AcasăSOCIALLagărele terorii. Pacienții, batjocoriți și după moarte

Lagărele terorii. Pacienții, batjocoriți și după moarte

Ileana Păntălie a plecat doar pentru tratamentul retenției de apă și s-a întors în 4 scânduri

Narcis Păntălie îi acuză pe medicii din Arad că i-au ucis mama și este decis să nu se lase până cei vinovați vor plăti. Internată pentru hipertensiune și retenție de apă, mama sa a fost intubată a doua zi, sedată și legată, până când a decedat. Nasul femeii a fost efectiv rupt de cadrele medicale, iar semnele de pe corp sunt suspecte.

În România distrusă de astăzi nu este nevoie să ai Covid ca să fii condamnat la moarte. Poți avea orice afecțiune, ale cărei simptome se tratau foarte simplu înainte de pandemie, că medicii vor găsi o cale să te scoată din spital în patru scânduri. ”Mama, în vârstă de 70 de ani, fiind mai plinuță, avea hipertensiune și, din cauza reținerii de apă, respira mai greu. Cu trei ani în urmă, pe aceleași simptome, am internat-o în spital și, după 3 zile, a fost bine mersi. În 3 martie 2021, a venit Ambulanța și a dus-o la Spitalul Județean de Urgență Arad. Saturația de oxigen era foarte mică, 40%, însă cei de la ambulanță i-au dat oxigen și saturația a urcat la 93%. Asistenta de pe salvare mi-a spus să o ridic pentru că nu are voie să stea pe spate pentru că i se urcă apa și moare. Testul rapid Covid făcut în ambulanță a ieșit negativ, la fel și cel din spital. A ieșit bine și la EKG și la glicemie. La spital au internat-o la ATI. A doua zi, pe 4 martie, am vorbit cu doamna doctor Moca, care o trata pe mama, și m-a întrebat dacă mama tușea sau dacă a fost răcită și i-am spus că nu. Și atunci mi-a spus medicul că starea mamei este critică. Când am auzit am început să plâng și am rugat-o să mă lase să o văd. Dar nu mi-a dat voie și mi-a spus că pot să-i iau, dacă vreau, pamperși și șervețele umede pentru că este intubată. Ar fi trebuit să-i administreze oxigen și să o poziționeze în semișezut și mișcată stânga-dreapta. Și în următoarele zile, de câte ori am fost la spital, mi-au spus doar că e în stare critică”, ne povestește Narcis Păntălie, fiul Ileanei Păntălie.

Intubată, dezintubată și intubată din nou

Ileana Pintilie a stat tot timpul internată la ATI. După trei zile de intubare, au dezintubat-o când starea s-a ameliorat și a fost trecută pe oxigen. ”Următoarea zi am aflat că a trecut de la masca de oxigen la intubare. Luni, 8 martie, i-am trimis mamei un buchet de flori și cineva din spital mi-a făcut o poză cu mama. Era culcată pe spate, exact în poziția în care nu avea voie să stea, pentru că i-ar fi provocat moartea. În plus, din poză se vedea că era tare umflată, pentru că nu elimina apa din corp. I-am cerut medicului ei curant să o mute în altă parte, să îi schimbe tratamentul. Medicul mi-a spus că nu este umflată, neștiind că eu o văzusem în poză pe mama, și că nu e nici legată, nici sedată. Iar în fotografie se vede clar că era și sedată și legată. Dimineață m-am dus din nou la spital, am stat ca și câinele acolo, apoi mi s-a spus același lucru, că este în stare critică. Am început să plâng și nu am mai vrut să plec din fața porții spitalului. În starea aceea de disperare, am sunat pe numărul de fix de la cabinet de la Arafat și mi-a răspuns o doamnă, care, impresionată probabil că am început să plâng la telefon, m-a pus în legătură cu altă doamnă, care, în final, a intervenit la spital. Așa am putut, în data de 9 spre 10 martie, că era 12 noaptea, să intru la mama în salon. Când am intrat, era ca și în poze, dar nu mai era legată, doar în comă indusă. Am vorbit cu mama, am plâns, i-am spus să vină acasă, a deschis un pic ochii, dar nici lacrimi nu mai avea să plângă. Îi era sete, sărăcuței, avea buzele uscate. A doua zi mi-au spus că a murit”, ne mai spune Narcis Păntălie.

50 de kg în 7 zile

În doar 7 zile de spitalizare Ileana Păntălie a luat în plus 50 de kilograme, iar la înmormântare rudele s-au trezit cu o femeie desfigurată care nu mai semăna deloc cu cea care plecase în spital cu o săptămână în urmă. ”Ea avea rețineri de apă și, din ce tratamente i-or fi dat, în loc să elimine apa, ea, săraca, a acumulat apa, pentru că ea era pe spate. Iar dacă au sedat-o de ce au mai legat-o, eu asta nu înțeleg. Chiar și-au bătut joc de ea, câte înțepături are acolo. Mâna este sucită, are vânătâi și gâlme la încheietura brațului și, când i-au scos tubul acela din nas, i-au rupt nasul. Voi face plângere penală împotriva medicilor care au tratat-o și împotriva spitalului pentru malpraxis și omor din culpă”, ne-a spus Narcis Păntălie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.561 afisari

5 COMENTARII

  1. Tragic! Si din pacate, oricate dovezi am aduce cei care am trecut prin asa ceva, SISTEMUL CRIMINAL= STATUL ROMAN MAFIOT, nu va da inapoi, pana nu isi atinge „tintele” in distrugerea natiei romane!!!!

  2. Astia ne trateaza ca pe vremea Ciumei lui Caragea ! Atata dezumanizare nu am
    aflat decat atunci cand am citit articole despre acea perioada !

  3. Se pare dupa ce aflam de la semenii nostri , ca o anumita persoana(sic) dintr-un loc de trista amintire din timpul razboiului, a fost cautata degeaba prin SUD AMERICA. Acesta a ajuns la noi si a fost chiar profesor la facultatea de profil, care a putut da diplome unor asemenea… nu stiu cum sa-i numesc. Ceea ce stiu insa sigur este ca in spitalele noastre profesorii sant dumnezei, iar munca o fac rezidentii care prin lege nu au dreptu nici sa spuna „buna ziua” fara acordul medicului de sectie. Ei, pana nu se schimba aceasta mentalitate, o sa ne intrebam mult timp inca, de ce oamenii au GROAZA de cuvantul SPITAL…

  4. Rezidenții muncesc în spital împreună cu asistentele, pe post de sclavi, , brosanii nu vor să i promoveze.nu vor concurenta.
    Domnii profesori te programează la cabinetul lor privat
    FARA VIZITA LA CABINET PRIVAT NU AI PARTE DE INTERNARE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger