AcasăSOCIALColoană oficială pentru Carmen Iohannis. Polițiștii, puși să blocheze traficul

Coloană oficială pentru Carmen Iohannis. Polițiștii, puși să blocheze traficul

carmen iohannisCarmen Iohannis nu participă la greva generală din învățământ. Ce va face cât timp colegii ei nu se prezintă la catedră

Soția președintelui, Carmen Iohannis, are, iată, rang de demnitar. Aceasta circulă în coloană oficială, iar polițiștii sunt obligați să blocheze circulația pentru a nu-i crea dureri de cap din cauza traficului de la București la Sibiu. Dureri de cap însă au avut polițiștii, care, la ultima deplasare a Primei Doamne, au fost obligați să ”străpungă” Valea Oltului, unde se circula bară la bară.

Cel puțin 50 de polițiști de la rutieră și ordine publică, numai din Vâlcea, au fost scoși în stradă marți, 4 mai, ca să elibereze drumul pentru trecerea lui Carmen Iohannis cu dispozitivul SPP, ne spun surse din cadrul MAI. Polițiștii au fost anunțați că trebuie să elibereze drumul de la București până la Sibiu, pe ruta Pitești-Vâlcea-Sibiu. Asta în condițiile în care, în ziua aceea, Valea Oltului era aproape blocată, oamenii circulau bară la bară, din cauza reparațiilor care se făceau, fiind doar un singur fir de deplasare. Polițiștii au fost puși să meargă cu mașina în față ca să-i forțeze pe șoferii aflați în trafic să meargă pe acostament și să-i facă loc soției președintelui.

Mulți polițiști au fost chiar enervați, deoarece unii dintre ei desfășurau audieri în dosare penale și nu înțelegeau de ce trecerea lui Carmen Iohannis a devenit o prioritate a Poliției Române. Anul trecut, pe vremea ministrului Marcel Vela, a mai fost un scandal când a fost schimbat împuternicitul la conducerea Brigăzii Rutiere din acel moment și dus la Secția 17, pe motiv că nu a trimis echipaj de motocicliști să-l ridice pe domnul Dan Iamandi, inspectorul general de la IGSU, și să-i facă loc prin trafic. Polițiștii au fost trimiși, dar nu l-au găsit pe Iamandi. ”De la nebunia cu coloanele oficiale și accidentul petrecut pe vremea fostului ministru Gabriel Oprea nu s-au mai făcut coloane pe hârtie, adică oficial, ci doar se eliberează căile de acces, se fluidizează traficul și se blochează arterele secundare ale arterelor principale pe unde circulă demnitarii”, ne spune Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Fluidizare pe roșu

Comenzile de blocare a traficului se dau prin stații, iar mașinile care vin de pe străzi adiacente sunt oprite. Totodată, pentru a curăța zona pentru deplasările persoanelor importante, oricare ar fi acelea, fluidizarea se face și pe culoarea roșie a semaforului, ne spun reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europol. ”De aceea, când veți merge prin București, veți vedea că pe un traseu sunt polițiști din 50 în 50 de metri, postați la fiecare străduță și intersecție. Acești polițiști, în momentul în care primesc semnalul prin stații, și aici oricine este interesat va putea să asculte înregistrările STS-ului, trebuie să blocheze tot ceea ce înseamnă trafic. Opresc toate mașinile de pe arterele secundare ca să nu mai intre și să împiedice fluența vehiculelor demnitarilor, miniștrilor și ce comenzi mai primesc ei. Iar pe arterele principale veți observa că fluidizează circulația inclusiv pe culoarea roșie a semaforului, adică veți vedea polițiști rutieri care sunt foarte agitați și dau din mână într-un mod efervescent, pentru că trebuie să elibereze bulevardul, în așa fel încât să nu stea în trafic mașinile demnitarilor”, ne-a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Polițiștii rutieri, plantați o zi întreagă în intersecții

În mod normal, există între 30 și 34 de puncte, care reprezintă intersecțiile în București și care acoperă traseele de deplasare ale președintelui, ale premierului și ale celorlalți demnitari, susțin sindicaliștii de la Europol. ”Într-o perioadă ordinele veneau direct de la SPP, ca să nu se facă legătura cu demnitarii. Noi nu știm în realitate cine se află în mașină, polițiștii rutieri știu doar că trebuie să elibereze. Fiecare comandă de acest gen înseamnă indisponibilizarea a 30 de polițiști care stau o zi întreagă plantați în intersecții și rămân doar jumătate din patrule care trebuie să asigure tot ce înseamnă dirijări de circulație, accidente, filtre Covid și radare. Avem doar trei radare în București, la 1,4 milioane de mașini, plus cele care vin din afara Capitalei, și asta pentru că nu mai sunt alți polițiști”, ne-a mai precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
8.114 afisari

16 COMENTARII

  1. Claudia , ti-ai tras job suplimentar cu numaratul interectiilor si politistilor de pe traseele de deplasare ale demnitariñlor ? Folosesti drone ?

      • Este nesimtire totala .se complace doamna in situatia aceasta ! Sa inchizi toata Valea oltului pt ca trece o masina !

  2. Ce inseamna sa fii neam prost. Presedintii unor tari, am spus tari, nu colonii precum Romania, circula ca niste oameni normali.

    • E normal , Sotia Presedintelui Romaniei , indiferent cine este acesta , se bucura de masuri speciale .

      • Sotia presedintelui nu este decat o femeie in care presedintele isi varsa samanta daca mai poate. Este prima doamna doar cand isi insoteste barbatul aflat im misiune oficiala si atat.
        Prededintele se pare ca depaseste limitele permise. Trebuie schimbat!

      • Sotia presedintelui nu este decat o femeie in care presedintele isi varsa samanta daca mai poate. Este prima doamna doar cand isi insoteste barbatul aflat im misiune oficiala si atat.
        Prededintele se pare ca depaseste limitele permise. Trebuie schimbat!

        • Am postat de doua ori aceleasi ineptii pentru ca sunt balbait , mi-a dat un sut in cur un gospodin de la Raion si m-a facut sa inteleg ca ” Potrivit reglementarilor in vigoare , Serviciul de Protectie si Paza ( SPP ) este organ de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale , specializat in asigurarea protectiei demnitarilor romani , A FAMILIILOR ACESTORA , in limitele competentelor legale ” . Sutul in cur mi-a pus pe jar hemoroizii , ii scarpin disperat sa inceteze harjoneala …..hihihihihihihihihihihihihi………..!

  3. daca fostul procuror general a ajuns cu dosar pt asa ceva cum un civil sa aiba asa privilegiu??????

  4. Păi de ce vă dați la o parte, mă?
    Stați liniștiți pe bandă, lăsați-i să zbiere din sirene și megafoane și ridicați frumos din umeri: „N-am unde să mă trag, îmi pare rău…”
    N-o să oprească nici unul să vă facă proces verbal și chiar și așa, ăla poate fi contestat și anulat în instanță fără probleme.
    Grow a pair, bitches!

  5. De ce santeti rautaciosi !!!??? E posibil ca TACUTUL s-o fi sunat sa-i spuna ca e libera partia si ca trebuie zor mare, asa ca nu ma mir… Basca IUBITII NATIEI (sic) , probabil se cam feresc de cei care-i iubesc, ca nu cumva sa fie virusati…Variante exista sa disculpam agia (politia).

  6. Numai vouă, imbecililor de la National, va declarat ala de la Europol. Știre de rahat ca și fituica voastră. Carmem Iohannis niciodată nu a folosit SPP și nici statutul de soție de președinte. Scria un imbecil că are fusta prea scurtă, băi minte creață uită-te in ograda ta, probabil ai o soție cu surplus de greutate, pe care țipă toate formele și i se vede păsărica😄😄😄
    Cum puteti să luați în seamă un asemenea articol, vizibil tendentios, de la aceasta fituica de rahat, aservita politic. 😄😄😄😄

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger