AcasăSOCIALArsenal nuclear pe teritoriul României. Ministerul Apărării a semnat hârtiile

Arsenal nuclear pe teritoriul României. Ministerul Apărării a semnat hârtiile

Risc de atac nuclear. Guvernul ne aruncă în război

Un ordin al ministrului Apărării, semnat de un secretar de stat, că Angel Tîlvăr nu și l-a asumat, pregătește, în mod absolut halucinant, intrarea arsenalului nuclear pe teritoriul țării noastre. Astfel, România va permite, pentru prima dată, trecerea frontierei de stat de către forțe armate străine pentru gestionarea situațiilor de urgență sau de criză, nu numai cu echipamente militare, armament, muniții și explozivi, ci și cu materiale radioactive.

Două cuvinte, strecurate într-un ordin de ministru publicat în 29 noiembrie în Monitorul Oficial, când românii își făceau bagajele pentru minivacanță, ar putea schimba soarta țării. Și nu în bine. Este vorba despre acordarea permisiunii armatelor străine de a intra pe teritoriul României cu ”materiale radioactive”, care, în contextul echipamentelor militare, nu poate însemna altceva decât arsenal nuclear, fapt care ne pune într-un risc extrem față de Federația Rusă.

Actul normativ, semnat de secretarul de stat Eduard Bachide, de la MApN, schimbă Ordinul ministrului Apărării Naționale pentru Instrucțiunile privind operațiunile de mișcare și transport ale marilor unități și unităților militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.4/2014. Strecurată printre schimbări banale și inutile, modificarea articolului 232 pare să fie singurul scop urmărit al acestui act normativ. În Ordinul din 2014, articolul 232 prevedea doar că cererile pentru obţinerea aprobării de intrare/ieşire în vederea participării la acţiuni militare şi exerciţii se înaintează în termenele stabilite pe timpul conferinţelor de planificare a activităţilor, cu specificarea termenelor în care pot fi depuse aceste solicitări, de 10 zile pentru produse militare strategice și de 4 zile pentru transporturi militare obișnuite.

Transporturi militare pentru Ucraina

Potrivit modificărilor aduse articolului 232 din Ordinul ministrului Apărării M 192/2022,  cererile pentru obținerea aprobării de intrare/ieșire și staționare a forțelor armate aparținând statelor membre NATO, Uniunii Europene și Parteneriatului pentru Pace sau statelor cu care România a încheiat acorduri în domeniu sau de tranzitare a teritoriului național de către acestea se vor înainta cu cel puțin 4 zile lucrătoare înainte de data planificată a intrării în România. De precizat că din parteneriatul pentru pace face parte și Ucraina. Intrarea pe teritoriul României este permisă forțelor, produselor și echipamentelor militare sau a bunurilor materiale pentru asigurarea sprijinului, după caz, sau în vederea participării la exerciții, activități de instruire și ceremoniale pe teritoriul țării, precum și în scopul participării la operațiuni ce se desfășoară în afara teritoriului național. Cererile pentru obținerea aprobării de intrare/ieșire și staționare sau de tranzitare formulate de forțele armate străine, altele decât ale NATO, UE și cele din Parteneriatul pentru Pace, se vor înainta cu cel puțin 30 de zile înainte de data planificată a intrării în România a forțelor, produselor și echipamentelor militare sau a bunurilor materiale pentru asigurarea sprijinului, după caz.

48 de ore

În cazul intervenției armatelor străine din NATO și UE de pe teritoriul țării noastre, noul Ordin al ministrului Apărării Naționale prevede un termen de 48 de ore pentru aprobarea intrării în România. ”Pentru desfășurarea operațiilor/exercițiilor organizate de NATO sau UE sau împreună cu state membre NATO și UE, ale căror planuri/scenarii includ trecerea frontierei de forțe armate străine pentru gestionarea situațiilor de urgență sau de criză, cererile pentru obținerea aprobării de intrare/ieșire și staționare sau tranzitare a teritoriului României se înaintează cu cel puțin 48 de ore înainte de data planificată a intrării transportului pe teritoriul național. Cererile vizează deplasarea de forțe, produse și echipamente militare, armament, muniții, explozivi, materiale radioactive și alte bunuri periculoase”, se precizează în Ordinul ministrului Apărării Naționale. Totodată, pentru bunurile care fac obiectul controlului vamal, dar care nu fac parte din categoria bunurilor periculoase, cererile forțelor armate străine se pot înainta cu 24 de ore înaintea efectuării transporturilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.051 afisari

34 COMENTARII

  1. Foarte bine, sa fie… Macar sa stie ivanii ca sunt nuke-urile aproape de ei si fac mai putin pana la ei decat din Germania. Sa nu uitati ca oricat am fi de colonie in acest moment, tot suntem de 1000 de ori mai bine decat in cei 42 de ani (1947-1989) cat ne-au tinut ivanii cu japca sub talpa cizmei lor. Oftica ivanilor este ca noi ne-am descurcat fara ei in cei 33 de ani de ani scursi de la Revolutie. Ei nu inteleg ca noi romanii nu avem nimic cu ei, DOAR ca nu vrem sa avem de-a face sub nici o forma cu ei, nici de bine, nici de rau, ne sunt indiferenti, ca si cum ei ar fi pe undeva prin Africa de Vest, nu aici langa noi. Spre deosebire de baltici si de polaci noi nu am latrat belicos spre ei si de fiecare data cand am facut ceva, am facut-o discret.

    D-abia astept momentul nationalizarii rafinariei Lukoil Petrotel pentru ca nu mai are nici o sansa sa existe acea rafinarie din momentul intrarii embargoului asupra petrolului rusesc,

    Si propun si schimbarea numelui Bulevardului Pavel Kiseleff in Bulevardul Tezaurului Furat De Catre Rusi pentru a pedepsi una dintre cele mai mari incalcari ale dreptului international din secolul 20.

    • Vierme, waxerii iubitori de obiele ciolovece ca tine trebuie injectați. DIRECT ÎN TÂMPLĂ.

      • Imi cer scuze de la raion ca m-am dat de gol. Vroiam sa spun „obiele americanesti”!
        Za rodinu! Za Putina Zalmoxis!

    • Tocmai un avo rton a scris cea mai mare balarie. Proasta pu la a fost la cu ru ma tii. Ba Spa rtule, asta înseamnă ca suntem o ținta. Si ca in maxim un minut rămâne pu la de ma ta. Sa imi bag pu la in mor tii ma tii cu slava ma tii Ucraina, ca devenim carne de tun pentru idioti

    • Bai Glamix, de fapt tu ești glamnica pe care Pulos, personajul lui Marin Preda, și-o legase de penis când făcea sex. Bai boule, revansard, rahat cu ochi, conducerea Rusiei se va adăposti în buncăre în timp ce noi romanii vom arde de vii din cauza bombelor atomice rusești date în Romanica ca ruspuns la atacul nuclear al amerlocilor. Mare idiot mai ești bai Glamnica. Acum se adeveresc spusele rușilor ca amerlocii vor folosi Deveselu pentru atacarea nucleara a Rusiei. Problema e ca vor fi bombardați nuclear romanii pentru faptele nebunești ale amerlocilor. Ei de fapt asta și vor, sa moara alții in locul lor, inclusiv prosti de români ca Glamnica!

    • Are dreptate Glamix.
      Voi ceilalți, analfabeti ratați filoruSSi, o sa muriți nu de bombe atomice, ci doar de proști. Ca niste viermi ce sunteți.
      Atenție la „drobul de sare” aruncat de o proasta pe-aici!

    • Un exemplu clar de spălare a creierului!!!
      Să recunoști că avem statutul de colonie, dar să afirmi că ne e mai bine decât în perioada comunistă e o dovadă de maximă prostie!!! Ne-a fost rău și-atunci, ne e rău și-acum! Ba, mai rău. Pe-atunci eram jecmăniți doar de URSS, acum suntem hăcuiți din toate direcțiile și mai avem deasupra capului și „sabia lui Damocles” a războiului!
      Cât despre schimbarea denumirii B-dului Kisseleff, pe lângă faptul că o asemenea propunere arată că habar nu ai despre ce a făcut Pavel Kisseleff pentru spațiul românesc, în perioada guvernoratului rusesc dintre anii 1829-1834, cred că ar trebui să completezi inepția cu propunerea schimbării denumirilor străzilor Ceaikovski, Glinka etc. pentru că îți pute orice nume, denumire de rezonanță rusească!

  2. Momentul Hiroshima si Nagasaki a adus pacea pe planeta. Armle nucleare sunt factor de descurajare. Daca fircare tara de pe planeta le-ar avea nu ar mai exista nici un razboi.

    • taci dracu din gura! numai belele ati adus romaniei. ati facut numai belele pe unde ati fost si altii au platit pentru voi!

      • Altă minte de doi bani care aruncă în tabăra „putiniștilor”, „moscoviților”, „rusofililor” pe oricine nu linge bocancii „occidentalilor”!!!
        Tertium non datur, nu-i așa, Auraria Gemina?
        Păcat de pseudonim, la o minte atât de obtuză!

  3. oameni buni, reveniți-va in fire!
    clasa politica românească, trezește-te!
    popor roman, roaga-te!
    mitropiliti si episcopi si preoti români, iesiti in față!
    daca cineva crede ca rusilor le e frica de niste cateva jucarii nucleare aduse in România… este intr-o mare, mare eroare.
    paziti pacea cu orice pret, statele membre nato isi apara fiecare interesele, mai pe fata mai in ascuns, dupa puterea serviciilor de informatii din fiecare stat.
    deja este fiecare pentru el.
    clasa politica romaneasca, trezeste-te!
    oameni de buna credinta din serviciile de informatii romanesti, luptati pentru patria noastra România!
    Doamne Iisuse Hristoase, ai mila de România!

  4. Ești prost de ragi și vrei sa afle toată lumea. Stai dreaku în banca ta, retardatule!

  5. Doamne apara-ne si ridica-ne niste conducatori CU RESPONSABILITATE MAXIMA fata de tara si poporul ăsta ! Dar oare meritam ?!

  6. Da du-te in pzda ma-ti la ma-ta rusie daca e mai bine cu ei!!! SICTIR mwista dreaku!!!

  7. Rugam toti sustinatorii nazistei Ursulla de la Buxxelistan sa se abtina a injura, si sa suga numai cate 1 bucata de banana 🙂 Pentru voi, e mai bine decat sa va vaxxinati in cap la fiecare 3-4 luni, ca cobaii lui Klauss Schwabb 🙂

  8. Oricum, in colinia lui maciuca si a dulapului, totul se va duce pe pwula in caz de ceva, o sa va mancatri intre voi, asa o foamete va veni !! Asa ca vorba aia, scapa numai care poate 🙂

  9. Bai, sek-uricilor ratati cu ochii albastrii, daca va baga astia in razboi, cam totul se duce pe pw-ula la voi, acolo in colo-nia aia de tot ka-k-atul, si vilele, si furkulitele voastre, cam totul se va duce pe Dambovita in sus, o sa ajungeti sa faceti foametea ca negro-teii aia buclucasi din marea democratie din Afrika 🙂 Scapa numai care poate, bai te-fe-leilor vax-xeroizi, sa nu uitati totusi sa mancati zilnic si cateva banane, nu numai greierasi 🙂

  10. CAND ROMANIA A FOST VANDUTA A N+1 OARA !,CE VA MIRA AZI CA SUNTEM O AMARATA DE COLONIE DE LUMEA A 3 A , CE VA MIRA CA SUNTEM OCUPATI DE ARMATE STRAINE , CE VA MIRA CA VOI NU AVETI GAZE SI ENERGIE DACA ATI TACUT CAND AU FOST FACUTE CADOU DE TRADATORI CA NASTASE ,TARICEANU ,BASESCU & CO .
    CE VA MIRA CA LEGILE NU SE RESPECTA ,IAR INDEXAREA PENSIILOR CU PROCENTUL INFLATIEI NU SE RESPECTA CAT TIMP GARANTUL RESPECTARII CONSTITUTIEI NE-A INSELAT ,NE-A MINTIT TOT TIMPUL.
    EL GARANTUL SI-A VAZUT DE PROPIILE INTERESE SI NICIODATA N-A APARAT INTERESELE ROMANIEI SI ROMANILOR.
    DE CE-S SECRETE DOCUMENTELE DE ADERARE LA UE SI NATO ?,ROMANII NICIODATA N-AR FI ACCEPTAT TACTICE SAU STRATEGICE CU INCARCATURA NUCLEARA PE TERITORIUL ROMANIEI.
    OBEDIENTUL MACIUCA PUS PRIM MINISTRU ,EL CARE 3 FRAZE LE SCREME ,EL CARE SI-A CUMPARAT FIRMANUL DE LA AMERICANI CU BANII IMPRUMUTATI ,DATORII PLATIBILE DE ROMANII RUPTI IN CUR SI CU RANCHINOSUL DE LA COTROCENI CARE NE-A INSELAT ORCE ASTEPTARE AU PERMIS CA ROMANIA SA FIE LOC DE ADUNARE (CAMPARE ) A TRUPELOR STRAINE PENTRU UN VIITOR CONFLICT CU RUSIA .
    NIVELUL DE EXPUNERE A ROMANIEI ESTE LA COTE MAXIME , DEPASESTE NIVELUL DE EXPUNERE A ROMANIEI DIN 1916 CAND A FOST ATRASA IN RAZBOI SI SANTAJATA DE RUSIA.

  11. Nebunii astia ne baga in razboi. Ar trebui sa le luam gatul la toti cei din conducerea tradatoare si sa scuipam afara din tara trupele invadatoare. Oamenii doresc sa fie pace, nu sa ne pregatim de razboi, ca nu ne-a atacat si nu ne va ataca nimeni daca ramanem intr-o zona de neutralitate, insa cu totul altfel vor sta lucrurile daca actionam ca parte beligeranta: ne vom trezi cu niste nucleare peste noi, intr-acolo ne duce conducerea tradatoare!

  12. Foarte bine, sa avem si noi cu ce sa ripostam daca ii maninca in c..r pe cioloveci. Sa crape trolli rusilor de ciuda.

  13. Va dati seama ce presiune fantastica este pe structuri daca au strecurat ordinul fara sa miste un fir de par… La momentul asta romanilor le e muuult mai frica de americani si executa totul in linie sa nu cumva sa aiba soarta Iugoslaviei sau … Rusii la momentul asta constientizeaza clar ca romanii nu mai conteaza, aici e usamania… Delicat moment al istoriei. Profesorul de la Cluj a plecat si pentru ca asa ceva ?
    Romani, vin vremuri foarte grele, ce aliati aveti ?

  14. Unii nerozi din politică văd doar oportunitatea momentului de a fi percepuţi drept eroi ai luptei anti-Putin, vai de ei! Nu văd criza şi sărăcia de la orizont, care vor fi crîncene! Aşa a fost în istorie după fiecare război, mai ales că războiul din Ucraina a oprit gogoşeria Covid cu bagheta magică. Cu privire la aspect, o snoavă care circulă online zice aşa: „Putin ar merita «Premiul Nobel pentru sănătate»… De ce ne-am mira? Obama n-a primit „Nobelul” în 2009 pentru trimiterea de noi trupe americane în Afganistan, pentru bombardamente şi mii de morţi? Aceşti nerozi nu văd că România se află aproape de capătul unei rute! Iohannis şi Guvernul conduc tramvaiul pe un traseu apocaliptic, plin de furtuni, noroi, rachete, ruine şi suferinţă. Numai cine va arunca o privire critică asupra dictaturii de la Bucureşti, obedientă Bruxelles-ului şi Washingtonului, va avea o imagine corectă a multiplelor sfidări cu care s-a confruntat românul de-a lungul mandatelor lui Iohannis şi ale guvernelor sale marionetă.Unii nerozi din politică văd doar oportunitatea momentului de a fi percepuţi drept eroi ai luptei anti-Putin, vai de ei! Nu văd criza şi sărăcia de la orizont, care vor fi crîncene! Aşa a fost în istorie după fiecare război, mai ales că războiul din Ucraina a oprit gogoşeria Covid cu bagheta magică. Cu privire la aspect, o snoavă care circulă online zice aşa: „Putin ar merita «Premiul Nobel pentru sănătate»… De ce ne-am mira? Obama n-a primit „Nobelul” în 2009 pentru trimiterea de noi trupe americane în Afganistan, pentru bombardamente şi mii de morţi? Aceşti nerozi nu văd că România se află aproape de capătul unei rute! Iohannis şi Guvernul conduc tramvaiul pe un traseu apocaliptic, plin de furtuni, noroi, rachete, ruine şi suferinţă. Numai cine va arunca o privire critică asupra dictaturii de la Bucureşti, obedientă Bruxelles-ului şi Washingtonului, va avea o imagine corectă a multiplelor sfidări cu care s-a confruntat românul de-a lungul mandatelor lui Iohannis şi ale guvernelor sale marionetă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger