AcasăSOCIALBombă! Un student anul II la Drept a anulat, în instanță, pandemia

Bombă! Un student anul II la Drept a anulat, în instanță, pandemia

Adrian-Cristian Secu, un tânăr de nici 26 de ani, a învins sistemul

Adrian-Cristian Secu, un IT-ist student anul II la Drept, a reușit, de unul singur, să arunce în aer Guvernul. Studentul a repurtat o victorie uriașă în instanță, Curtea de Apel București constatând inexistența Hotărârii nr.36/2000 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care certifica pandemia Covid și toate restricțiile și limitările de libertăți care au decurs din aceasta.

Hotararea CNSU nr. 36/2020, care viza certificarea pandemiei în România declarată de OMS, a fost declarată de Curtea de Apel București, ca fiind inexistentă, în urma acțiunii în instanță depusă de Adrian-Cristian Secu, student anul II la Drept, care s-a reprezentat singur. Totodată, Curtea de Apel a constatat și inexistența Hotărârilor CNSU nr.28 și 40 din 2021, obligând pârâtul, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la plata de cheltuieli de judecată.

”Dacă hotărârea instanței rămâne definitivă în recurs, asta înseamnă că nu mai avem pandemie în România. Unul dintre motivele pe care le-am invocat la atacarea acestor hotărâri a fost nepublicarea în Monitorul Oficial. Am pornit litigiul în martie 2021, am formulat o adresă către Monitorul Oficial, pe care și Avocatul Poporului a preluat-o și a făcut o sesizare către CNSU, pentru constatarea inexistenței hotărârii 36/2020. Pentru că, potrivit legii, nepublicarea în Monitorul Oficial atrage inexistența, nu nulitatea. După care, ulterior, în funcție de documentația pe care au depus-o cei de la CNSU, am invocat și lipsa Ministerului Public de la ședințele CNSU. Totodată, am mai invocat și fictivitatea acestor ședințe ale CNSU, pentru că eu nu am nicio dovadă că membrii s-au întrunit cu adevărat, și lipsa oricărei documentații administrative, pentru că ei au depus doar niște procese verbale, cred eu, întocmite după ce a fost comunicată cererea de chemare în judecată”, ne-a declarat Adrian-Cristian Secu.

Acesta susține că inexistența unui act normativ înseamnă cea mai gravă sancțiune posibilă pe care o poate da instanța, pentru că, de exemplu, actele inexistente, dacă sunt puse în execitare de către funcționarii publici, constituie infracțiune.

Totul a pornit de la o amendă pentru mască

Deși este IT-ist, absolvind Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Adrian-Cristian Secu, în vârstă de aproape 26 de ani, a decis să facă și Facultatea de Drept, pentru a se apăra atunci când este supus unor abuzuri din partea autorităților. În momentul când a fost amendat pentru nepurtarea măștii în aprilie anul trecut, deși era ora 23 și era singur pe stradă. Atunci a decis să se apere singur și a început să atace în instanță. Decizia Curții de Apel din 1 iulie 2021, care constată inexistența Hotărârii 36/2020 a CNSU, înseamnă, de fapt, constatarea inexistenței pandemiei și tuturor măsurilor care s-au luat. ”Consecințele sunt multiple. Carantina zonală, carantina individuală și detașarea personalului din data de 21.07 2020 până în prezent sunt nelegale. Deci toate aceste acte administrative individuale sau normative sunt nelegale. La fel și amenzile pentru nerespectarea carantinei, urmăririle penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor ca urmare a nerespectării carantinei individuale sau zonale”, ne spune Adrian-Cristian Secu.

105 hotărâri CNSU, nepublicate în Monitorul Oficial

În timpul procesului de la Curtea de Apel București, cererile de intervenție ale Departamentului pentru Situații de Urgență au fost respinse, pentru lipsa interesului. Chiar dacă Guvernul a publicat recent o ordonanță prin care instituie obligativitatea publicării hotărârilor CNSU în Monitorul Oficial, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, există, până în acest moment, 105 hotărâri CNSU din 2020 și 2021 nepublicate în Monitorul Oficial. ”Eu am atacat Hotărârea 36/20202 a CNSU pentru că, în primul rând, vreau să plec în vacanță și nu vreau să fiu carantinat, având în vedere și rata de incidență extrem de scăzută a cazurilor, și în al doilea rând pentru că am fost sancționat contravențional. Din punctul meu de vedere, neexistând o pandemie declarată conform prevederilor legale, nu se pot aplica nici sancțiuni. Avocatul Poporului a semnalat aceste aspecte și a fost luată în derâdere de premier, dar iată că a avut dreptate”, ne-a mai precizat Adrian-Cristian Secu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
29.326 afisari

24 COMENTARII

  1. Ce ne mai mint Liberalii astia, alesi de aia multi si prosti, caci cine se aseamana se aduna

    • Daca calculezi cat au luat la vot corelat cu prezenta la vot probabil ca nu sunt chiar asa de multi.

      • Mai putin de 8%.
        Coaliția PNL,USR si UDMR reprezintă mai puțin de 15% din electoratul înregistrat în momentul alegerilor.
        Nu au nici o legitimitate să vorbească si să ia decizii in numele poporului român. In plus sunt niste imbecili..
        Din punctul meu de vedere toți cei care puteau să mai trăiască dar au murit din cauza lipsei de locuri disponibile, in condițiile în care mii de paturi au fost și sunt libere, toți îi acuză de crime cu premeditare.
        Strigă genocid cineva? Experiente pe oameni? Nurenberg? Mengele? Chiar ati istoria?

  2. Super ! Baiat destept! Sa ai grija nenicule, ca statului de drept roman nu ii plac oamenii care lupta pentru dreptate, adevar, credinta, neam, popor…Nuuuu…ai grija! La cat au furat jegurile in pandemie cu girul lui Iohannis, iti dai seama cata treaba ar avea procurorii? Dar crezi ca lor le pasa de Romania, dreptate, adevar, popor, natiune, credinta? Pana si patriarhul a pus botu la minciuni si a girat ticalosiile guvernului si a lui Arahat…

  3. Rectific , aud voci si am vedenii , mi-a aparut din senin un popa cu barba care m-a afurisit sa intru sub sutana si sa pun botu…

  4. Bravo, omule, le-ai dat o pwula in gura la hotii astia de la gubernare, de nu stiu pe unde sa o inghita !! 🙂 Bravo inca o data, si nu te lasa intimidat de scursurile astea, macar si tu ti-ai dat seama ca fiecare e pe cont propriu, care rezista o sa ii fie bine cat de cat, care se preda fara sa fie amenintat cu arma, aia deja au ajuns cobaii noului regim nazist liberal, in speta cei 4 milioane de idioti utili si cobai in acelasi timp, aia deja si-au semnat condica pe testament, desi multi inca sunt in faza de negare a realitatii !! 🙂 Numai masa astia de cobai fara creieras pot sa fie atat de lasi incat sa creada orice aberatie si delir gubernamental, e clar ca aia mint non-stop, a-ti vazut cum Matu si pensatul de Gheorghita, care chiar poate sa ne prinda pe toti ne-esentialii de c-o-i-t-a 🙂 nu mai dau din gura ca trebuie minim 5 milioane sau minim 10 milioane de cobai vaxinati in cap, cand au vazut ca s-a terminat conducta cu cobai, si nu mai merrge cu amenintarile, s-au retras ca sobolanii rosii in vilele lor de neam prost, si abereaza acum ca gata, ei si-au atins scopul !! 🙂 Da, bai, acum urmeaza distractia cea mare, sa vedem cine anume aprinde fitilul la butoiul cu pulbere de la Bukale, speram sa fie Matu totusi, ca ala e cel mai aerian dintre toti cioclii din Cultul Covidian, pe ala o sa il arunce astia primul al corbi, in caz de ceva !! 🙂 Covid Macht Frei, ametitilor, o sa vedeti acum cum arata si drakul, in persoana, se cheama Anti-christul, si va veti inchina zilnic la el, cobailor dusi cu capul, voi inca nu a-ti vazut nimic, tantalailor cu creier de gaina !! 🙂

  5. Felicitari !!!
    AI INVINS O TURMA DE IMBECILI NENOROCITI CARE AU TERORIZAT O TARA …..

  6. Excelent! Felicitari Adrian. Vad ca trebuie sa stam de paza la statul Roman pt ca cei desemnati sa il conduca sunt oameni care nu se pricep la nimic, rau intentionati si hoti. Unde au disparut banii imprumutati? De ce isi bat joc de sistemul de sanatate? De ce isi bat joc de noi si drepturile noastre? Trebuie sa stam cu ochii pe ei si cu rigla sa le dam peste degetele slinoase cand incalca legea si Constitutia. Au facut genocid!

  7. Link către portalul instanțelor de judecată către dosar?

    Eu am găsit 8 hotărâri CNSU atacate, dar niciuna cu nr. 36.

  8. Felicitari, om curajos!! Dreptatea nu a venit niciodata singura, oamenii curajosi, inteligenti si buni au luptat mereu pentru ea. Iti multumim!

  9. Sa ne traiesti multi ani fericiti si prosperi! Sunt norocoasa sa pot afla de existenta ta! Iti multumesc pentru ca existi!
    Cele mai calde multumiri pentru curajul si hotararea ce te-au calauzit sa ajungi la capatul luptei pentru toti romanii din tara si nu numai! Numai respect si numai ganduri pozitive pentru dtra, Adrian Cristian Secu!! Asa se defineste prototipul patriotului roman in sec xxi, jos palaria !!!!!!
    Am o intrebare, daca imi permiteti, ‘Ce trebuie facut pentru a duce informatia succesului tau si in media altor tari’? Eu, cetatean roman, locuiesc in UK si dupa decesul sotului (britanic), si inteleg ca este nevoie de astfel de info transmise mediei atat sponsorizate(opaca la stiri ce ies din ‘cadrul’ ei cat si celei libere, pot sa dau si numele unui ziar ‘Free’ ce nu poate fi citit de toata lumea pentru ca trebuie sa se limiteze la sponsori, publicatia se numeste „The Light”, People – Funded Paper, ‘thelightpaper.co.uk’.

  10. Mare succes. Jos palaria pentru studentul în anul2, dar avocatii, procurorii și judecători care au dat mana cu trădătorii de tara ii mai răbda mult pământul în care profesorii lor se răsucesc.

  11. Ar trebui declarate ca inexistente sau cel pitin anulate toate hg sau alte asa-zise legi………

  12. Din păcate e plină țara asta de frustrați. Ce vreți să spuneți, că cei peste 33000 de morți din cauza pandemiei sunt inexistenți?

  13. Articolul e scris aiurea rău! Băiatul din articol a reușit să anuleze art. 1 din HCNSU 40/2021 și întreaga HCNSU care reglementează țările din zonele verzi, galbene și roșii și carantinarea de 14 zile care de impune la întoarcerea în țară. Aveți aici numărul de dosar, 4331/2/2021 pe care să-l accesați când intrați pe portal.

  14. Ceace spui tu Adrian este valabil la toate tarile. Bine ar fi sa se extinda ceace ai ridicat tu la restul tarilor lumii, pentruca la fel se intimpla peste tot! Felicitari si cu Dzeu inainte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger