AcasăSOCIALAnunț controversat! A fost făcută prima adopție gay în România!

Anunț controversat! A fost făcută prima adopție gay în România!

adoptieAnunț controversat! A fost făcută prima adopție gay în România

Ar fi fost făcută prima adopție de către un cuplu de homosexuali în Romania. Practic, adopția a fost obținută de unul dintre parteneri, anunță Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Institutionalizați.

„Prima adopție gay din România. Felicit tânărul/persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

Legea adopției nu interzice cuplurilor gay să adopte copii

După ce a făcut pe Facebook anunțul „primei adopții gay din România”, Vișinel Bălan a precizat pentru Antena 3 că ar exista mai multe astfel de cazuri în țara noastră.

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat, am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a spus Visinel Balan, angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.

author avatar
Andreea Vlad
1.267 afisari

6 COMENTARII

  1. Vreau sa adopt , impreuna cu Gelu ( sotul meu ) , un copil de la orfelinat , ii bagam bona pe Livia .

  2. bietul copil nu realizeaza ce viata cumplita va avea cu acest bulangiu , zis tata , sau mama . va fi toata viata ciuca mistoului si al batjocurii ale celor din jur , care nu inteleg sa-i spuna mama unui barbos scarbos .

  3. „Legea din Romania nu interzice”, ca si in alte multe locuri de pe planeta…numai ca (inca!) mai exista o „chestie” numita „Đrepturile copilului” la care au aderat toate statele, inclusiv alea care accepta adoptia de catre cupluri homosexuale… si nu-mi pare deloc respectat dreptul lui de a avea mama si tata, sau „ineresul suprem al copilului” cand ii restrangi libertatea de a alege…e mai rau decat incredintarea unei secte, ori a unor fundamentalisti…are numai o sansa

    • Si mai e o „informatie” socanta – copilul e „greu adoptabil”, adica un soi de rebut, de calitate inferioara (?!!)….o fi vreo pedeapsa pentru copiii cu probleme de comportament, de sanatate, de origine sociala?! UNICEF-ul ala e un soi de ONG progresist de-al nostru, ca toate institutiile platite de noi toti sa apere drepturi – ONU, CEDO, UE, plus alte alcatuiri juridice…

  4. Visinele , nu e ba nimic de lauda e o anomalie care vrea sa acopere o alta a inconstientei unor umani care isi leapada copiii.Si din multa saracie se intampla la noi si din pacate va fi din ce in ce mai rau pt ca saracia a pus stapanire si mai si!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger