AcasăSOCIALComisia Europeană recunoaște. Ucraina a vândut cereale în România ca să-și crească...

Comisia Europeană recunoaște. Ucraina a vândut cereale în România ca să-și crească profiturile

Zelenski nu mai trimite cereale în Polonia. România, fără protecție

Lamentările premierului Nicolae Ciucă pe la Bruxelles nu au avut niciun efect. Comisia Europeană nu va da un euro în plus pentru a compensa pierderile fermierilor români cauzate de Ucraina. Mai mult, Comisia Europeană a și recunoscut că ucrainenii au vândut cerealele în România ca să-și reducă din costurile de transport și să-și maximizeze profiturile, bineînțeles. Singura facilitate acordată țării noastre a fost aceea de a permite statului român să mai dea, pe lângă 1 euro la hectar de la UE, încă 1 euro la hectar din bugetul național.

Ca urmare a schimbării rutelor logistice, au crescut costurile aferente transportării cerealelor și semințelor oleaginoase din Ucraina spre piețele lor tradiționale, acest lucru ducând la o redirecționare a exporturilor înspre piața Uniunii, a arătat Comisia Europeană. În realitate, pentru Ucraina ar fi fost oricând avantajos, din punctul de vedere al profiturilor, să inunde cu cereale piața europeană, în special țările vecine. Însă, pentru că folosesc erbicide și pesticide periculoase pentru sănătate și pentru că nu fac parte din UE, până la conflictul cu Rusia, nu aveau acces pe aceste piețe. Deși Comisia Europeană a invocat foametea mondială, în special a statelor africane, pentru a permite Ucrainei să tranziteze și să vândă fără taxe și controale în UE, cerealele au rămas în statele Uniunii, cei mai afectați de prăbușirea prețurilor fiind fermierii români, bulgari și polonezi.

”Importurile mai mari de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina în statele membre ale Uniunii aflate în apropierea Ucrainei, prin care trec principalele culoare de solidaritate UE-Ucraina create, au un impact asupra fermierilor locali. În anumite regiuni ale Uniunii, importurile suplimentare generează o ofertă excedentară, determină scăderea prețurilor la nivel local sau saturează lanțurile logistice”, a precizat Comisia Europeană.

Un euro pe hectar

Comisia Europeană a decis să acorde fermierilor români compensări de un euro pe hectar, dat fiind că suprafața cultivată în România este de 10 milioane de hectare. La un euro pe hectar, UE mai ia și peste picior România, atrăgându-i atenția că banii trebuie acordați pe baza unor criterii obiective și nediscriminatorii și doar cu condiția ca plățile efectuate să nu provoace nicio denaturare a pieței sau a concurenței. Mai mult, România trebuie să raporteze Comisiei Europene criteriile utilizate pentru a stabili metodele de acordare a ajutoarelor și justificarea modului de distribuire a ajutoarelor în rândul fermierilor, impactul dorit al măsurilor menite a compensa fermierii pentru pierderile economice cauzate de importurile de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, acțiunile desfășurate pentru a verifica dacă impactul dorit al măsurilor este obținut, precum și acțiunile desfășurate pentru a se evita denaturarea concurenței!

Încă un euro

Deoarece cuantumul alocat Bulgariei, Poloniei și României ar compensa doar o parte a pierderilor suferite de fermierii din regiunile afectate, este necesar ca statelor membre în cauză să li se permită să acorde un sprijin național suplimentar producătorilor respectivi, a transmis Comisia Europeană. ”Bulgaria, Polonia și România pot acorda ajutoare naționale suplimentare până la maximum 100 % din cuantumul corespunzător stabilit, pe baza unor criterii obiective și nediscriminatorii, cu condiția ca plățile efectuate să nu provoace nicio denaturare a pieței sau a concurenței”, se precizează în Regulamentul de acordare a sprijinului de urgență. Între timp, după protestele fermierilor bulgari, care au blocat vămile pentru a opri cerealele ucrainene, fermierii români au anunțat și ei aceleași acțiuni. În schimb, în Polonia, Zelenski a bătut palma la Varșovia, anunțând că s-a găsit o soluție pentru fermierii polonezi. În Ungaria, lucrurile s-au rezolvat mai simplu. Autoritățile au găsit toate cerealele toxice pe care autoritățile române nu le-au depistat și au distrus cam 29 de tone, pedepsindu-i, astfel, pe comercianții care au cumpărat din Ucraina.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
28.647 afisari

57 COMENTARII

  1. HA HA….POLONEZII NU VOR SA MANANCE PORUMB CU O M G-URI…DAR LA NOI SE POATE///CUM E POLITICA ASTA…NE PUPAM….STRANGEM MANA…DAR CASCAVALUL E SEPARAT

    • Lăsați cerealele: Cenezuela și-a luat înapoi aurul din UK și noi nu suntem in stare??? Dacă nu îl aducem urgent înapoi o sa ne o luam ir in bot și Dragnea de aia a căzut nu ca era corupt 1 toți sunt- ci ca a vrut sa aducă aurul înapoi, ce interese sunt? De ce nu ne aducem aurul înapoi din UK??? Nici măcar nu mai sint in UE de ce nu ne luam aurul înapoi ca Germani, Franța toți ceilalți suntem ultimii prosti de căruță?

    • Si asta nu de azi de ieri
      Voi sunteti prosti din nastere , sparanghelistilor . Sasul s-a prins ca sunteti prosti
      De 33 de ani sunteti in top si nu stiti

  2. Un euro pe hectar mi se pare enorm de mult. Ce naiba o sa faca fermierul roman cu atata banet? Ti-e si frica sa detii asemenea sume de bani.

      • Nu religia mântuiește un om, sau o națiune! Nu obiceiurile, nici tradițiile, ci credința în Domnul Isus. Lipsa credinței, face oamenii iresponsabili, lipsiți de patriotism, slugarnici, fricoși,egoiști, supuși unor oameni care nu-L slujesc pe Dumnezeul care a creat cerurile și pământul!

  3. Dati ne banii pt toate cate am facut noi romanii saraci fata de voi democrati consolidati care doar ati pus un deget nici macar o mana!!

  4. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare tac milc ca porcii in papusoiul contaminat.

  5. Noi am cumparat cereale infectate, si fermierul roman este lasat sa moara, totul cu buna stiinta celor ce ne conduc spre dezastru.
    Liberali si Johannis ati vrut, asta aveti, avem, prapad pentru Romania

    • Nu contează tribul politic la care s-au declarat ca aparțin. Politicieni, parlamentari, guvernanți, președinte, 99% sunt niste trădători de țară, la fel de ….bip …bip …..bip… și merită toate „mângâierile de bine” a nației.

  6. Așai cînd ești o nație de lingăi pupincuriști și de prosti și votezi escroci și hoți

    • Ti- ai văzut – o de dimineață????? CĂCAT CU AUR – UL TAU CU TOT!!!!!….😁😁😁😃

  7. Daca este asa, inseamna ca_Comisia sustine profitul unui stat tert.
    Intrebare intrebatoare: Cine a cumparat cereale ucrainene in Romania?

    • Ucrainienii si-au făcut firme rapid în Moldova și România ca să vândă cerealele ca bune, fără analize, și la preț de dumping, să evite toate controalele din UE.
      Autoritățile române (birocrații cu salarii imense din organele de control) știau și au închis ochii (deh propriile buzunare), când puteau foarte simplu, înainte de a da drumul fiecărui camion în țară, să facă analize de toxicitate și proveniență !conform UE!, să marcheze transportul si să nu-l lase sa treacă. Majoritatea cerealelor ucrainiene intrate în România, au venit ca fiind cultivate și recoltate din R. Moldova.
      Săraca 1/2 din Basarabie, ar fi trebuit sa aibe teren arabil cât toată România la cât au băgat ăștia în țară.
      La un asemenea control și dacă respingeam transporturile, nici (M)UE nu putea comenta, iar noi am fi fost cei cu condițiile.

  8. PNL nici nu știe cât de a ajuns sa fie! Degeaba dați comenzi la diverși sa va facă in sondaje mai MARI ! Degeaba ,nu ne mai păcăliți. Cat despre PSD dacă vor scoate 22-24% sa zică sărut mana ! La fel ca în anii ’30 ,și acum romanii vor vota extrema dreapta deși nu ii reprezinta. Însă datorita lui „aaa” cât și a ilustrului doctor cititor de fițuici la camera ,dar și a tuturor celorlalți conducători ce s-au înfipt sa conducă partidul,PNL va avea un scor cu o singura cifra în alegeri.

  9. Inca o dovada ca auntem reprezentati de prostii europei adica de guvernantii acestei tari. Tot ce e mai toxic,scump,si de mizerie ni l baga pe gat iar ei nu fac nimic pentru acest popor care indura orice ca niste lasi si papagali. Nu i nicio problema ca tot pe ei o sa i voteze capetele patrate care sunt multe si fara minte. N ar trebui sa se mai vaite pentru ca si o fac cu mana lor.

  10. Bai ciukanezule, ce pwu-la mea mai faci pe la Bruxxelistan, bai dobitokule obez, gras si prost, bai, ejti prost ? !! Ha ha ha 🙂 Speram sa te lase nazistii aia ai pitikului kokainoman din Kievul azovist-banderist si fara Delta Dunarii, cat de curand, bai gunoiule ambulant obez ce esti !! Fiti sigur i ca politrucii ordinari din Bukale nu mananca cereale cu OMG-uri amerloce din astea, astia verifica tot, numai la fraierii din po-pu-lime le lasa, sa faca experimente pe ei !! Bai maciuca, arati ca un porkusor rozaliu de 125 de kile numai bun de taiat acum, de Paste 🙂

  11. Roexit de urgență, în acest format UE nu ne avantajează deloc dezavantajele sunt mai mari decât avantajele

  12. Inteleg ca Ucraina a vandut; dar cine a cumparat si de ce? Le-a pus pistolul la tampla sa cumpere?

    • N-au fost cumpărate de români, ci de UE în dauna agricultorilor români cărora li s-au impus tot de UE condiții aberante la cultură.
      Cerealele din Ucraina nu respecta nici o normă UE privind toxicitatea, sunt pline de pesticide, insecticide, alte chimicale, bașca ca majoritatea sunt radioactive, de aceea sunt asa de ieftine.
      Înainte de a da replici stupide, vezi situația reală. Da, UE a pus pistolul la tâmpla agriculturii românești spre distrugere

  13. “Plățile efectuate să nu provoace nicio denaturare a pieței sau a concurenței” – dar acceptarea de catre UE a importurilor urkainiene fara taxe vamale nu au denaturat piata si concurenta? MUE UE! RoEXIT!

  14. S-a vândut țara pe un euro. ..deci se confirmă statutul de țară bananieră cu oameni(parlamentari,președinte, guvernanți …) coborâți din palmier…

  15. Suntem proștii Europei. Bătaia lor de joc. Și a guvernanților,a politicienilor,a tuturor.Trădători de țară. Țara asta se destramă zilnic prin politica dusă și prin mafia care o conduce. Toate parașutele sunt in funcții de conducere majoritatea sunt slugoi și incompetenți.

  16. 1 euro la hectar? Inca o data se confirma generozitatea partenerilor nostri europeni . Stiam noi ca UE este un club de prieteni care isi vor numai binele unul altuia, dar aici asteptarile romanilor au fost depasite.

  17. Daca cerealele urkainiene doar trebuiau sa tranziteze tara ca sa ajunga sa hraneasca pe cei care conform narativeleor oficiale mureau de foame in Africa 😜 atunci cum de au putut fi vandute in tarile de tranzit? De ce s-a permis treaba asta? A fost doar prostie a statului sau inca o tradare, inca un bici pe spatele nostru?

  18. EU CU MILA DUPA TINE ,TU CU SULA DUPA MINE !,ASTA-I UCRAINEANUL .
    O TARA CONDUSA DE-O MA-CIUCA N-ARE CUM SA-SI GASEASCA DREPTURILE CAND POPANDAUL HABAR NARE CE-I GUVERNAREA.
    PROST L-A VRUT MUTUL DE LA COTROCENI ,PROST IL ARE !

  19. Amintiți-vă ce ați votat la alegerile prezidențiale din 2019. Atunci era bucurie mare. Acum nu vă mai bucurați?

  20. Daia e un tâmpit. Dar alaturi de el sunt și Bode de la interne, ministrul Economiei și „Trabucel” Aurescu habarnistul de la externe. O echipa de prosti și de trădători. Habar nu au că sunt așa de idioți…

  21. Niciodată nu a avut România un guvern mai idiot și un președinte mai habarnist , ca acum. Cu ce a greșit poporul ăsta? De ce reușim să schimbăm ceva doar cu tribut sângeros ? Observați că guvernul nici nu a spus poporului că a cumpărat cereale de la ucrainieni. Am aflat întâmplător de la UE. Asta este respectul guvernului României față de proprii cetățeni. Nu dau doi bani pe noi. Au murit 1500 de tineri în ’89. Câți trebuie să mai moară?

  22. Și de ce să mai intrăm în kk Shengen?
    Nu înțeleg 2 lucruri:
    1. De ce ni intensifica controalele la vamă pentru transporturile de cereale/alimente ce intră din Ucraina a.î să fie respectate normele UE (inclusiv analize la sânge pentru fiecare transport) cum pățim noi. Vă garantez că nu ar mai trece 1 kg de cereale și (M)UE nu ar avea ce comenta. Atunci să vezi despăgubiri.
    2. Ce dracu’, au uitat românii să facă o simplă ecluza pe teritoriul României a.î. să lase se curgă atâta apă pe canalul Bîstroe cât curgea înainte de a adânci abuziv kk de ucrainieni a.î. să nu f.. toată Delta Dunării și canalul Sulina? Faceți dracului ecluza aia, iar nesimțiții de UA n-au decât să drogheze până la chinezi. Nici UE n-ar putea sa comenteze fiind pe teritoriul țării noastre.

  23. România si românii sunt calcati in picioare ! Noi ar trebui sa ne retragem din UE si din NATO si sa devenim NEUTRI ,sa ne luam singuri soarta in mâini,sa traim cu ceea ce avem si asta pâna nu ne distrug altii de tot, cu concursul nostru bineînteles…

  24. Pe mine ma doare ca fermierul taran sa imi dea ceapa cu 1 leu chilu nu cu 8 lei la piata adica cat 12 ficatei de pui care cresc 2 ani de la 12pui diferiti… Nu sa marce el banul Ue in buzunaru lui.
    Daia i bate Dumnezeu cu seceta si inundații.

  25. Acest marlan face pe prostul si este, dar este si un mare pervers si un mare ticalos Criminal.

    Tzoparlane Daea, o sa atarni in streang pentru ca ai otravit romanii cu grau toxic de la satanistii khazari care se autodenumesc PAGANI ANTICI.

    Iata ce spune in Talmud, ,,caretea sfanta ‘’ a khazarilor inchinatori la satana Yehova:

    -Abodah Zara 26b: „Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuie sa fie omorati.”
    -Baba Kamma II 3a: „Evreii pot folosi minciuni („subterfugii”) pentru a insela un
    non-evreu.”
    -Baba Mezia 24a: „Evreii pot fura de la non-evrei.
    -Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 348: „Toata proprietatea tarilor straine apartine natiunii evreiesti, care in mod consecutiv este intitulata sa o preia fara nicio remuscare.”
    -Baba Mezia 114a-114b: „Non-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni.”
    -Choschen Ham 183, 7: „Daca doi evrei au inselat un non-evreu, trebuie sa imparta profitul.”
    -Sanhedrin 57a: „Cand un evreu omoara un non-evreu, nu se va aplica pedeapsa cu moartea. Ce fura un evreu de la un non-evreu poate pastra.”
    -Gad. Shas. 2:2: „Un evreu poate viola o fata non-evreica, dar nu se poate casatori cu ea.”
    Crestinii sunt fierti in balegar.”
    -Midrasch Talpioth 225: „Non-evreii au fost creati pentru a servi evreilor ca sclavi.”
    -P’sachim, fol. 113, col. 2: „Cinci lucruri Canaan si-a invatat fii: Iubiti-va intre voi, iubiti talharia, iubiti excesul, urati-va sefii si niciodata sa nu spuneti adevarul.”
    -Rosh Hashanah 17a: „Crestinii si toti cei care resping Talmudul vor ajunge in iad unde vor fi pedepsiti pentru toate generatiile.”
    -Sanhedrin 90a: „Cei care citesc Noul Testament (carte necanonica) nu vor avea o portie din lumea care va veni.”
    -Shabbath 116a: „Evreii trebuie sa distruga cartile Crestinilor, spre exemplu Noul Testament.”
    -Zohar 1,160a: „Evreii trebuie sa incerce mereu sa-i insele pe Crestini.”
    -Zohar II, 4b: „Rata de nastere a non-evreilor trebuie sa fie oprimata masiv.”
    -Sanhedrin 105ab: „Iisus a facut sex cu magarul sau.”
    -Sanhedrin 106a: „Mama lui Iisus a fost o tarfa.”
    -Talmud Gittin 57a: „Iisus este in iad, fierbe in excrement fierbinte.”

    • Asa si ce răspuns mai divin au primit toti fariseii – Eu am venit sa intaresc legea lui Moise a zis Salvatorul.

  26. Atata ca in afara de Isus nimeni nu respecta legea. Nici iudeu nici muslimu nici Mamon fiul lui Satan Putin care omoara in Saptamana Mare cel mai bine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger