Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Showbiz/Monden » Showbiz » Roman Abramovici, in razboi cu un print saudit

Roman Abramovici, in razboi cu un print saudit

Autor:

Miliardarul rus e negru de suparare dupa ce iahtul sau, Eclipse, nu a fost primit in portul Antibes, pe motiv ca e prea mare si, oricum, locul in care ar fi ptut fi inghesuit era deja ocupat de printul saudit Al-Waleed bin Talal Alsaud.

 

eclipse hepta copy 300x200 Roman Abramovici, in razboi cu un print saudit

Eclipse, iahtul lui Roman Abramovici, a costat 1,14 miliarde de euro

Fete incruntate si orgolii ranite, zilele aceastea in sudul Frantei. Daca am trai in alte timpuri, poate n-ar fi exclus chiar si un duel. Miliardarul rus Roman Abramovici i-a declarat razboi printului saudit Al-Waleed bin Talal Alsaud. Totul a inceput dupa ce rusul a poposit pe Coasta de Azur la bordul iahtului sau Eclipse, cel mai mare si ce mai luxos din lume.

eclipse abramovici copy 300x184 Roman Abramovici, in razboi cu un print sauditA vrut sa ancoreze la Antibes, numai ca aici, surpriza, autoritatile l-au informat politicos, dar ferm ca asa ceva nu se poate. Eclipse, lung de 170 de metri, e prea mare pentru a intra in port si, apoi, singurul loc unde ambarcatiunea ar fi putut fi “inghesuita” e deja ocupat de printul Al-Waleed, cu “barcuta” lui de doar 81 de metri. Cum francezii nu au fost deschisi la nicio negociere, sustinand ca, odata intrat in port, Eclipse ar bloca toata circulatia, Abramovici nu a avut decat sa isi ia vasul si si sa il ancoreze la mai multe sute de metri de tarm, jurand, insa, razbunare pentru ca oricum nu prea il avea la suflet pe saudit.

eclipse Kingdom copy 300x225 Roman Abramovici, in razboi cu un print saudit

Kingdom KR5, ambarcatiunea printului saudit Al-Waleed bin Talal Alsaud, a fost achizitionat contra a 27 de milioane de euro

Acum, o fi iahtul printului mai mic si in drumul afaceristului rus, dar macar Al-Waleed este mai bogat. Proprietar al hotelului Savoy, din Londra, arabul este cel al 26-lea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimata la 14, 06 miliarde de euro, in vreme ce Abramovici se afla mult in spatele lui, cu o avere de doar 9,6 miliarde de euro. In ceea ce priveste cele doua iahturi care au declansat conflictul, acestea se bucura amandoua de celebritate, dar din motive diferite.

eclipse saudit copy 225x300 Roman Abramovici, in razboi cu un print saudit

Printul saudit Al-Waleed bin Talal Alsaud

In vreme ce Eclipse este recunoscut  pentru dimensiunile si pretul sau fabulos (a costat 1,14 miliarde de euro), Kingdom KR5, ambarcatiunea pe care printul  a achizitionat-o contra a 27 de milioane de euro si a vopsit-o intr-un alb nisipiu, a aparut intr-un film cu James Bond, respectiv in “Never Say Never”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!