroizi, precum și un medicament pentru scăderea colesterolului. Copiii pacientei au vrut să o externeze, la cererea mamei lor, însă, la presiunile medicilor, care au încercat prin toate metodele să-i sperie, au acceptat să o mai țină câteva zile. Din nefericire, însă, nu au mai avut pe cine să externeze. Femeia a fost conștientă tot timpul și a ținut legătura telefonic cu fiica sa, până când, cu două zile înainte de a muri, pe 17 martie, au sedat-o și au intubat-o. ”Când a ajuns la Spitalul Județean din Arad, în 5 martie, mama a fost testată pozitiv Covid și transferată pe secția ATI de la Spitalul Grădiște. Un cadru medical m-a sunat să-mi spună că mama se află într-o stare foarte gravă și să mă rog să trăiască până mâine, că are plămânii afectați în proporție de 80%. Au găsit-o cu glicemie de 700, deși mama nu avea diabet. Toată perioada de 13 zile cât a stat internată mama a fost conștientă, am vorbit prin mesaje pe telefon și prin apeluri video, îmi spunea cum se simte, că face progrese. La prima convorbire mi-a spus că spitalul este ca o închisoare și că au vrut să-i ia telefonul, dar a refuzat”, ne spune Adina Topală, fiica femeii decedate.

Simțea că îi îngheață capul

Cât a stat în spital, înainte de a fi sedată, Rodica Topală se plângea tot timpul că îi dau oxigenul atât de tare că simte că îi îngheață capul. ”În fiecare zi sunam la spital și îmi răspundea altă persoană, pentru că  medicii se schimbau tot timpul. Și în fiecare zi îmi spuneau același lucru, că plămânii sunt afectați 80%, cu glicemia mare. Pe mama o vedeam însă că făcea progrese. După 6 zile au trecut de la masca aceea invazivă, mecanică, la cea doar pe nas și pe gură. Avea momente în care îmi spunea că respiră mai bine fără mască, ceea ce arăta clar un progres. La un moment dat, într-o după-amiază, i-au făcut o clismă, de la care mama mea mi-a spus că a făcut alergie, a început să aibă dureri abdominale îngrozitoare. La scurt timp mama mi-a spus că a venit un medic chirurg care i-a făcut o consultație și că ar avea o infecție la burtă și că trebuie operată. Medicii ne-au spus că mama refuză operația, refuză tratamentul și protocoalele pentru că a observat la un moment dat că îi dădea niște medicamente care o făceau să-i fie foarte rău. Când am venit să o externăm, medicii au încercat să ne sperie, spunându-ne că în următoarele 24 de ore o s-o vedem pe mama cum se sufocă acasă, cel târziu în 48 de ore. Am renunțat, deși regret și acum acest lucru”, ne povestește Adina Topală.

Autopsie și plângere penală

În data de 17 martie, copiii Rodicăi Tapală au aflat că mama lor a fost sedată și intubată pe motiv că ar fi fost agitată. Ne-au chemat la spital și ne-au pus să semnăm că acceptăm să o opereze, iar apoi ne-au spus ba că este risc de transport, ba că nu mai sunt locuri la Spitalul Județean. Mie nu mi-a spus niciodată că nu erau locuri, că eu aș fi transferat-o la o clinică privată. În data de 19 martie m-au sunat să-mi spună că mama a murit. Apoi au încercat să mă pună să semnez că nu vreau autopsie și că sunt de acord cu tratamentul și diagnosticul pus în spital. Nu am semnat și am cerut autopsia. M-am dus la poliție și am făcut plângere și s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Au făcut autopsia la morga Spitalului Municipal, unde erau duși decedații Covid, deși mama ieșise negativ”, ne mai spune Adina Topală.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.098 afisari

7 COMENTARII

  1. What goes around comes around. Din păcate nu satisface pe nimeni dacă ei ar dispărea mâine de pe fața pământului pentru ca pe mama voastră nu o mai aduce nimeni înapoi. Condoleanțe și multă putere în această lupta grea!

  2. Se pare ca toti mai multi cobai micuti incep sa isi dea seama ca odata intrat in auschwitzurile romanesti impropriu numite spitale, mai mult sunt niste lagare de concentrare si de exterminare, sansele sa te tratateze de tot sunt cat se poate de mari, de fapt sunt maxime, sa zicem asa !! 🙂 Dar, totusi, stimati cetateni, aveti incredere nemarginita in toti criminalii tip doktor Mengele, in fiecare asa-numit spital este cel putin 1, daca nu mai multi, asa ca asta e, scapa care poate, care nu sta in bot cu altii tot timpul, care stie sa se fereasca, si evident cel care are totusi o legatura cat se poata de buna cu Divinitatea !! 🙂 Consumati numai infomatii oficiale, adica minciuni si propaganda oficiala, deja sunteti in plina dictatura medicala si militara de tip Soylent Green, dar nu va inchipuiti, mici cobai ai statului, ca arabul ala dus cu pluta, si spion pe deasupra, de Arahat, o sa va spuna si aceste lucruri ? 🙂 Nu puteti fi chiar atat de naivi, sau stai, de fapt aia 1.5 milioane de intepati cu serul experimental minune chiar sunt foarte naivi, ca niste copii mici dusi cu pluta !! 🙂 Asta e, cobaiutilor mici si pufosi, va meritati soarta, iar Iadul pe Pamant numai din vara se instaureaza, pana atunci Culcat, Drepti, Culcat, Pe Loc Repaos !! 🙂 Bai Arahat, bai ne-credincoisule, salveaza-ti cobai tai micuti, nu vezi ca nu pot dormi noaptea bine, astia te venereaza, bai, fa ceva, chiar si sub tine, omule, adica arabule !! 🙂 Ha ha ha 🙂

  3. Dumnezeu să-o ierte iar vouă multă putere să treceți cu bine peste această suferință 😪😪🙏🙏greu foarte dureros Dumnezeu să-i pedepsească pe toți care fac așa ceva 🙏🙏🙏🙏🙏😭🖤……

  4. Așa au omorato și pe cuscra mea in vârstă de 55 de ani care era o femeie foarte energica ,puternica in 4 zile au omorato tot în acea situație susmentionata ,dzeu sai pedepsească pe toți care fac așa ceva,sa le ia și lor ce le este mai drag!!! Criminalilor!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger