AcasăSOCIALSe pregătește mama tuturor cenzurilor. Digital Act elimină toate opiniile contrare sistemului

Se pregătește mama tuturor cenzurilor. Digital Act elimină toate opiniile contrare sistemului

Politica pumnului în gură devine obligatorie pentru statele UE

Digital Services Act (DSA), Regulamentul impus la nivelul statelor UE, este, practic, mama tuturor cenzurilor. Sub pretextul transparenței și responsabilității platformelor online, orice opinie contrară sistemului va fi eliminată. Foarte punctual, Regulamentul obligă platformele să atenueze riscurile precum dezinformarea sau manipularea alegerilor, cu sprijinul unor entități de ”încredere”, care vor cenzura totul.

Vremurile tulburi trăite în pandemie au arătat clar cum funcționează cenzura agresivă a autorităților, în cârdășie cu rețelele sociale, care nu mai pridideau în a elimina vocile, mai ales cele ale specialiștilor și somităților din lumea medicală, care nu se aliniau narativului oficial. Practic, în pandemie nu exista decât o singură opinie, iar cei care îndrăzneau să o contrazică erau ostracizați și linșați public. Că au fost cenzurate păreri ale unor oameni din afara domeniului medical nu a fost atât de distructiv, însă faptul că cercetători reputați și recunoscuți în domeniul medical au devenit paria peste noapte doar pentru că au îndrăznit să semnaleze fracturile de logică și distorsionarea științei însăși este de neconceput.

Conducerea UE s-a plâns, de nenumărate ori, de procentul scăzut de vaccinare în anumite țări, printre care și România, arătând cu degetul spre ”teoriile conspirației” care circulau pe rețelele de socializare. Au avut ele efect în țara noastră? În parte, doar, pentru că mai semnificativ a fost instinctul de supraviețuire al populației, care a simțit că ceva este în neregulă și a optat să reziste în fața presiunilor sau, când nu a avut încotro, să adere la vaccinarea fictivă. Între timp, toate ”teoriile conspirației” s-au adeverit, dar atenția opiniei publice a fost special deturnată către alte crize. Pregătindu-se asiduu pentru următoarea pandemie, care va depinde foarte mult de cine va învinge în lupta dintre cele două ordini mondiale, Uniunea Europeană instituie, iată, un act oficial de cenzură totală. Digital Services Act (DSA) nu este nicidecum ceea ce vrea să pară, o protecție a cetățenilor UE, ci este o protecție a guvernelor din UE.

Supraveghere generală

Legea privind serviciile digitale este un regulament care se aplică direct în întreaga UE. Printre obligațiile impuse platformelor online și motoarelor de căutare foarte mari se numără supravegherea prin audituri independente a măsurilor lor de gestionare a riscurilor. Mai mult, platformele vor trebui să atenueze riscurile precum dezinformarea sau manipularea alegerilor, violența cibernetică împotriva femeilor sau prejudiciile aduse minorilor online. Legea mai prevede măsuri de combatere a conținutului ilegal online, inclusiv a bunurilor și serviciilor ilegale. DSA impune noi mecanisme care permit utilizatorilor să semnaleze conținutul ilegal online și platformelor să coopereze cu „semnalizatori de încredere” specializați pentru a identifica și elimina conținutul ilegal, dar și garanții eficiente pentru utilizatori, inclusiv posibilitatea de a contesta deciziile de moderare a conținutului platformelor pe baza unei noi informații obligatorii pentru utilizatori atunci când conținutul lor este eliminat sau restricționat.

Mecanism de răspuns la pandemie

Prin Digital Services Act se va introduce și un nou mecanism de răspuns la criză în cazurile de amenințare gravă pentru sănătatea publică și crizele de securitate, cum ar fi o pandemie sau un război. ”DSA reglementează responsabilitățile platformelor online foarte mari și ale motoarelor de căutare online foarte mari atunci când vine vorba de probleme sistemice, cum ar fi dezinformarea, farsele și manipularea în timpul pandemiilor, daunele aduse grupurilor vulnerabile și alte daune societale emergente”, se precizează în legea europeană. Totodată, vor fi instituite noi prevederi care să permită accesul la date pentru cercetătorii platformelor cheie, pentru a controla modul în care funcționează platformele și cum evoluează riscurile online.

Ora exactă se dă de la Bruxelles

Utilizatorii vor avea noi drepturi, inclusiv dreptul de a se plânge platformei, de a căuta acorduri extrajudiciare, de a se plânge autorității naționale în propria limbă sau de a solicita despăgubiri pentru încălcarea regulilor, potrivit DST. ”Organizațiile reprezentative vor putea, de asemenea, să apere drepturile utilizatorilor pentru încălcări pe scară largă ale legii. Comisia Europeană este principalul organism de reglementare pentru platformele online foarte mari și motoarele de căutare online foarte mari, în timp ce alte platforme și motoare de căutare vor fi sub supravegherea statelor membre în care sunt stabilite. Comisia va avea competențe de executare similare cu cele pe care le are în cadrul procedurilor antitrust”, se arată în Digital Services Act.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.639 afisari

68 COMENTARII

        • RUSINE ACESTOR MOOISTI DE LA ZIARE.COM CE SUG POOLA ZILNIC PENTRU O ZAMA SI FAC ELOGII HOTILOR DIN POLITICA

    • Lenin numai a actualizat zicerea. „ cine nu-i cu noi este împotriva noastră” nu este invenție comunistă. Un bun cunoscător al Bibliei ne va spune ca această expresie se afla in Noul Testament, fiind o constatare a Lui Isus Hristos, care apare în Biblie, de la Marcu 9,38-43.45.47-48 citire, „ cine nu este împotriva noastră este pentru noi” , deci cine nu este pentru noi este împotriva noastră.

      • nu schimba sensul drace comunist – Hristos nu te obliga sa fii cu El deci poti sa nu fii cu El fara sa fii impotriva Lui pe cand dracul comunist vrea totul pentru sine nu accepta neutralitate. Tocmai de aceea pierde mereu.

      • Mare ticalos mai esti, loaza securistoida, sa-l compari pe Fiul lui Dumnezeu cu scarnavia satanista pe nume Lenin! Bineinteles ca aia de nu-s cu Dumnezeu sunt impotriva Lui, dar El nu te forteaza sa-L iubesti, ci ai libertatea de a alege, ceea ce nu este cazul Satanei si a slugilor lui bipede. Daca Mantuitorul lumii se refera la antihristi, Lenin ii are in vedere pe crestini ca fiind dusmanii bolsevicilor, cu deosebirea ca crestinii ii iubesc pana si pe prigonitorii lor.

  1. Deja de cativa ani buni cine critica sistemul securist dictatorial din Romania e luat la lupa, si unii chiar la modul agresiv, afica e Democratie foarte pro occidentala dar nu prea, la mod de operare e dictatura perfida securista!

    Cum ziceati voi mai securistilor ca dictatura ceausista a fost reprobabila, da asa e, dar a voastra e si MAI perversa prin ce tehnologii folositi! Legea e lege pentru toti „specialilor”!

    Huoooo securistilor, gasim orice fel de tertipuri sa ne aparam viata! Ai auzit bai Hell vig si tu Bode mare specialist in …!

    • De ce „Reich” ?
      Reichul german a luptat pt eliberarea europei de bolsevism, iar azi globalismul UE este noul comunism in noua urss

      • Ambele ideologii au in comun socialismul,national socialism sau socialismul internationalist. Aceasi marie cu alta palarie.Ambele au provocat moartea a milioane de oameni cu mentiunea ca socialismul internationalist este campionul absolut al crimelor. National socialismul nu a fost atat despre eliberare cat despre cucerire cu referire la ,,spatiul vital curatat de suboameni,, aka romani, polonezi, rusi s.a.m.d
        Atunci cand vb de germani traim cu impresia civilitatii dar nu este cazul.

        • Corect! Atat fascismul cat si nazismul sunt ideologii de extrema stanga, ca si bolsevismul, toate avand ca inspiratie iudaismul tamudic. Sa nu uitam ca Hitler apartinea clanului khazar Rothschild si ca nazismul a cooperat cu sionismul pentru a-i forta pe evrei sa emigreze in Palestina pentru a pune bazele statului Israel, a carui capitala, Ierusalim, trebuia sa devina seduiul Guvernului Mondial condus de Antihrist, care e totusi semit, nu khazar.

  2. Google has also used TPUs for Google Street View text processing and was able to find all the text in the Street View database in less than five days. In Google Photos, an individual TPU can process over 100 million photos a day.

    -oricum cenzura si comentariile sint facute deja de inteligenta artificiala.

    • @maxtor 2023-05-25 17:00 17:00:00
      ATENTIE LA URMATORII DIN ANCOM
      IOSIF POPA STRATEGUL SI EMINENTA CENUSIE
      MARIUS SACEANU DIRECTOR JURIDIC
      LOVIN EDUARD VICEPRESEDINTE
      BOGDAN IANA VICEPRESEDINTE
      MITRESCU IT
      CHITU IT
      FLORIN DRAGOMIR REGLEMENTARE
      MASILIEV SECURITATE
      RUSEN REGLEMENTARE
      MAI SUNT….GASITI AICI LISTA…PUTETI INTREBA DE ORICARE IN PRINCIPIU…

        • Constantinescule, se pare ca ai uitat cum ai scapat de consiliul de onoare al unității, nu-i asa?

          • BEREC Office
            To:
            Constantinescu Valentin

            Tue, Jan 23, 2018 at 3:27 PM

            Dear Mr Constantinescu,

            Thank you for contacting BEREC Office. We regret to inform you that the question in matter is out of BEREC Office mandate which prevents us from any subsequent action. We nonetheless referred the case to ANCOM and hope you will receive a reply soon.

            In case you consider that EU law was breached by a Member State, you can also submit a complaint to the European Commission at the following link (page also available in Romanian): https://ec.europa.eu/assets/sg/report-a-breach/complaints_en/

            Best regards,

            BEREC Office

          • Constantinescu Valentin
            To:
            berec@berec.europa.eu
            Cc:
            cnect-desk @ec.europa.eu
            Bcc:
            Constantinescu Valentin

            Mon, Jan 22, 2018 at 9:28 PM

            Dear Sirs,
            I am writing to you about one of the national regulators you coordinate.
            In 2016 I held an expert position following a competition at ANCOM,
            the Romanian national authority dealing with the administration and regulation of the communications market. I worked in the technical regulation department in the electronic communications security service.
            Initially I was involved in normal activities within a public authority, but at the end of 2016 I was given the task of a cyber security project.
            In the description of the activity it was mentioned that ANCOM will deal with „dissemination classification collecting information with third parties” which according to Romanian legislation is illegal (OUG 22/2009, OUG 111/2011 and HG 271/2013).
            Initially in January 2017 I internally informed the superiors about this but until March 2017 I received no answer.
            On March 9, 2017, I sent a mail to the DNA,General Prosecutor’s Office and the Court of Accounts passing through the CC (carbon copy) parliament (Chamber of Deputies and Senate) and also MCSI (the ministry of communications).
            I suppose that in this illegal project,it is involved SRI (Romanian Information service) is possible through cert.ro also STS (Special Telecommunication Service) and the interior ministry through its secret service (DIPI).
            I also filed a complaint at DIICOT regarding the violation of electronic mail, which was registered with the number 831/05.07.2017.
            I later submitted these two complaints to the Military Court, the Presidency and the Judiciary (from the last one I received the reply that the complaint was sent to DIICOT by administrative means).
            At the end of October 2017 I resigned from ANCOM.
            Even today, I have not received an official response to the cyber security project or the violation of electronic mail from an authority.
            I kindly ask you to help me on those issues.
            Best Regards,
            Valentin Constantinescu

          • De la:
            Dată: 14 august 2018, 15:53:01 EEST
            Către:
            Ci: ,
            Subiect: FW: Ares(2018)3974829 – [Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS

            Dear Mr. Constantinescu,

            I refer to your email of 14 August 2018 in which you indicate that you received only an acknowledgment of receipt of your complaint. You also inquired about an update regarding your complaint.

            Please be informed that the Commission responded to your complaint on 26 July 2018 by sending you a letter of pre-closure, which is forwarded in this email as well.

            I trust you receive it properly.

            Kind regards,

            European Commission
            Secretariat of CNECT-H2 – Cybersecurity & Digital Privacy Policy
            Communications Networks, Content and Technology Directorate-General
            Avenue de Beaulieu 25
            B-1049 Brussels

            ––Original Message––
            From: EC ARES NOREPLY
            Sent: Thursday, July 26, 2018 4:56 PM
            To: CONSTANTINESCU Valentin-ionut
            Subject: Ares(2018)3974829 – [Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS

            Veuillez trouver ci-joint le document Ares(2018)3974829 concernant „[Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS” envoyé par M/Mme SPANOU Despina le 26/07/2018.

            Please find attached document Ares(2018)3974829 regarding „[Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS” sent by Mr/Ms SPANOU Despina on 26/07/2018.

            ––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
            Note: This e-mail was automatically generated by the European Commission’s central mail registration system.
            Replies by e-mail must be addressed to the original sender SPANOU Despina (mailto:despina.spanou @ec.europa.eu).
            Remarque : Cet e-mail a été généré automatiquement par le système d’enregistrement central du courrier de la Commission européenne.
            Toute réponse éventuelle par e-mail doit être adressée à l’expéditeur en personne, à savoir SPANOU Despina (mailto:despina.spanou @ec.europa.eu).

          • raspuns.ans @dataprotection.ro
            To:
            constantinescu.valentin @yahoo.com

            Mon, Aug 20, 2018 at 2:30 PM

            Acesta este un mesaj generat automat. Va rugam sa nu raspundeti sau sa nu ne comunicati informatii pe aceasta adresa.
            Pentru comunicare va rugam sa folositi urmatoarea adresa de e-mail: anspdcp @dataprotection.ro

            Confirmare inregistrare document
            Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
            Vă informăm că documentul a fost înregistrat cu următoarele date:

            Expeditor: constantinescu.valentin @yahoo.com
            Subiectul: FW: Ares(2018)3974829 – [Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS
            Număr Registrul General: 34724 din data: 20/08/2018

          • Ares(2018)5151674 – [Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS – Closure letter
            Yahoo
            /
            Inbox

            EC ARES NOREPLY
            To:
            CONSTANTINESCU Valentin-ionut

            Mon, Oct 8, 2018 at 1:27 PM

            Veuillez trouver ci-joint le document Ares(2018)5151674 concernant „[Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS – Closure letter” envoyé par M/Mme BORATYNSKI Jakub le 08/10/2018.

            Please find attached document Ares(2018)5151674 regarding „[Re] Chap 2018/0281 – POSSIBLE INFRINGEMENT OF EU LAW ON PRIVACY AND ELECTRONIC COMMUNICATIONS – Closure letter” sent by Mr/Ms BORATYNSKI Jakub on 08/10/2018.

            ––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
            Note: This e-mail was automatically generated by the European Commission’s central mail registration system.
            Replies by e-mail must be addressed to the original sender BORATYNSKI Jakub (mailto:jakub.boratynski @ec.europa.eu).
            Remarque : Cet e-mail a été généré automatiquement par le système d’enregistrement central du courrier de la Commission européenne.
            Toute réponse éventuelle par e-mail doit être adressée à l’expéditeur en personne, à savoir BORATYNSKI Jakub (mailto:jakub.boratynski @ec.europa.eu).

          • @Anonim 2023-05-26 0:38 0:38:58 Constantinescule, se pare ca ai uitat cum ai scapat de consiliul de onoare al unității, nu-i asa? condoleante
            Îngropat de viu la 7 metri adâncime
            „Misiunea de extragere a victimei din municipiul Caracal este în desfășurare. Adâncimea până la victimă este de aproximativ șapte metri”, a informat ISU Olt, joi seară. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost declarat decedat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.
            https://observatornews.ro/eveniment/doi-muncitori-prinsi-sub-un-mal-de-pamant-in-caracal-unul-dintre-ei-a-fost-scos-de-colegi-si-dus-la-spital-celalalalt-se-afla-la-7-metri-adancime-525183.html

    • Hitler a fost rau, asa ai invatat la scoala ,din cartile de istorie scrise de comunisti ;))

  3. Uniunea Europeana nu este nici Uniune si nici Europeana nu este. Nu este uniune pentru ca nu poti aduna mere cu pere si nici Europeana nu este pentru ca respinge cu putere tot ce a fost odata European. Britanicii au vazut lucrul acesta si au BREXIT. Noi ce ma asteptam?!?

    Pentru Procuratura si INTERPOL: Prin voi se propaga Intunericul acestei Lumi. De ce nu luati exemplul lui Iuda Iscarioteanul?

    • Djelico Raznatovic a fost un criminal de razboi asasinat in anul 2000 . 62 % dintre britanici isi dau cu pumnii in cap si se jelesc ca au parasit Uniunea Europeana .

      • Criminali de razboi sint Croatii, Bosniacii, teroristii de la UCK si Cartelul Militar NATO. Jeliko Raznatovic este erou al Natiunii Sirbe si al tuturon Natiunilor de pe Pamant ca INTERPOLUL si NATIO n-au putut pune niciodata mina pe el. L-ati asasinat insa, ca sinteti lasi si la altceva nu va pricepeti.

        Alo, Procuratura? Faceti-mi dosar penal pentru elogiul unui criminal de razboi!

    • Daca fiara ceausista ar fi avut tehnologia asta la indemana ai fi vazut si, Doamne fereste, trait adevarata fata a raului.

    • Nici nu se compara ce va veni cu „dictatura” ceausista! Pe langa Cusca Digitala ce ni se pregateste, regimul socialist al lui Ceausescu era raiul pe pamant.

  4. Eu propun ca Internetul sa dispara cu totul.Asta a tampit lumea .La tine se vede clar.

  5. Bruxellezii conduc ue care e deci dictatura mai rea decat a lui stalin.sa fie feticiti ca au ajuns la cap de linie fara intoarcere!!Ro exit asz cum va fi it exit si or sa ramana ei nucleul sa se autoguv.

  6. Romania ca Romania nu face nimic sa se apere.
    Dar ce vor face altii din est, se vor conforma cu ce dicteaza Bruxelul s-au se iau la tranta cu comisia sovietica europena cot la cot cu Ungaria.

  7. Bai ciukanezule gras, obez si umflat, sa te fwutem in gura, si pe tine, si toata familia ta de paraziti gaozari umflati, bai ordinarule !! Acum e numai un fel de anarhie pasnica in micuta colonie esuata din Bukale, dar stai sa fina razboiul si foametea, sa vezi atunci anarhie adevarata, o sa stai cu lunile numai in bunkarul tau de neam prost, bai pakaliciule kakanar !! Bai maciuca, atentie, comanda la mine: Drepti, Culcat, Drepti, Culcat !! Ha ha ha 🙂 Ciukanezul reales, la al 15-le Congres !! Ha ha ha 🙂

  8. Comunismul, așa cum era, pare acum ‘ pistol cu apă ‘ cu toate că și el urma a fi convertit.

  9. DT0AhL2Bar0UDxUCKO0RWdXBJzGPK1OFufevF0e2qPICicWgmLTNynWLY9hg8l48QeN7OzYupx98mcqDIIU93MbPUuoZJGQXuXSpdVQNDMpt5ktYY2HM3HEus71HbsJUnhlE7PKKBQyL48KOgXVtZ

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger