AcasăSOCIALMiza atacurilor împotriva Flaviei Groșan: Protocolul morții!

Miza atacurilor împotriva Flaviei Groșan: Protocolul morții!

Dr. Flavia Groșan, atacată din toate părțile

Nu faptul că medicul Flavia Groșan are propria schemă de tratament pentru tratarea cu succes a Covidului a deranjat sistemul. Schema poate fi combătută relativ simplu, iar această sarcină a revenit medicilor sugrumați de invidie. Ceea ce a cutremurat din temelii sistemul este contestarea protocolului din spitale, care fabrică morți pe bandă rulantă.

Un director dintr-un spital cu multe plângeri penale spunea, într-un cadru privat, că nu se teme, pentru sunt acoperiți din punct de vedere medical. Ce poate să însemne acest lucru? Că au urmat, cu sfințenie, protocolul Ministerului Sănătății. ”În elaborarea acestui protocol de tratament comisia a primit sprijinul direct al Comisiei științifice Covid-19 a Ministerului Sănătății”, se arată în protocolul reviziuit din Monitorul Oficial din 3 decembrie 2020. Șefii Comisiei sunt epidemiologul Adriana Pistol și microbiologul Alexandru Rafila, iar printre membri figurează și Virgil Musta, cel mai vocal medic din spațiul public.  Surprinzător este faptul că reprezentantul României la OMS, dr.Alexandru Rafila, a afirmat, atacând, astfel, opiniile medicului Flavia Groșan, că protocolul Ministerului Sănătății e sfânt. ”Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite. Eu am fost infectat cu Covid și m-am tratat conform protocolului aprobat”, a declarat Alexandru Rafila. Având așa legături strânse cu Organizația Mondială a Sănătății m-aș fi așteptat să citească ultimele recomandări ale OMS din decembrie 2020, în care scrie că nu trebuie folosite în tratarea Covidului Hydroxychloroqina și Lopinavir/ritonavir(adică acel medicament ucigător cunoscut sub denumirea de Kaletra). ”Strong recommendation against”, spune OMS despre aceste două tratamente și chiar mă îndoiesc că Rafila s-a tratat cu Kaletra.

Pneumologii se distanțează..

Societatea Română de Pneumologie a transmis presei un comunicat prin care a ținut să precizeze că se distanțează de medicul Flavia Groșan și recomandă pneumologilor români să respecte protocoalele de tratament Covid oficiale. ”Având în vedere ultimele declarații ale dnei. Flavia Groșan, medic pneumolog Oradea, referitor la tratamentul pacienților diagnosticați cu Covid-19, Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de aceste declarații care sunt neconforme cu protocoalele și recomandările internaționale și românești. Pe această cale recomandăm tuturor pneumologilor români să respecte indicațiile privitoare la diagnosticul și terapia infecției cu Sars-Cov-2, precum și ale complicațiilor ulterioare pulmonare, conform protocoalelor legale existente în vigoare”, se arată într-un comunicat semnat de prof. Roxana Maria Nemeș, președintele Societății Române de Pneumologie. Din nou protocolul Covid, adevărata miză a acestui scandal. Distanțarea declarată a pneumologilor este, cumva, redundantă, pentru că nu am văzut pe nimeni să se apropie de medicul Flavia Groșan. Întrebată dacă vreun coleg care știa că schema ei de tratament reușește să vindece bolnavii de Covid a încercat să o contacteze, dr.Flavia Groșan a răspuns că nu. Nici nu voiau să audă. Iar asta spune tot.

Ziua judecății

Luni, 22 martie, medicul Flavia Groșan a fost invitată la sediul Colegiului Medicilor Bihor. ”Urmare a autosesizării Colegiului Medicilor Bihor privind declarațiile dumneavoastră din presa națională și din mediul virtual, Comisia de Etică și Deontologie Profesională a Colegiului Medicilor Bihor vă invită pentru audiere luni, 22 martie, ora 14”, se arată în adresa oficială trimisă doctorului Flavia Groșan, o adresă căreia i-a luat două zile să ajungă la destinatar. Ce acuzație i se aduce? Nimeni nu știe, pentru că exprimarea este în mod deliberat vagă. Un indiciu avem, însă, pentru că președintele Colegiului Medicilor din Bihor și-a vărsat of-ul prin presă indicând  faptul că ”afirmaţiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei şi eticii medicale”.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.060 afisari

32 COMENTARII

  1. Bine ca toata lumea, inclusiv pneumologii accepta Kaletra.
    Pai licenta la Kalentra apartine unei firme germane. In spitale, ti se ofera Kaletra la greu, ba obtii si supliment, daca ceri. Nu primesti un Noliprel, dar Kaletra, sa tot ceri.
    Anume, în medicația sau mai bine zis protocolul de tratare a virusului Covid este introdus medicamentul Kaletra, în doza de 4 tablete/zi (2 dimineață și 2 seara).
    Ei bine aceste medicamente, destinate îninițial tratării afecțiunii HIV, nu mai sunt recomandate de Organizatia Mondiala a Sănătății (OMS), însuși reprezentantul acestei structuri în Romania, Alexandru Rafila, confirmând acest lucru.
    Ca o paranteza fie spus, am remarcat în mass-media aprecieri jurnalistice de maniera „nici bine nu face, dar nici rau”.
    Va dați lesne seama, deci ca este INUTIL.
    EI bine, în spitalele destinate tratării Covid se insista pe prescrierea acestui produs, al cărei cost pe tableta, am înțeles, ca este ridicat (cam 10 lei/tableta).
    Iarăși, ca o paranteza fie spus, cadrele medicale sunt, oarecum, reticente in acordarea unui terț medicament pentru o alta afecțiune a unui pacient (gen afecțiune cardiaca, digestiva), sub argumentul ca nu face parte din schema de tratament, pe când acesta este pus la dispoziție cu multa lejeritate sau „generozitate”.
    Revenind, este evident ca prescrierea acestui medicament se face în baza unor ordine si sprobari „de sus”. Este imposibil sa ajungă acest medicament GERMAN (deținător de licenta este ABBVIE DEUTSCHLAND GMBH &CO. KG – GERMANIA) în astfel de cantități în toate spitalele Covid, fără o susținere/impunere pe măsură.

    • Cum ziceti, daca medicul refuza tratamentul pacientului pentru bolile cronice sau acute(comorniditatile atat de invocate) de care sufera, pe motiv ca „nu face parte din schema de tratament” iar daca lipsa administrarii acestora sau intreruperea lor brusca a dus la deces poate fi incadrat ca..omor ….Nu e culpa…
      Primum non nocere deinde salutare.

    • Kaletra nu numai că nu face bine, ci îmbolnăvește pe toți pacienții și omoară mai ales pe bolnavii cu comorbidități. Citiți prospectul și vă veți îngrozi de reacțiile adverse care sunt și frecvente, și multe, nerămânând niciun organ intern neafectat.

      Prospect Kaletra/Lopinavir/Ritonavir
      https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6293_31.03.14.pdf

      Kaletra: Reacţii adverse posibile
      Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Poate fi dificil să deosebiţi reacţiile adverse provocate de Lopinavir/Ritonavir Terapia de cele ale altor medicamente luate concomitent, sau de cele determinate de complicaţii ale infecţiei cu HIV.
      În timpul tratamentului infecţiei cu HIV pot să crească greutatea şi valorile grăsimilor şi ale glucozei în sânge. Acest lucru, într-o anumită măsură, este legat de restabilirea stării de sănătate şi a stilului de viaţă şi uneori, creşterea valorilor grăsimilor din sânge este legată de medicamentele pentru HIV în sine. Medicul dumneavoastră vă va evalua în legătură cu aceste modificări.
      Următoarele reacții adverse au fost raportate de către pacienţii care au luat acest medicament.
      Trebuie să spuneţi imediat medicului dumeavoastră despre aceste simptome sau despre oricare alte simptome. Dacă simptomele persistă sau se agravează, solicitaţi asistenţă medicală.
      FOARTE FRECVENTE (pot afecta mai mult de 1 persoană din 10):
      – diaree;
      – greaţă;
      – infecţii ale tractului respirator superior.
      FRECVENTE (pot afecta până la 1 persoană din 10):
      – inflamaţie a pancreasului;
      – vărsături, mărire a abdomenului, durere în partea inferioară şi superioară a abdomenului, eliminare de gaze, indigestie, scădere a poftei de mâncare, reflux din stomac în esofag care poate provoca durere;
      – umflare sau inflamaţie a stomacului, intestinului subţire şi colonului;
      – creştere a concentraţiilor colesterolului în sânge, creştere a concentraţiilor trigliceridelor (un tip de grăsime) în sânge, tensiune arterială mare;
      – scădere a capacităţii organismului de a controla concentraţia zahărului în sânge, inclusiv diabet zaharat, scădere în greutate;
      – număr mic de celule roşii în sânge, număr mic de celule albe în sânge, celule care sunt utilizate de obicei în lupta împotriva infecţiilor;
      – erupţie trecătoare pe piele, eczemă, acumulări de cruste cutanate grase;
      – ameţeli, anxietate, dificultăţi de somn;
      – senzaţie de oboseală, slăbiciune şi lipsă a energiei, durere de cap, inclusiv migrenă;
      – hemoroizi;
      – inflamaţie a ficatului, inclusiv creştere a enzimelor hepatice;
      – reacţii alergice, incluzând urticarie şi inflamaţie a gurii;
      – infecţii ale tractului respirator inferior;
      – mărire a ganglionilor limfatici;
      – impotenţă, sângerare menstruală abundentă sau prelungită sau lipsă a menstruaţiei;
      – tulburări musculare cum sunt slăbiciune musculară şi spasme muculare, durere articulară, durere musculară şi de spate;
      – leziuni ale nervilor de la nivelul sistemului nervos periferic;
      – transpiraţii nocturne, mâncărimi, erupţie trecătoare pe piele inclusiv pustule pe piele, infecţie a pielii, inflamaţie a porilor pielii sau părului, acumulare de lichide în celule sau ţesuturi.
      MAI PUŢIN FRECVENTE (pot afecta până la 1 persoană din 100):
      – vise neobişnuite;
      – pierdere sau modificare a simţului gustului;
      – cădere a părului;
      – o anomalie pe electrocardiogramă, numită bloc atrioventricular;
      – formare de plăci la nivelul peretelui interior al arterelor, care pot să determine infarct miocardic sau accident vascular cerebral;
      – inflamaţie a vaselor de sânge şi a capilarelor;
      – inflamaţie a căilor biliare;
      – tremurături necontrolate ale corpului;
      – constipaţie;
      – inflamaţie a venelor profunde asociată cu un cheag de sânge;
      – uscăciune a gurii;
      – incapacitate de a vă controla intestinele;
      – inflamaţie a primei porţiuni a intestinului subţire imediat după stomac, leziuni sau ulcer la nivelul tractului digestiv, sângerări din tractul intestinal sau rect;
      – prezenţa de celule roşii în urină;
      – depozite de grăsime în ficat, ficat mărit;
      – lipsa funcţionării testiculelor;
      – debutul unor simptome determinate de o infecţie inaparentă în organismul dumneavoastră (reconstituire a imunităţii);
      – creştere a poftei de mâncare;
      – valori neobişnuit de crescute ale bilirubinei (un pigment produs prin distrugerea celulelor roşii din sânge) în sânge;
      – scădere a dorinţei sexuale;
      – inflamaţie a rinichilor;
      – distrugere a ţesutului osos cauzată de aportul scăzut de sânge la nivelul zonei respective;
      – leziuni sau ulceraţii la nivelul gurii, inflamaţie a stomacului şi intestinelor;
      – insuficienţă renală
      – distrugere a fibrelor musculare care determină eliberarea componentelor fibrelor musculare (mioglobină) în fluxul sanguin;
      – zgomote în ureche sau în ambele urechi, cum sunt zumzet, ţiuit sau şuierătură;
      – tremurături;
      – închidere anormală a unei valve (valva tricuspidă a inimii);
      – vertij (senzaţie de învârtire);
      – tulburări la nivelul ochiului, vedere anormală;
      – creştere în greutate.
      Reacţii adverse a căror frecvenţă cu care apar nu se cunoaște: Alte reacţii adverse care au fost raportate la Lopinavir/Ritonavir Terapia:
      – colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor (icter),
      – erupţii trecătoare pe piele şi pustule severe sau care pun viaţa în pericol (sindrom Stevens-Johnson şi eritem polimorf).

  2. Doamnă Claudia Marcu, ați câștigat un cititor fidel. Inclusiv retrospectiv. Sunteți o gură de aer proaspăt în publicistica contemporană (o spun nu pentru a vă măguli, ci spre încurajare – nu cred că sunteți nici dumneavoastră de surprize… neplăcute!) Felicitări și Dumnezeu să va apere și să vă lumineze!

  3. ba astia si au uitat ce inseamna medic ,adica sa salvezi vieti si sa faci bine nu sa rumegi niste inscrisuri fara noima !!!!!!!

  4. Care dracului medici,care societati,care colegii ale medicilor ?Niste slugi cumparate cu teancuri de bani.Urmasii hahalerelor din perioada anilor 20-30 care lucrau cu strainii ,bineinteles contra cost,sa ii fure lui Nicolae Paulescu inventarea insulinei.Nimic nu s-a schimbat.Atunci ,ca si acum ,suntem calcati in picioare de alogeni injugati cu tradatorii locali mai multi si mai lacomi decat atunci.

  5. Ha ha ha, s-au activat tovarasii Mengele din toate auschwits-urile patriei esentialilor, acum o sa iasa iures 🙂 Deja toti si-au dat seama ca decat sa mergi la Mengele, mai bine mori acasa in patul tau, in casa ta , nu chinuit de tovarasii SS din spitale 🙂 Iadul va asteapta, demonilor, nu aveti decat cativa ani la dispositie, idiotilor utili ce sunteti 🙂 Criminalilor

  6. Sluga de pe salteaua cu bani ,capra raioasa si cu coada sus.Te-ai speriat ,se darama sandramaua si o sa dai cu subsemnatul?Va veni si ziua asta,e doar o problema de timp ca de asta sunteti din ce in ce mai agresivi si mai periculosi.Sute de mii de martori tacuti abia asteapta ziua socotelilor

    • N-am saltea , stau capra si behai disperat in maracini , am ridicat coada pana s-a flescait , toti navetistii de Rabnita sunt martori galagiosi si-si rezolva socotelile zburlite , sunt fierbinte si filotic , m-am saturat , mai bine intr-un lagar de concentrare , sa vina cineva de la descarcerare sa ma scoata din ciulini . Daca scap teafar si voi fi salvat la reanimare , voi fi , ii invinetesc ochii de broscoi lui parasuta de Livia , ea m-a mintit ca ma duce la SPA ….

  7. Hai ca, intr-un final, am descoperit secretul “absolut” al medicinei: nu exista boli, ci bolnavi!
    Ce mizerie e asta cu “protocolul”?! Medicii romani – aia de-i invita chioru’ de Basescu sa plece din tara, daca nu le convin salariile, iar impostorul de Voiculescu astazi ii plange, ca nu-i mai gaseste – au practicat aceasta meserie zeci de ani de zile, cu sarg si pasiune; acum, descoperim ca in marea lor majoritate – astia de cica practica – dupa ce au fost umiliti, tavaliti, arestati si huliti sunt vinovati ca se moare pe capete-n spitalele din Romania!
    Medicina, nu-i stiinta, ci mestesug! Niste unii – gen Voiculescu (care nu ar fi existat fara de unul ca Basescu) – cred ca daca scriu protocoale si promoveaza oameni pe baza de hartii (nu cazuri rezolvate, ci asa-zise studii pe bani) vor face fata unei realitati sinistre: oamenii mor pe mana impostorilor! – din Guvern, din ministere, din spitale etc. etc.
    Astazi, cand mai mult decat oricand, avem nevoie de medici… noi avem parte de vorbitori, de povestitori in ale medicinei! Rafila vine si se legitimeaza spunand ca a facut boala! Sunt aproape 800.000 de mii de romani in situatia lui, dar nu isi dau cu presupusul cum ar trebui sa ii tratam pe cei aflati astazi in spitale. Cand medicina, in Romania, a ajuns pe mainile unora gen Rafila, un birocrat si nimic mai mult, a unui ministru gen Voiculescu (impostor impus de servicii de informatii – domestice si straine), sa nu ne mai miram ca murim pe capete si ca ceea ce va urma va fi si mai grav!

  8. Demostene , marele orator , cu pledoaria ” Asupra Coroanei ” , l-a trimis in exil pe Eschine . Tu nu esti ” Demostene” , cu jalnica-ti pledoaria ai reusit performanta sa ne-adormi , sa te-aplaude liliecii …..

  9. Sigur Dl dr Rafila nu s-a tratat cu kaletra made in Germany . Daca PSD al carui membru este acum ii accepta poziia anti Dna Dr Grosan este treaba lui. PSDul Dlui Ciolacu este doar in opozitie politica. Uman vorbind daca ai o functie mai mare si o folosesti pentru a denigra pe cineva din breasla ta se cheama ca ti s-a dat mai mult nas decat meritai.Ca maine dr Rafila nu va mai fi reprezentant al Romaniei in OMS ci doar medic in Romania. Semnatar al unui Protocol Medical.Daca si dansul a pus umarul alaturi de dr Musta la Protocolul de milioane de euro al MS atunci ma intreb avem oare in Romania doctori specialisti epidemiologi independenti? Nu? vai de noi! Si sa va vad dragi specialisti Rafila si Musta cum veti reactiona cand noul curent ref Covid19 acum puiutz in fasha va creste mai mare! Acesta este, Covid19, boala a sangelui! Curios nu? Doar nu s-a hotarat inca cand vom scapa de Covid si cate tulpine si tulpinite are el?

  10. Greseala fatala; am mai spus-o. Trebuia ca dna doctor sa ramana anonima; sistemul nu trebuie deranjat. Stiinta romaneasca trebuie anihilata, ca tot ce este romanesc. In viitor vom fi anihilati cu totul, vom disparea ca natie.

    • Fa , Livio , iar ai luat-o pe aratura ? Noi trebuie sa ne vedem de malul stang al Nistrului , vom disparea ca natie cu sifilitice ca tine ce posteaza in National .

      • livia tine drumul drept tu vad ca te duci spre stanga. si la eminescu tot sifilis ati folosit pe post de diagnostic. deloc original din partea voastra!

  11. Oare cum se mai publica astfel de articole si comentariile care scot la iveala actul criminal al autoritatilor??!!!
    CEI CARE AU DECIS ADMINISTRAREA KALETRA ar trebui judecati si pedepsiti….!!!
    G4Media cenzureaza absolut orice stire sau comentariu care nu convine PUTERII!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger