AcasăSOCIALSondaj exploziv. Aproape 60% dintre polițiști nu vor să se vaccineze

Sondaj exploziv. Aproape 60% dintre polițiști nu vor să se vaccineze

Polițiștii spun un ”NU” hotărât vaccinării

Un sondaj realizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Constanța a arătat că 57% dintre angajații MAI nu vor să se vaccineze, dând un semnal decisiv intenției Guvernului de a impune, într-o formă sau alta, imunizarea anti-Covid. Totodată, sindicaliștii din Poliție i-au transmis ministrului Lucian Bode că nu vor controla certificatele verzi, aceasta fiind atribuția DSP-urilor.

Cu cât Guvernul încearcă să-i forțeze pe oameni să se vaccineze, cu atât reacțiile sunt mai negative. În ce-i privește pe polițiști, amenințați în repetate rânduri cu vaccinarea obligatorie sau testarea din bani proprii, aceștia au transmis un semnal extrem de clar autorităților.

”Avem un sondaj făcut printre membrii noștri de la SNPPC Constanța, cu un soft care le-a permis păstrarea anonimatului, iar din cei care au răspuns la sondaj, 21% nu vor sub nicio formă să se vaccineze, iar 36% nu se vaccinează și nici nu vor să plătească testarea. Deci 57% dintre polițiști nu vor să se vaccineze. Iar dacă 21% spun că nu-i interesează ce se va întâmpla dacă nu se vaccinează și îi adăugăm la cei 25% deficit de polițiști din sistem, este clar că se va intra în colaps. În același sondaj, 70% dintre polițiști au spus că vor proteste la Guvern, ca reacție la vaccinarea obligatorie vehiculată în spațiul public. Am văzut acum că domnul prim-ministru a bătut în retragere, vorbind doar de medici și de profesori, cu penalizare la salariu, ceea ce este o prostie fără seamăn. Faptul că nu mai vorbește despre polițiști nu înseamnă că vom sta pasivi, pentru că știți cum e, când ne ia pe bucățele ne execută”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual  (SNPPC) Constanța.

Certificatele digitale, controlate de cine le-a emis

Polițiștii i-au transmis ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că nu vor să controleze certificatele digitale, având în vedere că nu intră în competența loc, ci a direcțiilor de sănătate publică. Aceștia cer să nu mai fie puși împotriva populației.

”Domnule ministru, vă atrag atenția asupra butoiului plin cu praf de pușcă, pe care ne-ați așezat în ultimii 2 ani, ca vârf de lance în <<lupta>> pentru prevenirea și combaterea Covid 19. În calitatea de ministru, vă solicit să tratați cu maximă atenție modul în care polițiștii sunt aruncați în prima linie, dar nu în lupta împotriva Covid19, ci împotriva populației. Din punctul nostru de vedere, este ilegal ca polițiștii să verifice dacă cetățenii participanți la un eveniment au sau nu au certificat verde, pentru că nu avem competența materială pe linia controalelor în domeniul sănătății publice, nu avem infrastructura care să ne permită verificări în timp real asupra veridicității unui certificat verde și nu avem dotarea necesară care să ne ajute să facem aceste verificări”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de conducerea SNPPC Constanța ministrului Lucian Bode. Totodată, se mai arată în scrisoarea deschisă, există înregistrări efectuate la intervenții din care rezultă fără nici un dubiu că populația, patronii de localuri țintesc deja poliția și o tratează ca pe o structura represivă a statului împotriva celor care ar trebui sa fie beneficiarii serviciilor noastre. ”Încrederea populației în noi este pe un trend descendent în urma aplicării sancțiunilor contravenționale pe timpul stării de urgență, sancțiuni stabilite ca neconstituționale de către CCR”, susțin polițiștii.

”Nu acceptăm să fim cobai ai vaccinării”

Conducerea centrală a SNPPC a atras atenția că polițiștii nu vor accepta să fie cobai ai vaccinării și nici gardieni ai legiferărilor fără noimă. Într-o adresă oficială trimisă MAI, SNPPC a cerut lămuriri privind legislația care stabilește responsabilitatea polițiștilor de a verifica certificatul digital, procedurile, facilitățile de formare profesională, precum și dotările aferente pentru implementarea unor astfel de sarcini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.848 afisari

6 COMENTARII

  1. Super. Gargara cu vaccinul să o păstreze pt ei.
    Fiecare hotărăște pt el dacă are nevoie de un act medical.

  2. Bai politailor tradatori, deci numai pentru cei care sunt si vor fii de partea nomenkalturii globalist-naziste, stit si voi bine ce va asteapta, odata ce se porneste razboiul !! Cand o sa iasa cei 300 de mii de patrioti adevarati, cei care stiu aia ce e o lupta adevarata, si cum e cu gherila urbana, praf o sa va facem, bai dobitocilor odrinari de tablagii umflati !! Nu va jucati cu focul, ca si altii au deja liste, nu numai voi aveti liste !! Matule, bai trantore, tocmai ti-ai semnat hartia aceea, stii tu care, intrebarea e numai cand o sa ai pielea pe bat, nu si daca, aia s-a cam stabilit de multa vreme !! Si nu numai tu, bai Matule cotoiule tampit, ci toti din partidul vostru liberal-nazist si=o va lua sus, iar fascitii aia de la kurkubeistii userei, aia o sa fie toti vanati, si rezolvati pe loc !! Vaxin Macht frei, bai tablagiilor tradatori, acum o sa va ia drakul de tot 🙂

  3. Subjugarea nu e completă fără ca Poliția să fie slugă.
    Ar fi un bun semnal ca POLIȚIA să dovedească ca nu e sluga nimănui…pentru că în caz contrar nu mai e un stat de drept ci un stat subjugat complet și represiv😉

  4. Sa luptam pentru drepturile cîștigate de bunicii noștri in răscoale , războaie cu acești trădători de țara

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger