AcasăSzobi Cseh, ultimul salt

Szobi Cseh, ultimul salt

Coroanele de flori s-au strans, nenumarate, la mormantul indragitului Szobi

Ieri dupa-amiaza, sute de bucuresteni au tinut sa fie prezenti alaturi de familia, colegii si studentii lui Szobi Cseh. Cascadorul a fost inmormantat, cu onoruri militare, pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu.

Coroanele de flori s-au strans, nenumarate, la mormantul indragitului Szobi

In jurul crucii lui Szobi Cseh, intr-o tristete covarsitoare, cei veniti la inmormantare au ascultat slujba care avea sa-i desparta definitiv de cel mai indragit si mai cunoscut dintre cascadorii romani. Printre cei din familia lui Szobi, am remarcat-o pe una dintre nurorile acestuia, o tanara insarcinata. Cascadorul care a iubit enorm viata si si-a dedicat ultimii ani copiilor cu handicap pe care incerca sa ii redea societatii in “scoala gladiatorilor”, nu va mai apuca sa se bucure de primele cuvinte ale nepoatei sau nepotului ce urmeaza sa se nasca chiar anul acesta. Szobi Cseh ne-a parasit, macinat de o boala blestemata, la 71 de ani…  In semn de omagiu, presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szobi Cseh) cu Ordinul National “Steaua Romaniei”.

A pus umarul in 120 de filme

Prima aparitie pe ecrane a lui Szobi a fost in anul 1970, in filmul “Mihai Viteazul – Unirea”, in regia lui Sergiu Nicolaescu. A urmat “August in flacari”(1973), in regia lui Dan Pita si Alexandru Tatos. Incepand din 1965, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 120 de filme artistice de lungmetraj sau TV, din care 25 sunt productii straine sau coproductii. Din 1974, a colaborat la realizarea a 38 de filme artistice straine ca regizor sau cascador si a organizat peste 70 de spectacole de cascadorie-divertisment.

author avatar
Catalin Dumitrescu
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger