AcasăSOCIALÎPS Teodosie: ”Nu-i vom îndemna pe enoriași să se vaccineze!”

ÎPS Teodosie: ”Nu-i vom îndemna pe enoriași să se vaccineze!”

ÎPS Teodosie Snagoveanu: ”Avem rezerve față de vaccinul anti-Covid”

Propunerea Secretariatului de Stat pentru Culte de a implica preoții în campania de convingere a oamenilor să se vaccineze anti-Covid nu a fost agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe. Astfel, ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu va susține vaccinarea atâta timp cât nu se vor face analize ale vaccinului de către organisme independente.

Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat o videoconferință cu reprezentanții Guvernului și ai celor implicați în Comitetul național de coordonare  a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) pentru a propune implicarea tuturor cultelor religioase în campania pentru promovarea vaccinării. Ideea centrală a dezbaterii a fost aceea că, fiind o acţiune de masă și de maxim interes public, vaccinarea trebuie să antreneze toate cultele religioase din România, încă din fazele timpurii ale acestui demers. Printre participanți s-au numărat Raed Arafat, Gheorghe Sorescu, secretar de stat în MAI, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial pentru cultură, culte și minorități, Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte, col. dr.Valeriu  Gheorghiţă,  președintele CNCAV, precum și dr.Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV. ”Prin strategia de vaccinare, România își propune să asigure accesul la vaccinare în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de Covid-19 pe teritoriul țării”, a precizat col.dr.Valeriu Gheorghiță. Discuțiile s-au axat pe rolul cultelor religioase în informarea cetățenilor cu privire la campania de  vaccinare  împotriva  Covid-19, precum și pe necesitatea unui dialog constant între cultele religioase și  reprezentanții  statului, dialog necesar pentru   succesul campaniei   de   vaccinare.

Preoții, chemați la discuții

Pentru succesul campaniei de vaccinare este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație, au concluzionat participanții la dezbatere. Totodată, s-a apreciat ca fiind extrem de importante întâlnirile cu reprezentanții cultelor religioase, care vor fi organizate în viitor cu periodicitate, pentru a consolida un cadru instituțional al dialogului. Inițiativa Secretariatului de Stat pentru Culte de a folosi cultele religioase în campania de vaccinare nu a fost însă agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, care au susținut că nu se află în subordinea acestui secretariat, care nu este un for de comandă. ”Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Noi nu facem propagandă politică și nu suntem un vehicul de transmitere a acestui mesaj”, ne-a declarat ÎPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului.

”Vom cere analize de laborator”

Preoții ortodocși nu vor recomanda niciun vaccin până nu vor ști cu exactitate ce conține, prin efectuarea unor analize independente, susține arhiepiscopul Tomisului. ”Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși. Atât de prudenți trebuie să fim. Mai întâi trebuie să ne documentăm și să știm sigur. Întâi să vedem ce este, nu luăm nimic fără să ne punem la curent. Există frici în societate foarte copleșitoare. Oamenii întreabă ce să facă, dar le spunem că nu este obligatoriu. Și noi nu recomandăm ce nu cunoaștem. Nu putem face asta până nu se face o analiză pertinentă a vaccinului, trebuie să existe niște specialiști neutri, oameni cu frică de Dumnezeu printre medici, care au conștiință. Mai întâi trebuie să verificăm, apoi să recomandăm. Pentru că noi lucrăm cu adevărul, care este de la Dumnezeu, acesta este invincibil, nealterat vreodată, dar cele materiale pot fi oricând alterate și nu știm ce pot lovi. Vom cere analiză chimică de laborator să vedem ce conține. Nu vedeți că și măștile au fost falsificate? Și de unde știm noi că vaccinul nu va avea efecte adverse peste 10 ani sau mai puțin? Am ascultat specialiști care au spus că, dacă nu se lasă o perioadă de testare, nu ai siguranță. Dar politicienii ne spun că ne dau ce este mai bun, dar nici ei nu știu ce dau”, ne-a mai precizat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Snagoveanu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
16.470 afisari

40 COMENTARII

    • Hai sictir javra ! Dute si te vaccineaa nu te opreste nimeni . Ce treaba ai cu altii ???

    • Poate sa fie si Dragnea.Ramai pensubiect si zii unde a gresit la argumentatie nu divaga la alte subiecte fara legatura cu tema analizată

    • Foarte adevărat o decizie nu poate fi folosit fără aprobarea specialiștilor de analize privind dreptul uman al societății științifice.nu se aprobă un vaccin contrafăcut.

      • Spagoveanu ca Spagoveanu
        … chestiunea este din ce legiune esti tu spurcatule … Paşol na turbinca!!!

  1. Nu esti de acord cu ce spune Biserica in regula ,poti sa te vaccinezi .Covidistii ca tine sunt primii care vor da bir cu fugiti.iSuntem satui de ipocriti.

    • Covidisti vor fi primi care vor fugi la vaccin, ca au o frica in ei, dar n-au decat sa se vaccineze ca nu-i opreste nimeni, le urez multa bafta, pe urma sa ne spuna ce reactii adverse au avut dupa acel vaccin „minune”!

  2. Parinte , ti-ai pus singur eticheta de prost si covidiot , pune-ti masca ca ragaie preoteasa de atata cozonac ….

    • Baaaaaa astia cu vaccinul lor nu sunteti sanatosi cum sa fac un vaccin care da reactii adverse si duce la deces in timp. Ma duc si voi sta in munti si mananc radacini de copaci si vaccin nu fac

      • Poti sa ramai si in satucul din Rabnita , te tratezi cu radacini de galbiori rancezi de pe santul ulitei , sunt revigoranti si umfla matu….

  3. Felicitari d-le Teodosie ! Nu mai acceptati nici un compromis cu slugile cabalei globaliste ! Dupa ce au intrat cu bocancii plini de balegar in biserici , acum s-au trezit ca au nevoie de BOR !

    • Bravo dracul e foarte șiret dar nu ii merge cu noi creștinii pt ca avem puterea de a calca peste scorpii și peste toată puterea vrăjmașului Amin

    • Dacă acest călugăr ar fi gresit vreodată ce mai conteaza, important este ca acum cand am fost toti a nimănui am avut langa noi un viteaz care întărit de Dumnezeu sa ridicat sa ne apere pe toti si pe cei buni si pe cei răi.Vedetiva de ale voastre pacate si nu va jucați cu focul.Oricum in toate necazurile care vor venii peste noi Dumnezeu are ultimul cuvânt.

  4. Imi aduc aminte de părintele Arsenie Papacioc ,cînd era inchis la închisoare si a venit in celula la el un securist,care ia zis ,,părinte sînt aici să te bat pînă te lepezi de Dumnezeu, la care părintele ia zis ,,bine fiule zic ca tine ,dar dacă există Dumnezeu nu dăm amîndoi de dracu ,la aceste cuvinte securistul sa rușinat si din ziua accea a crezut în cuvîntul părintelui, să stăm bine să luăm aminte ,că sufletul nostru e nemuritor si să ascultăm de mai marii nostrii!⛪???

  5. Iată că minciuna are picioare scurte!
    ÎPS Teodosie nu recomandă vaccinarea. O atitudine corectă, care nu conține îndemnul de a nu se vaccina, ci răspunsul la cei ce i-au pus Preasfințitului aceste vorbe în gură, cum că ar îndemna oamenii la vaccinare!

  6. Imi devine tot mai simpatic acest arhiereu! Intr-o lume anormală e parca singurul normal! Nu trebuie sa intelegi medicina ca sa-ti dai seama ca nu-i in regula acest asa zis „vaccin”! Ce poti intelege insă este ca cei care ne îndeamnă sa o facem sunt constienti ca ne vor taul, nu o fac din prostie!!

  7. ” Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta ” si ” ORTODOXIA ” , ambele cu zeci de mii de urmaritori , AU PROMOVAT PE FACEBOOK gruparea de saltimbanci AUR si l-au pomenit , printre rugaciuni , pe George Simion . Pe 6 si 7 noiembrie 2020 , George Simion a intrat in direct si a cerut sa se voteze AUR pe 6 decembrie la alegerile parlamentare ” CA SA OPRIM ACEASTA NEBUNIE ” . Biserica trebuie sa opreasca aceasta nebunie a tinichelei poleite si sa NU SE MAI IMPLICE IN POLITICA , MENIREA BISERICII ESTE ALTA . P.S : Timisorenii i-au dat cu flit ieri lui George Simion , fariseii au plecat cu coada intre picioare !

    • Susțineți sistemul asta putred in continuare că bine ne merge de aceea suntem băgați în datorii și noi și strănepoții noștri de aceea prosperă corupția, de aceea ne pleacă pădurile și tot ce avem bun și le aducem înapoi la preț supraestimat, la orice post scos la stat se ia numai cu pile. Dacă ceva va tulbura liniștea trebuie anihilat. Faci parte din partide politice! susține sistemul mafiot in care oamenii simpli sunt amendați pentru nimicuri iar criminalii liberați condiționat! Sa moară capra vecinului și dacă se poate și vecinul!

      • BRAVO BRAVO BRAVO IPS TEODOSIE ,DUMNEZEU SA TE TINA SANATOS SUFLETESTE SI TRUPESTE SI SA NE INVETI ADEVARUL LUI DUMNEZEU
        NU BAGA DESEAMA PE CEI CARE TE JIGNESC PE NEDREPT ,STIM DE UNDE VIN GANDURILE OMULUI

  8. Voi cei care loviți in biserica și în slujitorii ei nu va este rușine? Toți analfabeții funcționali comentează despre biserica dar la biserica nu au mai dat de la botez! V- ați trezit să comentați , abia ce ați ieșit de sub pat de frica covidului dar sunteți viteji, tari pe poziție! Vaccinati-va și lăsați lumea în pace! Ce treabă ai tu cu mine ! Daca vaccinul asta e asa bun ar trebui sa nu va inbolnaviti de covid dar vestea proasta este că nu va protejează de frica și paranoia!

  9. Bravo Teodosie. Măcar ai curaj, spre deosebire de alții din BOR care nici măcar nu-ți iau apărarea. Felicitări!

  10. FARISEII DE LA AUR SUNT NISTE SOSOCISTI . FARISEU : ” SUB UN RIGORISM APARENT , FARISEII ISI ASCUNDEAU CELE MAI MARI VICII . HRISTOS , DEMASCANDU-I , ISI ATRASE URA LOR . UNINDU-SE CU MARI PREOTI , EI INSTIGARA POPORUL CONTRA LUI HRISTOS SI FACURA SA FIE CONDAMNAT LA RASTIGNIRE . DE ATUNCI , FARISEU A AJUNS SA INSEMNE ” MARE IPOCRIT ”

  11. ”Sa nu iei in desert Numele Domnului tau , caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert numele Lui ”. Sa nu juri nici pe Cer , pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu , nici pe Pamant , pentru ca este asternutul picioarelor Lui , nici pe Ierusalim , pentru ca este cetatea Marelui Imparat . Sa nu juri nici pe capul tau , caci nu poti face un singur par alb sau negru . Toate lucrurile vin de la Dumnezeu !

  12. Mă bucur că ÎPS Teodosie nu se alătură promovării acestui vaccin “salvator de oameni” în lumea aceasta condusă de hăbăuci fără de credință, atei și sataniști. Globaliștii se vor înfrunta cu furia oamenilor. Vaccinul aceata trebuie testat în țara unde a fi aplicat, înainte de aplicarea sa. Nu ne vaccinăm ca boii fără să știm ce conține acest ser !!! Poate o fi bun in America sau China sau Australia, pentru acele popoare care acceptă vaccinul ca pe salvatorul lor, însă salvatorul și Mântuitorul meu este șiva fi întotdeauna Iisus Hristos. Dacă acceptati vaccinul îl luați pe satana în sufletul vostru și în inima voastră. Nu fiți oi, ca pastorii noștri au abandonat câmpul de frica lui guvid. Fiți câini de pază: păziți-vă pe voi și pe familiile voastre, Constănțenilor. Nu vreau să cred ca sunteți mai proști și mai neinformați decât erați cu 30 de ani în urmă, când s-a izbucnit revoluția la Timișoara.
    NU VREAU CA NEAMUL MEU SĂ PIARĂ, DE ACEEA VĂ SPUN SĂ FIȚI PRUDENȚI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACEST “VACCIN SALVATOR”.
    Ar trebui să vă fie frică de furia naturii și frică de furia Lui Dumnezeu, nu să vă fie frică de acești idiocrați globaliști care anunță cu amenințarea neamului nostru românesc. Nu fiți cuminți, FIȚI CU MINTE ‼️

  13. Dumnezeu sa va binecuvinteze preasfintite ca aveti grija de turma incredintata dumneavoastra de Dumnezeu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger