AcasăSOCIALRomânia, obligată să cotizeze cu peste 60 milioane de euro pentru Ucraina

România, obligată să cotizeze cu peste 60 milioane de euro pentru Ucraina

UE a ordonat, România a executat. Peste 60 milioane de euro, rupte din bugetul național pentru Zelenski

Presată de SUA, Uniunea Europeană a acceptat, în cele din urmă, să acorde un ajutor Ucrainei în valoare de 6 miliarde de euro. Până acum, Zelenski a primit doar un miliard de euro, din bugetul UE, însă acum Comisia Europeană se va împrumuta de la bănci pentru a trimite, până la sfârșitul acestui an, și celelalte 5 miliarde de euro. Pentru a acoperi riscul foarte previzibil ca Ucraina să nu-și achite ratele scadente, statele membre au fost obligate să contribuie cu diferite sume, România urmând să plătească peste 60 milioane de euro.

În relația cu UE nu mai contează decizia politică internă și nici măcar legislația internă. Deciziile se iau de către Parlamentul și Consiliul European, iar acestea se transpun, formal, în statele membre. Este și cazul deciziei de acordare a unei asistențe macrofinanciare excepționale Ucrainei de 5 miliarde de euro, peste suma un miliard de euro plătită de UE lui Zelenski din bugetul Uniunii. Pentru a finanța asistența macrofinanciară excepțională din partea Uniunii, Comisia Europeană a fost împuternicită, în numele Uniunii, să împrumute fondurile necesare de pe piețele de capital sau de la instituții financiare și să le împrumute mai departe Ucrainei. Împrumuturile au împreună o scadență medie de maximum 25 de ani. Pentru a ține seama de circumstanțele extraordinare declanșate de războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei, pachetul de 5 miliarde de euro diferă de operațiunile obișnuite în mai multe aspecte importante, susține Guvernul României. Unul dintre acestea este că pachetul vine cu elemente concesionale consolidate (maturitate mai lungă, de până la 25 de ani în medie, subvenționarea din bugetul UE a costurilor UE cu rata dobânzii și comisioanele administrative pe durata actualului Cadru Financiar Multianual/ CFM 2021-2027), se arată într-un memorandum al Ministerului de Finanțe, prezentat în ultima ședință de Guvern.

5 miliarde de euro intră, până în decembrie, în conturile Ucrainei

Pentru a proteja bugetul Uniunii, împrumuturile aferente asistenței macrofinanciare excepționale acordate Ucrainei de UE, în valoare de până la 6 miliarde euro, suma cumulată din ambele tranșe, ar trebui să beneficieze de o acoperire de 70 % prin provizionare vărsată (la nivelul de 9 %), care va fi completată cu garanții din partea statelor membre pentru a asigura acoperirea bugetară a pierderilor de până la încă 61 % din valoarea împrumutului, respectiv de până la o valoare totală de 3.660.000.000 de euro. Asistența financiară de 5 miliarde de euro are o perioadă de disponibilitate de un an și urmează să fie plătită într-un număr mic de rate pentru a contribui la deficitul de finanțare al Ucrainei și pentru a asigura funcționarea continuă a celor mai critice funcții ale statului ucrainean, susține Ministerul de Finanțe. Având în vedere nevoile urgente de finanțare ale Ucrainei pentru restul anului 2022, se așteaptă ca asistența (sub rezerva condițiilor care permit îndeplinirea acesteia) să fie plătită integral până la sfârșitul anului. De precizat că, la Consiliul ECOFIN din 9 septembrie 2022, miniștrii de finanțe ai UE au adoptat o Declarație comună prin care și-au exprimat intenția să sprijine cu garanții de la bugetele naționale asistența macrofinanciară excepțională.

Cum se execută garanțiile

Garanțiile vor fi executate atunci când sunt îndeplinite condiții stricte referitoare la caracterul adecvat al provizioanelor disponibile și în cazul în care UE nu primește o plată din partea Ucrainei pentru împrumuturile aferente asistenței macrofinanciare excepționale acordate. Astfel, Comisia Europeană va încheia un acord de garantare cu fiecare stat membru, în care se stabilește obligația statelor membre de a onora cererile de executare a garanțiilor efectuate de Comisie, garantează că cererile de executare a garanțiilor se efectuează în mod proporțional și se bazează pe cheia de contribuție, stipulează că cererile de executare a garanțiilor asigură capacitatea Uniunii de a rambursa fondurile împrumutate, în urma unei neplăți, chiar preconizate, de către Ucraina, ceea ce include cazurile de modificare a unui calendar de plată din orice motiv și garantează că cererile de executare a garanțiilor pot fi utilizate pentru a realimenta fondul comun de provizionare pentru provizionarea care a fost utilizată în ceea ce privește asistența financiară acoperită.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
2.913 afisari

27 COMENTARII

  1. Aaaaaa, d-aia cotizam noi 41.5% din salarii la bugetul central ca deh, stat unitar vorba aia, plus 19%TVA plus impozite pe prorprietate in pixul primarilor plus rca plus vigineta plus taxa de drumuri in benzina, plus taxa de timbru pe alcool tutun si cafea plus alte contributii de toate felurile si in toate chipurile inclusiv taxe de timbru judiciar.
    Vezi si io care credeam ca statul doar ne fura cand nu beneficiam de nimic din ce am cotizat.

  2. ucraina va fi atat de distrusa si îndatorata incat la un moment dat, nemaiavând cu ce si de unde sa plateasca, va fi executată teritorial.
    astfel ca si România isi va recupera teritoriile pierdute la „masa verde”.
    simplu si eficient, daca pe zelenski l-a mâncat in gaoz.
    pacat de ucrainienii, românii si rusii care sufera acolo.

    • Pasarea… malai viseaza….ha,ha,ha… Ukrocii sant atat de incrincenati incat se tin cu ”o mie de lacate” legati de teritoriile altora. Pai, nu stiti, da in 45 unu Odoviciuk, ukroc de peste Tisa, voia sa puna granita de nord pe muntele Gutai. Noroc cu morosenii de pe Iza, mobilizati de un prumar patriot din Borsa ca au venit in Sighet si au spus ”no, pan-aci”. Ce crezi ?? Dobittocul traieste si in 90 a venit in Sighet sa revendice niscai drepturi (ca la noi se poatee orice). A avut noroc cu podul peste Tisa, din Sighet ca era aproape, ca altfel trecea raul in curu gol.

  3. CIUCA IMPUSCA-TE! CU CĂȚU MAȚU SI IOHANNIS, TRADATORI DE TARA SI POPOR CE SUNTETI! NU AVETI BANI PENTRU BATRANI, PENTRU COPII, PENTRU UN TRAI DECENT POPORULUI ROMAN, DAR ARUNCATI CU BANII PESTE TOT CA SA VA VAZA MUMA IDIOTUL LUMII? NU ISI SCOT OCHII ELE CA AU kkat PE UNII CA VOI! IUDELOR, CA IUDA SA SFARSITI!

  4. Cei care ne-au intoxicat doi ani cu covidul in frunte cu sienen 3 , acum vor sa ne intoxice cu razboiul si ca trebuie sa ne tot inarmam .locul lui mustea , limbri etc l-au luat niste generali besinosi care ne spun ca aqm putea si noi sa facem rost de un razboi . nu se fac praf tarile baltice si Finlanda care au granita directa cu Rusia asa cum ne facem noi .mai , fratilor sintem cei mai saraci oameni din UE , baaaa , cei mai saraci , ati auzit , razboi ne trebuie ?

    • Va dați seama că pnrrr este o prosteala,UE neavând de unde sa dea acest bani statelor membre ,ot ca trebuie băgați un kuru ucrainenilor miliarde de euro

  5. Lasati ,bre,romanicilor le place ca d-aia voteaza in sondaje 70 la suta cvartetul ROGVAIV PSD-PNL-USR-UDMR.Alti 74 la suta spalati la creiere au spus ca ai sunt de acord sa ajute Ukrana sora.Nu mai va puneti cu prostii cu mintile odihnite.

  6. România donează 1,4 milioane USD pt Ucraina, Moldova, Georgia și Iordania
    România donează 1,4 milioane USD pt Ucraina, Moldova, Georgia și Iordania
    2022-10-17 / luni / 12:06
    0
    România a alocat 1,4 milioane USD contribuție voluntară la fondurile NATO dedicate consolidării capacității de rezistență și apărare a Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei și Iordaniei, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

    Potrivit aceleiași surse, în acest context, ministrul român Bogdan Aurescu a transmis Secretarului General NATO și omologilor săi din statele menționate scrisori de informare cu privire la decizia de redirecționare a unora dintre fondurile alocate anterior pentru programul de sprijin NATO pentru Armata Națională Afgană, care au rămas nefolosite.

    Astfel, România va contribui la întărirea capacității de rezistență și apărare a Ucrainei, „care se confruntă cu agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Federației Ruse”, prin acordarea de până la 400.000 USD pentru Fondul fiduciar al pachetului de asistență globală NATO-Ucraina.

    România va contribui, de asemenea, cu 600.000 USD la Fondul fiduciar pentru consolidarea capacităților de apărare din Moldova, 300.000 USD la Fondul fiduciar pentru consolidarea capacității de apărare din Georgia și 100.000 USD la Fondul fiduciar pentru consolidarea capacităților de apărare al Iordaniei.

    „Decizia corespunde priorităților de politică externă și de securitate ale României și contribuie la ridicarea profilului țării noastre în cadrul NATO, precum și la îndeplinirea obiectivelor de întărire a securității și stabilității în proximitatea Flancului estic, în special în regiunea Mării Negre,” a declarat Ministrul Afacerilor Externe al României.

    „Totodată, această abordare reconfirmă rolul activ al României de promotor al politicii de parteneriat a NATO prin sprijinirea partenerilor din Vecinătatea Estică, dar și prin întărirea legăturilor Alianței cu Vecinătatea Sudică. De asemenea, această măsură este în concordanță cu asumarea României începând cu 1 ianuarie 2023, a rolului Ambasadei Punct de Contact – CPE în Georgia și, respectiv, în Iordania, pe o perioadă de doi ani (2023-2024), ca urmare a deciziei NATO în acest sens”,

  7. 1. Ucraina a căzut sub influența neo-marxismului global încă de la apariția așa-numitului „Maidan”, o vesiune „soft” a mizeriei din 1989 din România (mă refer strict la începutul sfârșitului României, nu comentăm idologii de partid).

    2. Rusia se află sub asediul neo-marxismului, iar faptul că nu a avut, până acum, soarta Iugoslaviei, a Siriei sau a Irak-ului se datorează exclusiv neînțelegerii de către occidentali a tipologiei rușilor – naționaliști, identitari, mândri, conștienți de puterea lor.

    3. Zelenski este o fantoșă, o păpușă din cârpe, venal și escroc. Nu e o insultă, ci un fapt.

    Zelenski dispune de:

    un venit anual de 113 milioane de dolari
    trei avioane private
    cinci iahturi de lux
    15 (sau mai multe) case de tip vilă

    Investițiile lui Zelenski sunt în:

    Saudi Aramco
    Apple
    Microsoft
    Meta
    Alphabet (corporația care deține Google)
    Amazon
    Tesla

    Valoarea lui Zelenski se ridică, în acest moment, la aproximativ 590 de milioane de dolari. În anul 2021, venitul președintelui Volodimir Zelenski a fost de aproximativ 113 milioane de dolari.
    Zelenski se răstește la parlamentele europene care îngenunchează în fața lui, solicitând bani, bani și iar bani, cât mai mulți bani, pentru Ucraina.
    Suma cu care președintele Volodimir Zelenski a contribuit, până acum, la ajutorarea țării pe care o conduce: zero.
    Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, valorează în acest moment peste cinci sute de milioane de dolari, din care nu a dat nici măcar un cent pentru ajutorarea țării sale.
    Zelenski este omul neo-marxiștilor, primind ordinele în plic.

    Sursa: http://www.voceapoporului.ro

  8. Noi și așa nu aveam ce să facem cu banii. Să-i ținem degeaba să se strice în bănci? Să-i dăm la pensionarii români săraci și amenințați de foamete și frig? N-are rost, pensionarii cum îi primesc, cum îi cheltuie. Mai bine îi dăm pentru război decât pentru a face bine.

    • Eu sunt Vocea Poporului nils Wolf Edmond , ziarul National se afla sub asediu de cand golesc galeti si halesk k.kat la doua polonice .

  9. Cea mai mare parte a datoriei suverane a Ucrainei a fost cumpărată de fondul american de investiții Franklin Templeton, în interesul clanului Rothschild încă în 2015.
    Dacă clanul Rothschild este de fapt adevăratul stăpân al Ucrainei, e lesne de priceput cine încasează miliardele de euroi, nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger