AcasăItaliaDistrugerea Deltei Dunării de către ucraineni s-a văzut din satelit. Premierul Ciucă,...

Distrugerea Deltei Dunării de către ucraineni s-a văzut din satelit. Premierul Ciucă, paralizat de lașitate

Ucrainenii ne-au distrus drumurile, au blocat Portul Constanța, iar acum ne distrug și Delta Dunării

Premierul Nicolae Ciucă știa de cel puțin o săptămână că ucrainenii au început dragarea pe brațul Chilia și pe Bâstroe, încălcând toate tratatele internaționale și distrugând, astfel, Delta Dunării, declarat Patrimoniu UNESCO. Din slugărnicie și din lașitate, premierul nu a avut nicio reacție. Nici Comisia Europeană nu s-a sesizat în niciun fel, lăsând Ucraina să comită un atentat asupra mediului.

În România, organizațiile de mediu din afara țării, sprijinite masiv de Comisia Europeană, au blocat proiecte de infrastructură de interes național și proiecte energetice vitale pentru țară, doar pentru că pe acolo trecea o șopârlă sau o specie de pești. Acum, însă, când ucrainenii încalcă toate tratatele internaționale și au început să dragheze canalele, pentru a face loc navelor de mare tonaj, amenințând însăși existența Deltei Dunării, nimeni nu scoate niciun sunet. Mai grav este că, deși a aflat de lucrările ilegale ale ucrainenilor, Guvernul Ciucă nu a scos niciun sunet, sperând, probabil, că se va afla când va fi prea târziu, dovedind, astfel, o slugărnicie și o lașitate ieșite din comun. Enervat de lipsa de reacție a miniștrilor de la Externe și Mediu, după ce le trimisese chiar și poze din satelit cu navele care lucrează de zor întru distrugerea Deltei Dunării, vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a decis să facă publice aceste lucruri.

”Am încercat să transmit niște date și cred că sunt primul care a ieșit public cu această problemă, deși nu Ministerul Transporturilor este responsabil de lucrurile provocate. Noi aveam ceva date de la structurile din teritoriu, că ucrainenii au început aceste dragări atât pe brațul Chilia, cât și pe Bâstroe, și am semnalat celor două ministere, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Mediului, care au spus că urmează să vină cu date noi. România a dat acordul pentru tranzitul navelor ucrainene, dar pe actualele adâncimi, care sunt mici, pe care pot naviga doar șlepuri. Noi am furnizat și date de la autoritățile noastre din teritoriu pentru că se văd foarte clar traseele acestor drage, se văd din satelit. O dragă este sub pavilion ucrainean, iar alta sub pavilion tanzanian. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia legătura cu partea ucraineană, să vadă intențiile pe care le are”, ne-a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Ne-au luat de proști

Ca de obicei, ucrainenii ne-au luat de proști, mai ales că reacțiile autorităților din țara noastră, din 2004, când Ucraina a început să lucreze la canalul Bâstroe, până în prezent, au fost destul de anemice. Abia ca urmare a unor presiuni internaționale, autoritățile ucrainene au anunțat, cu ocazia celei de-a opta reuniuni a Conferinței Părților la Convenția de la Espoo, care a avut loc în decembrie 2020, că vor renunța la proiectul inițial și că vor respecta cu strictețe cerințele de evaluare a impactului asupra mediului la momentul inițierii unui nou proiect de asigurare a adâncimilor de navigație. În decembrie anul trecut, însă, o comisie trilaterală formată din reprezentanţi ai României, Ucrainei şi Republicii Moldova a decis că va monitoriza, timp de un an, impactul pe care îl presupune existenţa canalului de navigaţie Bâstroe, Ucraina, conform recomandării Comitetului Permanent al Convenţiei de la Berna reunit în perioada 1-4 decembrie la Strasbourg. ”Prezentând studii recente şi arătând că impactul nu mai este major, Ucraina a solicitat din nou închiderea dosarului, în timp ce partea română a relevat că există un anumit impact transfrontalier”, declara atunci guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, România, Lucian Simion, participant la reuniunea de la Strasbourg.

S-a trezit și Ministerul de Externe

Joi după-amiază, la o zi după dezvăluirile ministrului Transporturilor, a comunicat și Ministerul de Externe, anunțând că va transmite din nou Comisiei Europene că nu este de acord cu propunerea Ucrainei de includere a brațelor Chilia și Bâstroe ale Dunării în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Mai mult, Ministerul de Externe a ținut să precizeze că nu a fost informat de nicio autoritate că ucrainenii lucrează de zor la dragarea canalului Bâstroe.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
130.082 afisari

150 COMENTARII

  1. „Ca de obicei, ucrainenii ne-au luat de proști,…”
    Nu,nu este adevarat ca ne-au luat de prosti. Ne-au luat asa cum suntem.
    Slava Ukraina, slava Volodea!

    • Ceva nu-i in regula cu ”razboiul” asta. Este regie. Cine-i regizorul. Sa nu le mai permitem accesul in Romania tuturor ucrainienilor.

      • LAUDE SI OSANALE LA ADRESA POLITICIENILOR ROMANI SI A SEULUI STATULUI

        JEGURILE DE PE ZIARE.COM SUNT PLATITI BINE ACESTI ANALFABETI PENTRU PROPAGANDA LOR SCARBOASA

        • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

          Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

          Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

          Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

          Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

          Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

          Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
          Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

          Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

          Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

          • SUGETI-I PULICICA LA STERPUL SAS , CA MERITATI LINGAILOR , SI TARA DE IDIOTI , SLUGI MUISTE CE N-A REUSIT DRAGNEA , A FACUT IOHANNIS CUM DE NU OBSERVA NIMENI CA SISTEMUL DE GUVERNARE A LUI DRAGNEA A FOST COPIAT DE KALUS JOHANIS SI IN LOCUL VEORICAI AU FOST PERINDATI SICA MANDOLINA BETIVUL , PUSCARIASUL CITU CE A FACUT IMPRUMUTURI DE MAI MULTE ZECI DE MILIARDE € SI ACUM UN PLAGIATOR DOCTORAND IDIOT

            MOOIE ZIARE.COM PENTRU TOT RESTUL VIETII DIN PARTEA TUTUROR ROMANILOR DE PRETUTUINDENI PENTRU ARTICOLELE VOASTRE ELOGIOASE HOTILOR ROMANIEI DE O MARE SCARBOSENIE FUTVANGURA ZIARE.COM ZIARE.COM SITE-UL HOITURILOR COMUNISTE SI NEO COMUNISTE , LINGAII IN KOOR A CLASEI POLITICE ROMANESTI SUG PL-UL PENTRU A NU MURI DE FOAME SI LAUDA TOATA PLEVA POLITICA DIN COALITIE 20

          • @ probleme grave

            Dă-i drumu’ inapoi in taigaua Siberiana, din care au năpădit strămoșii tăi slavi retardofili, gunoi samagonez cu ochi semi-oblici și fruntea-ngusta și mica!!!

          • Anonim 2023-02-17 19:12 19:12:15 si Immash_Mommash SUGETI PÙLA LA GREU ZILNIC ! VA PLACE SI SUNTETI PROFESIONISTI

            MÙISTILOR ROMANII TOTI ISI BORASC MAGLAVAITUL IN GURILE FAMILIILOR VOASTRE DE EXCREMENTE

      • Pentru pensia lui specială da foc României dar cînd este vorba de Ucraina tace ca prostul . Doamne , cum ne-ai pricopsit cu asemenea politicieni ?!

        • Ne merităm soarta. Cei, ca mine , ce nu mai votează, ci anulează votul, că nu avem ce vota și pe cine vota, vomităm in fiecare zi la ce vedem în parlament și la Cotroceni: specii de homoerectus și neanderthal ce sunt puși să distrugă nația română.

      • Ultima lopată de pământ pe și așa fragilă economie a țări a pus,o derbedeu userist ghinea, care prin acel PNRR a trădat interesele țări, iar acum cea mai rămas este sabotat de cozile de topor ale „guvernului meu”sub atenta supraveghere a impostorului Werner, unde sunt acum leșinați trotinetari rezit s o mai ardă cu protejarea faunei,tot este o minciună de tip suveica marca globalist,o satanista

      • Rominia are un guvern de ghiocei supusi cu capul plecat. SINGURA TARA CU PROVERBUL CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

        • Are guvernul pe care poporul îl merită! Același popor care plătește acum „refugiaților” din Ucraina 1000 de coconeți pe lună pentru chirie și păpică …și același popor care stătea in frig să dea ceai acelorași ucrainieni cu mașini de 100 mii de euro in vamă! Poporul vrea un guvern care pupă in cur Ucraina și acum se miră ca nu iau atitudine! Poporul are guvernul pe care l a votat!

      • Nu ucrainienii de rand sunt vinovati pentru ca ei sufera,vinovati sunt cei care au decis aceasta marsavie si cei din tara noastra care,ca de obicei,se lasa scuipati si pe celalalt obraz. Sclavii,tradatorii,prostii si incultii nu reactioneaza cand sunt atacati asa ca nu o sa faca nimic hahalerele noastre. Ei se ocupa doar de buzunarele lor sa fie cat mai grase,in rest ii doare in cot,javrele. Dar nu i nimic ca poporul acesta brav si destept tot pe ei o sa i voteze iar in viitorul apropiat o sa ne trezim ca nu mai avem nimic in tara noastra,totul se vinde pentru beneficiul lor,iar fraierii cred minciunile lor,si vom ramane cu ce zice imnul,adica desteapta te romane si vezi cat de sclav esti.

      • Ce ți-ar mai place cu bocancul rusesc pe grumazul nostru iar tu să fii numit de ei președinte de colhoz. Anonimule! Chiar ești un anonim.

    • Ucrainieni sunt o nație rea și nerecuoscatoare ,la fel ca ruși poți sa,I ajuți oricat ,pt că tot vrăjmași îți vor fi ,se adeveresc încet lucrurile ,nu trebuia sa,I ajutam pe acești sataniști, ei nu ne,ar fi ajutat niciodată dacă eram intr,o situație similara trebuie oprit orice ajutor către această nație, mai mult acum văzând și cum ne tratează

    • Noi suntem proști Europei și avem la guvernare numai sclavi și hoți bine și în continuare ce vom face Zelinski își bate joc de români și de Romania.

    • Bleah, jigodie ucrainiana. Cunisc deja cel puțin 100 de romani care v-ar scuipa de javre ce sunteți ca oameni și plini de curve. Asta numai eu…..
      Vivat Vladimir, Vivat Rusia.
      Bine va face !!!!
      România nu a avut nicio reacție din bun simt ca vede și ea cum UE e deja zekenskizata. Nu poți sa faci un festival de muzica ca apare mutra ăluia, Z, nu poți sa faci un festival se film ca e mutra ăluia, etc, etc… la Davos la fel …..
      Hai sictir.
      Vivat UE.

  2. Unde este Greta Thunberg care este pusa sefa la mediu la nivel planetar, care are boli mentale pt. ca poluarea sa fie luata in derizoriu si bășcălie?

    • Bătaia de joc a Ukrainei este vina conducerii din tara noastră. Iohanis nepăsător pentru tara și pentru noi iar Ciuca, mascota președintelui. Niciunul nu este cu noi cu romanii! Îmi pare rău de ucrainieni dar nu uit ca ei ne batjocoresc ca romani și ca au o bucata de Bucovina care este a noastră!

      • România este un stat eșuat, așa a spus impostorul Werner ,atunci ce să mai așteptăm de la aceste cozi de topor tradatoare ,suntem pe cont propriu

  3. Debitul bratului Chilia este enorm , undeva la jumatate din debitul Dunarii inainte de formarea deltei . Pe vremuri exista ” Dunarea Veche” care incepea undeva inainte de Pardina si ajungea undeva la Mila 25 , unindu-se cu actuala „Dunarea Veche” cunoscuta de toata lumea . Avea rol foarte important in modularea debitului pe Chilia , impiedicind excesele (inundatii , seceta). Ar fi fost imposibil ucrainenilor sa sape Bistroe , daca exista acest canal-brat si nu l-am fi colmatat prosteste pentru a „reda agriculturii . A fost prima mare lovitura data Deltei . Redeschideti Dunarea Veche si o sa sece Bistroe cit ai zice…peste .Vor fi ei la cheremul nostru si nu noi…

  4. Buna ziua!
    Daca stie cineva,de pe aici,cum pot sa dau in judecata guvernul si pe politicieni pentru tradare,pentru inalta tradare!
    Daca este un avocat si se baga la asa ceva,eu sunt primul care subscrie….
    Nu mai pot sa suport,indiferent cat de retard mintal poate sa fie cineva,nu am auzit pe nicaieri pe planeta Terra,asa ceva….atata tradare….atata dzinteres pentru cretinoizii care iau,sau nu ia-u pus in functii….
    Deci se baga careva….gasim un avocat?

    • DSant de acord subscriu si nu bag in seama scabrosarzii care se satisfac in comentarii. Dar, te intreb, n-am votat mai ”alaltaieri” pe saitul Realitatea Tv. sa se nationalizeze OMW si alte chestii, si ce s-a intamplat ??? Nimic, Ne vaietam degheaba si asteptam tot timpul ca altii sa ne rezolve treburile. Abia astept acel avocat care se inhama la astfel de proces. Daca nu l-au dat afara, PSD pem marele mut, deoarece le-a aruncat ciolanul atunci o s-o facem NOI. Doamne ajuta.

    • Sa ieșim cu toți în stradă, asta este soluția ,acești trădători ne vând altfel

  5. Trebuie sa nu-i mai ajutam cu nimic ! La fel i-au deranjat si pe rusi , cat sa-i suporti ?

  6. Prin 1986 când s a făcut digTudor Vladimirescu , Pătlăgeanca , Sireasa ……știu că URSS a protestat …..eram copil !
    SĂ VEDEȚI UCRAINA DUPĂ RĂZBOI …….!

  7. Mai idiotilor nu mai mincati rahat cu tonele.Cind ukrainienii au inceput dragarea ilegala Ciuca nici nu era prim ministru si nici lider PNL.Mai informati-va mai maimutelor cu forme umane

  8. măCiucă este un adevărat apevist: un vierme nenorocit ca toți apeviștii, și care trebuie linșat, tot ca toți apeviștii!
    UN TRĂDĂTOR ORDINAR!

    CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE PENTRU ȚARĂ ESTE CA TOȚI SPECIALII SĂ FIE DECIMAȚI, LA PROPRIU, SEMESTRIAL! PÂNĂ SE DERATIZEAZĂ ȚARA.

  9. Suntem o tara condusa de niste jigodii nenorocite.E de ajuns ca cineva sa le arunce cateva monezi,precum oase cainilor,imediat se opresc din latrat.

  10. Sai fut in gura pe toți cei care ne-au condus de la marele patriot Nicolae Ceaușescu încoace

  11. OLTEANUL CURAJOS A MURIT ODATA CU TUDOR VLADIMIRESCU. SECURITATEA LA VARF, GENERALII LUI CEAUSESCU, A FOST FORMATA PREPONDERENT DIN OLTENI …DE ACEEA PRIMUL JUDET SOVIETIZAT A FOST DOLJUL…
    CIUCA O SA RAMANA IN ISTORIA ROMANIEI CA UN IMPOSTOR …MARIONETA BOCANCILOR SAI

    • se mai mira cineva de ce au fost atacați de rusi,din 2014 pana la începerea rezboiului ucaraina a bombardat și ucis minoritatile ruse

  12. bunicul meu a fost prizonier la ucrainieni în 1943 a mîncat peşte sărat pe tren fără un strop de apă şi noi le dăm de toate acum😢aşa mulțumesc ei😢

  13. Daca ii mai aud pe astia din ue cu ecologia,protejatea mediului sau onegheuri care nu vor nu stiu ce lucrari ca distrug mediul cand rachetii distrug singura delta europei cu tot ecosistemul o sa i scuip in fata si o s i blestem sa nu i spele nimeni!!

  14. Țara de oi fara coloana vertebrală, slugilor, ati ajuns dupa m ue, sa o su ge ti si de la ucrainieni

  15. Soluția este redeschiderea canalului DUNĂREA VECHE.Adio Bastroe.Ucraina a fost și rămâne la fel urmăresc doar interesele lor.Cu asemenea comportament nu merită U.E.sau NATO.

  16. De ce vă mai surprinde indolența aleșilor noștri, dragi români,că doar din 1989 încoace asta au făcut pe toate planurile,au vândut sau au distrus tot ce a fost mai bun în țara asta,i-au lăsat pe străini să facă tot ce au vrut și ce nu au vrut la noi în țară și noi ,indirect, suntem părtași la acest jaf și la tot răul care a fost făcut . Și când zic asta mă refer la faptul că NOI am tolerat toate aceste acțiuni care au dus la distrugerea sistematică a tot ceea era mai de preț și de importanță strategică pentru țara noastră și implicit pentru noi.Am lăsat hienele să prăduiască tot și acum vom începe să „culegem roadele ” muncii lor,pe toate planurile. Indolența, letargia și lipsa de atitudine a noastră aici ne-a adus. PĂCAT, destinul copiilor noștri și al generațiilor viitoare a fost pecetluit de câțiva avizi și indolenți pe care noi i-am lăsat să se” scalde ” în ce ape au vrut ei, restul sunt doar vorbe în vânt…

  17. canalul ala se astupa la loc
    cu o simpla detonare nucleara la locul potrivit.

    (acum e invers fata de
    spargerea digurilor din 1973
    din peninsula Sinai)

  18. Sclaveti maximi politicienii noștri cumparati. Pe doua copeici, scuze, centime.
    O sa putrezească undeva intr-un loc cu roșu / am zis roșu? Foc, nu, ni o sa putrezească, o sa ardă și eu o sa mor de ras uitându-ma la ei, alături de fratele meu Samael.
    Pe lumea asta unii suntem jos alții sis dar o sa trecem dincolo – eu abia astept deși încă nu ma lasă cică trebuie sa Rin planeta asta undeva cu vibrația sa o ia de vibratie!
    Dar trec eu dincolo și abia va astept cu drag!

  19. Bai ciukanezule, bai vierme ordinar, sa vezi ce cravate o sa iti schimbe romanasii, numai sa bagi colonia esuata in razboi, asta iti mai lipseste, bai umflatule imputit de maciukanez maidanez !! Voi ce credeti ca de ce nu zice nimic grasul obez si prost de maciuca despre ce si cum o sa fie in caz ca vin niste rusnaci salbatici sa ii dea trezirea de dimineata in Bukale ? Fiindca o sa faca exact acelasi lucru ce face si pitikul cirkar nazist din Kievul azovist-banderist, zdreanta nazista de zdrelinski, care din octombrie 2022 aduna cu arkanul tot ce prinde de pe strazi, si copii care abia au implinit q6 ani, dar si batrani trecuti de 60 de ani, important e sa mai gaseasca niste fraieri ukro-na-zi, pe care sa ii trimita ca si carne de tun expirata in Donbass, fiindca armata lui fantastica de ukro-na-zi imputiti de mult a fost decimata de rusnacii aia salbtici, de asta tot cere pitikul cirkar tancuri si avioane cu reactie, fiindc anu mai are nici macar tanchisti, si nici piloti calificati pentru razboi, toti sunt demulta vreme pamant de flori pe campiile imputite din ukro-na-zia !! Asa ca, aviz amatorilor de senzatii tari care o sa ramana in urma, o sa vada aia cum arata Iadul pe Pamant, mai ales ca romanasii sunt tot atat de salbatici ca si nazistii ukro-na-zi, sau ca si jugoslavii, o sa vada si astia cum e sa ai si un micut razboi civil, de data asta declarat !! Bai maciukanezule de rahat, stii si tu cum e, din colonia esuata semi-bananiera din Bukalistan scapa numai care poate, bai pakaliciule de 6 lei si 66 de bani 🙂 Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Ciukanezul Macht Frei 🙂

  20. N-am inteles un lucru.De cand Ucraina cere aprobari Comisiei Europene?I-au primit in UE si pe noi nu ne-au anuntat?Cat priveste slugarnicia baloasa a gunoaielor de la Bucuresti nu merita sa mai discutam.

  21. Sper să-i radă rușii pe ucrainieni să nu mai rămână niciunul, apoi să-i radă pe ruși NATO, că această nație mizerabilă slavonă nu se dezminte niciodată. Primește-i în casă când le este mai greu si cu prima ocazie „te rezolvă”. Asta e dacă nu ne place istoria ca să putem învăța din ea o vom retrăi la nesfârșit!

  22. Mare lucru sa trimitem doua avioane si sa bombardezel utilajele. Dar astia nu au curaj. Singurul om care a avut intradevar curaj sa arunce manusa Europei, a fost Adolf. De aceea i au sarit toti in cap. Ca erau niste burghezi comozi fara sange in ei.

  23. Ce popor deștept sunt românii! Și ce vocabular elevat au! Acum par să aprecieze, în sfârșit, ce au votat în 2014 și 2019. Bucurați-vă, români!

  24. CACIUCA NU SE DEZMINTE CA SLUGA ORDINARA A AMERLORCILOR SI PURTATOR DE OLITA DE NOAPTE A ROBOTULUI POPONAR WERNER SI „VASNIC” SEF AL LEPREI GALBENE PNL-EPRE..

  25. MA-ciuca !,ce dracu cauti tu in guvern ?,POPANDAI AVEM DESTUI !,nai demnitate ,n-ai responsabilitate ,abia scremi 2-3 fraze tembele ,Johanis te-a luat drept OGHIALA ?.
    DA-TI DEMISIA DACA A MAI RAMAS CEVA PRAF DE ONOARE MILITARA IN TINE !.
    ATI PUS TARA LA DISPOZITIA UNOR NELEGIUITI !,N-ATI TINUT SEAMA DE TOATE NECAZURILE SI CRIMELE FACUTE :vezi miile de romani impuscati la trecerea Tisei in ziua de PASTI !,vezi teritoriile ocupate Maramuresul de peste Tisa !,Bucovina de nord si Herta ,Hotinul ,Cahul si Bolgrad !,vezi Rostocul sabordat pe canalul Sulina !,vezi miliardul de $ investit in KRY-VOIROG de care s-a ales praful si pulberea, vezi canalul Bastroie !,vezi distrugerea invatamantului in limba romana ,vezi teruarea impotriva romanilor !,vezi procesul de la Haga ,vezi Insula Serpilor !, ca militar macar istoria neamului trebuia s-o stii mormolocule !.
    LAS ,IRESPONSABIL ,INCOMPETENT ,FARA ONOARE !, CE ESTI TU ?,CE CAUTI PE SCAUNUL BRATIENILOR ?

  26. Dacă noi,nu le dăm foc dejecțiilor fanariote,care ne jefuiesc la foc automat de cel puțin 200 de ani,atunci o să ajungem la propriu congolezi…Spre asta ne îndreptăm.

  27. In Romania nu s-au construit autostrazi, hidrocentrale si alte obiective deoarece UE si cozile lor de topor ONG-uri ne-au reprosat ca nu se poate reproduce nu stiu ce ganganie sau rama baloasa, ca le distrugem intimitatea! Pe ucraineni nu-i vede! De asta li s-a urcat la cap obraznicilor de slavi!

  28. Este un prim semn că vom avea mult de furcă cu naziști de ucraineni. Nu uitați că au mai blocat odată un braț al Dunării. Se confirmă zicala: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”. Dăm acum dreptate lui Victor Orban că Ucraina nu trebuie ajutată? O să vedeți, după încheierea conflictului cu Rusia, dacă vor ieși cu bine grație sprijinului occidentalilor, câte probleme vom avea cu Ucraina. Hai, propagandiștii neamului, ce părere aveți de acest tip de sabotaj!

  29. SOLITIA E SIMPLA PT IESIREA DIN CRIZA PDLISTA ..TOTIIII CEI CARE AU VOTAT IN ULTIMII 20 DE ANI CU PETROV SI WC WC WC WC WC WC WC WC johanis sa nu MAI AIBE DREPT DE VOT. FOR EVER

  30. Generale,ești un mare trădător al acestui neam!
    Oprește naibii accesul camioanelor ucrainiene în România, nationalizeaza toate resursele naturale ,scoate afară armatele străine și lasă-ne să trăim în sărăcia noastră că ne-am săturat de voi,ticălosule !

  31. Nici un protest de la gunoaiele drogate ONG ,iar de guvern ei reprezinta drogatii criminali amerloci in colonia RO ,acest gunoi de general tradator din haita de hiene borite si libidinoase PNL si PSD ,plus trebuie deportati toti ucrainenii din RO ,niste nazisti primitivi ,viermi care discrimineaza pe romani

  32. Ca de obicei, se descopera totul dupa ce raul a fost facut. Pana atunci nimeni u a stiut nimic. Aveati impresia ca jegurile astea de ucrainieni sunt altfel decat fratii lor rusii ori bielorusii? Ei tot din Uniunea Sovietica se trag. Abia peste vreo 200 de ani daca se vor schimba. Stalinismul si comunismul au lasat urme adanci. Asta este, mai stam inca odata.

  33. Nu îi lasati sa-si bata joc de noi ,au facut-o destul de zeci de ani sine-au luatsi multe teritorii.Recuperati teritoriile ocupate lingailor.Nu mai lasati nici un ucrainean în tara.

  34. Nu va mai agitati!Cu asemenea incapabili lasi si slugarnici nu ne asteapta nimic bun.Daca Ucraina castiga razboiul,va lua tot ce doreste din jurul ei sub amenintarea armelor trimise de onor.nato.Daca vor castiga rusii,vor avea la dispozitie atata armament cat a trimis onor.nato.Si sa vezi atunci prapad.In toata povestea celovecilor noi n-am avea ce cauta.Dar..de!Cum o dai,noi tot de prosti picam.Mai temperati-va exprimarea!Un vocabular de ghena nu va face cinste.Zelenski,in aroganta si nesimtirea sa,a inceput sa provoace furie.Doar guvernantii nostri sunt incremeniti in prostia si slugarnicia lor.Niciun raman nu ar trebui sa mai iasa la vot.Sa crape politicienii de doi lei .

    • Corecție dl. Mihai… ar trebui sa ieșim câți mai mulți la vot și să ne anulam voturile…!!! Fiindcă atunci, in mod normal, votul respectiv trebuie in mod obligatoriu sa intre în căsuța cu voturi anulate!!!

      Și nici nu mai poate fi folosit votul, in mod speculativ dintr-o parte în cealaltă, adică că umfle puțin sau să scadă din alta parte…!!!

  35. De ce scrie pe toate pozele-titlu ale Claudiei „Italia”? Scrie din city-break sau face reclama turistica?

  36. Ucraina continuă să demonstreze tuturor acte de terorism fără milă asupra naturii și față de toți cu incompetența și furia animalică sălbăticită cu care va distruge toată europa, măcinând fiecare țară.
    Rusia cred că are dreptate și trebuie să ajutăm Rusia să domesticească acești sălbatici ucrainieni care și-au distrus Ucraina omorânduși copii și părinți lor ucrainieni doar de dragul instalării unei baze militare americane NATO la graniță cu Rusia ca să mai câștige și alte teritorii din Rusia amenințând Rusia cu NATO instalat la graniță cu Rusia.
    Sper ca Rusia să-i pună la punct pe acești demoni ucrainieni care distrug Delta Dunării..
    Hai Rusia, Europa e cu tine Rusia, terminăi că-s nebuni ucrainieni ăștia care ne-au luat insula șerpilor și acum distrug și Dalta Dunării..

    • Nu sunt ” Roman ” , sunt troll de profesie , ma gasiti pe facebook : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA AMORE SUGIUK , Transnistria n-are ” DALTA ” ( ? ) si n-a avut sub administrare Insula Serpilor , sunt platit cu trei copeici postarea sa halesk k.kat in National .

    • Asa e , m-ai ghicit , sunt o ” BORFA ” in calduri , mintenas ma asez in pozitia capra si incep sa behai ……………..Beheheheeeeeeeeeeee…………hihihihihihi

  37. Aveti dreptate,domnule Immash!Trebuie sa le dam o lectie.Ucrainienii ne distrug Delta,iar ai nostri politicieni fac galerie in Italia.Doamne Dumnezeule,pe ce maini a ajuns tara asta.Nu cumva si noi avem o mare vina?!

  38. stimati comentatori ..va dati cu parerea aiurea ..subiectul va depaseste..nu mor caii cand vor cainii..

  39. Ne exprimam si noi umilele pareri!Nu e voie?Sa inteleg ca ei sunt caii si noi suntem cainii?Esti de-ai lor?Pe tine ce te depaseste?

  40. Ucrainienii fac un canal bun pentru atunci cand va fi preluat de rusi!
    Trebuie sa-i împiedicam sa nu mai dragheze pe „bunii” nostri vecini din Ucraina!
    Ucraina nu a iubit si nu iubeste Romania!!!
    In al doilea Razboi Mondial au luptat foarte multi ucrainieni in Armata Rosie,armată care a facut mult rau romanilor.
    Si ucrainienii si rusii sunt niste nemernici!

  41. Da, avem multe probleme cu ucrainenii. Dar, nu ne vindem țara, și nici nu vrem sa vedem. Suntem orbi.
    Limbajul folosit de unii, pe aceasta tema, este total suburban , și mă mir cum redacția permite publicarea acestora.
    Halal sa va fie, că degeaba vorbim ce ne fac noua alții!

  42. Ieșiți fraierilor o data la 4 ani și votați dejecțiile promovate prin mass-media de americani. Nu am văzut în Europa popor mai fraier ca romanii. De ce credeți ca este prim-ministru un kakat de general, împins în fata de americani pentru a executa ordinele acestora în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. A venit vremea răzbunării, Rusia trebuie sa plătească pentru tot sprijinul dat Siriei în ultimii 10 ani. Piloții rusii i-au căsăpit pe americani de la sol din teritoriile ce nu erau sub controlul lui Basahr. Putin este un spion de mana a treia împins în fata de toți oligarhii care au făcut averi susținându-l pe acest criminal care, din orgoliu, merge spre sinucidere. Nu o sa mai aveți Președinte ca Ceaușescu, cel care a avut sânge în flasneta și l-a bătut pe Gorbociov. Asa de prosti am fost în decursul Istoriei ca ne-am căsăpit și trădat pe toți acei care au vrut binele acestui neam, începând de la Decebal și terminând cu Ceaușescu. Am învățat latina într-o suta de ani, am vorbit rusa în 12 secole iar în următorii 20 de ani, de aici încolo, o sa vorbim o americana stricata de nu o sa mai stim nici cum ne chema cu buletinul în mana. Popor mare de lingăi mai suntem, conduși din umbra de serviciile americane. Se va alege praful și de Rusia și de SUA cât de curând. De idioți ce suntem nu ne-am prins ca trebuie sa facem meditații cu copiii noștri la chineza. Suntem un neam las și de trădători. Generozitatea și ospilatatea noastră vine din lipsa tostestsronului,din aceasta cauza fac ce vor cu noi toți cei care au trecut pe aici de-a lungul mileniilor. Bag de seama ca suntem un popor de homosexuali, ne place sa ne-o tragă toți. Cât îmi vine sa rad ca am vrut, de fațada, sa ieșim în strada pentru a protesta fata de curentul LGBT… Dragi romani, sunteți vânduți și pierduți pe veșnicie, nu va mai castrați copiii!

  43. Multi imbecili mai sunt lasati sa se exprime grobian. Mult succea National, faceti un jurnalism deosebit!

  44. Amanet Auto vine in ajutorul dumneavoastra si va propune cea mai usoara metoda de a obtine un credit cu garantie auto.
    Ai nevoie doar de cartea, talonul si buletinul pentru un imprumut.
    Promtitudine si seriozitate
    Banii pe loc.
    Informatii la 0724998826
    http://www.amanetcar.ro

  45. nu ca ne-au luat de prosti, dar astea sunt rezultatele cand o tara este condusa de santajabili, analfabeti si tradatori.
    unde sunt acum serviciile de informatii? cu ce se mai ocupa, afara de supravegherea idioata si inutila a propriilor cetateni si de implicarea in sifonarea miliardelor bani publici…
    unde este justitia?
    asta se intampla cand absolut toata conducerea tarii este pe persoana fizica si linge clantele tuturor ambasadelor.

  46. Avem o conducere si. un guvern de tot rahatu poziția ghiocel în fata la toți jegoșii pupați ucraineni mult în cur dați-le de toate ca ei știu cum sa ne futa și cu minoritățile și cu delta și alta chestie faceți cumva și băgați tara în război cu Rusia și o sa mergeți voi sa va
    bateti cu ei voi ăștia care ne conduceți apropo iohanis ciuca ciolacu

  47. romanul sa fie destept. am fost militar marinar..inainte de granita cu ucraina sa fie facute cateva epiuri ptr a devia curentul cursului dunarii. trebuie sa luam din debitul bratului chillia. se pot draga canale intre bratul chilia si bratul tulcea sau sulina. noi trebuie sa gandim ptr noi si natiunea noastra .traiasca romania libera!

  48. minciuni romanesti. bistroe se naviga si inainte dar dupa construirea canalului dunarea – m.n s-a colmatat

  49. Ucraina sa opus și României aderarea la NATO. Nu au vrut să intrăm în NATO.
    Acum delta Dunării.

    I-am primit în Romania. Și tare proastă nație de români suntem.
    Au cazare au tot ce trebuie aici în România. Și pe români tai nu-i ajuți.

  50. Am citit de pe un site de știri faptul ca americanii vor sa facă o bază militară în Delta.Asta explica de ce și noștri nu protestează!

  51. A mai rămas o singură soluție, o adevărată „REVOLUȚIE” Amin! Amin!! Amin!

  52. Grav , foarte grav . Nimeni nu ia atitudine în tara asta . De ce mai trăiesc pe banii statului ? Trădători de neam .

  53. Cât de actuală este cartea lui Eminescu, intitulată Chestiunea evreiască, acum, la fel ca şi atunci, clasa politică este aservită intereselor străine, vă recomand să citiți acest document şi să trageți singuri concluziile. Deşteptați-vă odată măi români, atunci nu exista Internet şi telefoane mobile,oamenii nu ştiau ce se întâmplă la ei în județ, darmite în lume, ei, ce ziceți,ce popor suntem, poate că nu suntem o nație de sine stătătoare, suntem o amestecătură multi culturală şi acesta ar fi motivul pentru care suntem atât de ignoranți şi lipsiți de orice simț civic, altfel, nu-mi explic.HAI ROMÂNIA!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger